Natūralu, kad gaminant maistą lieka nešvarumų tiek ant viryklės, tiek orkaitėje. Sužinokite, kaip greitai ir lengvai išvalyti orkaitę su šia priemone. Šis metodas ypač naudingas tiems, kurie nenori naudoti stiprių chemikalų, o ieško saugaus ir ekologiško sprendimo. Reguliarus orkaitės valymas ne tik pagerina maisto skonį, bet ir užtikrina ilgą prietaiso tarnavimo laiką. Be to, švarus prietaisas padeda išvengti nemalonių kvapų ir bakterijų kaupimosi, kas yra labai svarbu ruošiant maistą vaikams ir alergiškiems šeimos nariams.
Reikalingos priemonės
Jums prireiks:
- ¼ stiklinės indų plovimo skysčio
 - ½ šaukšto sodos
 - ¼ stiklinės vandenilio peroksido
 - citrinos žievelės
 - 1 šaukšto acto
 - kempinės indams plauti
 - popierinių rankšluosčių
 
Šios priemonės yra saugios, natūralios ir lengvai prieinamos. Soda švelniai abrazuoja paviršių, nepažeidžiant metalo, o vandenilio peroksidas ir indų ploviklis efektyviai pašalina nešvarumus ir riebalus. Citrinos žievelė ne tik suteikia malonų kvapą, bet ir veikia kaip natūralus dezinfekantas. Tokiu būdu galite pasiekti profesionalų valymo rezultatą be stiprių chemikalų.
Pirmieji žingsniai: paruošimas ir pagrindinis valymas
Ši priemonė padės net įveikti seniausias dėmes. Pradėkite nuo paprasto muilinto vandens ir kempinės, kurią reikia dažnai išskalauti. Tai padės atsikratyti pagrindinių nešvarumų ir riebalų sluoksnių, kurie kaupiasi orkaitės viduje. Reguliarus muiluoto vandens naudojimas ne tik pašalina matomas dėmes, bet ir sumažina bakterijų kaupimąsi.
Tada sumaišykite visus ingredientus, kad gautumėte tirštą pastą. Soda pašalina dėmes nepažeisdama paviršiaus, o peroksidas ir indų ploviklis pašalina net sunkiai įveikiamas dėmes. Citrinos žievelė neutralizuoja nemalonius kvapus ir suteikia gaivų aromatą. Ši priemonė veikia ir kaip antibakterinis tirpalas, saugus namų aplinkai, todėl idealiai tinka virtuvės paviršiams.
Kaip užtepti ir palikti priemonę veikti
Nuimkite visas groteles ir naudokite popierinius rankšluosčius arba kempinę, kad užteptumėte valymo priemonę ant viso vidinio paviršiaus, įskaitant dureles. Priemonė pradės veikti nedelsiant, tačiau nereikia skubėti. Kuo ilgiau ji pabus ant sienelių, tuo geriau įsigers į dėmes ir jas lengviau pašalinsite. Palikdami pastą ilgiau, galite pasiekti net tų vietų, į kurias sunku patekti su įprastomis priemonėmis.
Svarbu uždaryti orkaitės dureles ir leisti pastai veikti bent 4 valandas. Tai leidžia ingredientams įsigerti į sudegusius riebalus, o rezultatas bus geresnis nei skubotas valymas. Ilgesnis laikymas užtikrina, kad net seniausios dėmės atsiskirs nuo paviršiaus.
Valymas ir nuplovimas
Atidarykite orkaitę ir naudokite kempinę nešvarumams pašalinti. Jei reikia, galite šiek tiek patrinti, ypatingą dėmes skirkite viršutinei daliai ir kampams, kur riebalai dažnai prilimpa labiausiai. Kad nuplautumėte, jums reikės dar vieno kibiro šilto muilinto vandens, kad visi likučiai būtų visiškai pašalinti.
Nuvalius orkaitę, paviršius tampa ne tik švarus, bet ir blizgantis, o maisto ruošimas tampa malonesnis. Grotelės po šios procedūros taip pat atrodys kaip naujos. Reguliarus valymas ne tik palaiko estetiką, bet ir užtikrina higieną bei ilgaamžiškumą visiems virtuvės paviršiams.
Savaiminio išsivalymo funkcija ir papildomi patarimai
Nuostabu, jei orkaitė turi savaiminio išsivalymo funkciją. Jei tokia funkcija yra, tada įjunkite ją ir palaukite, kol orkaitė visiškai atvės. Savaiminio išsivalymo funkcija papildomai pašildo dėmes iki aukštos temperatūros, todėl net sunkiausiai nuvalomos riebalų dėmės suyra, o orkaitės paviršiai tampa visiškai sterilūs. Tai ypač patogu žmonėms, turintiems mažai laiko kasdieniam valymui.
Beje, ši priemonė tinka ir nerūdijančio plieno kriauklėms, stalviršiams ar mikrobangų krosnelėms. Naudojant tą pačią priemonę galite išvalyti kelias virtuvės vietas, užtikrindami vienodą švarą. Tokiu būdu ne tik išsaugomas virtuvės estetiškas vaizdas, bet ir palaikoma higiena kasdien.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.