ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?
Naudinga

Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Virtuvėje mažos gudrybės gali padaryti didžiulį skirtumą. Vienas dažniausiai pasitaikančių klausimų – kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų? Net paprastas fermentinis sūris gali ištekėti kepant, tačiau laikantis kelių taisyklių rezultatas bus tobulas. Šiame straipsnyje pateiksime ne tik sūrio kepsnių gaminimo gudrybes, bet ir daugiau naudingų kulinarinių triukų, kurie palengvins jūsų darbą virtuvėje.

Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?
Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?

Kaip daryti sūrio kepsnius, kad sūris neišbėgtų?

Norėdami pasiekti geriausią rezultatą, turite pasiruošti kelis ingredientus: fermentinį sūrį (riebesnis – geriau), džiūvėsius, kiaušinį, druską pagal skonį. Jei norite, galite naudoti pusiau stambius miltus, kurie padeda išlaikyti sūrio formą.

  1. Gerai atšaldykite sūrį – kelias minutes drąsiai padėkite į šaldiklį.
  2. Vyniokite klasikiniu būdu: sūris į kiaušinį, džiūvėsėlius, vėl į kiaušinį ir džiūvėsėlius.
  3. Panardinkite į aliejų ir kepkite kaip įprasta.

Šis metodas išlaiko sūrį viduje ir užtikrina traškią plutelę. Sūrio riebumas turi būti ne mažesnis nei 30 %, o prieš vyniojimą rekomenduojama dar kelioms minutėms padėti į šaldytuvą.

Papildomi triukai skaniems patiekalams

  • Į vandenį, kuriame verdate ryžius, įpilkite šaukštą acto – ryžiai bus balti ir birūs.
  • Pupeles mirkykite mineraliniame vandenyje – jos išvirs daug greičiau.
  • Į grietinę įpilkite šiek tiek pieno – padažas bus skystesnis ir glotnesnis.
  • Pomidorų pastą apsaugokite nuo pelėsio, pabarstydami garstyčių miltelių.
  • Burokėlius kepkite su odele folijoje – jie išliks sveiki ir sultingi.
  • Į stiklainius su raugintais agurkais įdėkite burnočių lapelių – agurkai bus traškūs.
  • Majonezą galite pakeisti grietine, sumaišyta su kietai virtų trynių ir šaukšteliu garstyčių.
  • Kepant mėsą, apšlakstykite ją citrinos sultimis – mėsa suminkštės, o kvapas sumažės.
  • Trigubas vyniojimas kiaušiniu, pienu, citrina ir alumi sumažina riebalų kvapą.
  • Žuvį prieš kepant mirkykite gazuotame mineraliniame vandenyje – ji taps minkštesnė ir greičiau iškeps.

Kepimo patarimai ir gudrybės

  • Norite auksinės vištienos plutelės? Aptepkite ją tamsiu alumi.
  • Puresniems blynams į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens arba truputį romo.
  • Sūrį vyniokite du kartus – tai garantuoja, kad jis neištekės.

Laikantis šių patarimų, jūsų sūrio kepsniai visada bus traškūs, viduje minkšti, o patiekalai – sultingi ir aromatingi.

Taip pat skaitykite

Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas, geriausia kuo galima pagardinti mėsą.
Juodųjų ir baltųjų pipirų padažas – geriausia, kuo galima pagardinti keptą mėsą
2025-08-12
greitai paruošiama česnakinė užtepėlė
Labai skani ir greitai paruošiama česnakinė užtepėlė: svečiai visada prašo recepto!
2025-09-15
mano prosenelės slyvų uogienės receptas!
Jokio virimo ar chemijos: mano prosenelės slyvų uogienės receptas!
2025-08-30
Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems
Kaip išplakti tobulus morengus? Šios taisyklės padės net pradedantiesiems
2025-08-07

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Sūrio kepsniaisūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

3 psichologo patarimai, kurie padės įveikti intymumo baimę
Sveikata ir grožis

3 psichologo patarimai, kurie padės įveikti intymumo baimę

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis
Desertai

Trupiniuotis su šaldytomis uogomis

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui
Sveikata ir grožis

Spanguolių arbata – natūralus stebuklas širdžiai, odai ir ramiam miegui

Kodėl sunku palikti smurtaujantį partnerį: 8 priežastys
Gyvenimas

Kodėl sunku palikti smurtaujantį partnerį: 8 priežastys

Android 16 startas – ir pirmieji nesklandumai
Technologijos

Android 16 startas – ir pirmieji nesklandumai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?