Net ir pati kieta mėsa gali tapti neįtikėtinai minkšta ir sultinga, jei naudosite tinkamą marinatą. Šis receptas padės jums pasiekti puikius rezultatus – mėsos gabalėliai bus švelnūs, kvapnūs ir gardūs kiekviename kąsnyje.
Mėsos marinatas: receptas
Ingredientai
- Mėsa – 500 g
- Kiaušiniai – 2 vnt.
- Garstyčios – 1 valgomasis šaukštas
- Krakmolas – 1 valgomasis šaukštas
- Sezamo sėklos – 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska – 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirų mišinys – 1 arbatinis šaukštelis
- Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:Pirmiausia kiaušinius sumaišykite su garstyčiomis. Į masę įdėkite krakmolo, druskos ir pipirų, gerai išmaišykite. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sumaišykite su gautu marinatu.
Mėsą palikite šaldytuve bent 7 valandas, kad ingredientai gerai įsigertų ir išlaisvintų skonį. Kuo ilgiau marinuosite, tuo minkštesnė ir sultingesnė ji bus.
Kepimas ir patiekimas
Iškepkite mėsos gabalėlius keptuvėje po kelias minutes iš abiejų pusių, apibarstydami sezamo sėklomis. Patiekite karštą, tiesiog iškeptą – sultinga ir aromatinga mėsa tikrai nustebins visus.
Šis paprastas, bet efektyvus būdas užtikrina, kad mėsa marinate visada bus minkšta, gardi ir nepraras savo natūralaus skonio.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.