ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?
Gyvenimas

Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-06-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?
Kaip išsaugoti ryškią burokėlių spalvą ir skonį verdant?

Burokėliai – tai ne tik ryškiaspalvė daržovė, bet ir svarbus ingredientas daugelio virtuvių tradicijose. Jų unikalus skonis ir spalva praturtina tiek salotas, tiek sriubas, todėl norisi, kad po virimo jie išliktų tokie pat sodrūs. Deja, neretai verdant burokėlių spalvą dingsta ir tampa blanki, o jų skonis sumenksta. Tačiau yra paprastas ir veiksmingas metodas, leidžiantis išlaikyti visas šios šakniavaisinės daržovės geriausias savybes.

Tradicinis burokėlių virimo būdas dažnai lemia spalvos ir skonio praradimą. Verdant šias daržoves įprastu būdu, spalvos intensyvumas mažėja dėl sąlyčio su vandeniu ir aukštos temperatūros. Nors burokėliai dažnai verdami su lupena, tai vien jų neišgelbėja nuo spalvos ir skonio praradimo.

Gudrybė, kuri padės išsaugoti burokėlių spalvą ir skonį

Norint, kad burokėliai po virimo išliktų ryškūs ir skanūs, galima pasinaudoti vienu paprastu, tačiau veiksmingu ingredientu – garstyčiomis. Tai natūralus skonio ir spalvos stipriklis, kuris padės išlaikyti daržovės sodrumą.

Garstyčios pasižymi natūraliomis rūgštinėmis savybėmis, kurios padeda apsaugoti burokėlių pigmentus nuo išblukimo. Be to, jos suteikia daržovei šiek tiek išraiškingesnį skonį, padidindamos patiekalo gastronominę vertę.

Taip pat skaitykite

Kaip išvengti baltų sportbačių pageltimo ir kaip juos išbalinti namų sąlygomis?
Kaip išvengti baltų sportbačių pageltimo ir kaip juos išbalinti namų sąlygomis?
2025-08-03
Asmenybės testas: ką matote pirmiausiai pasakys apie jūsų charakterį
Asmenybės testas: pirmiausiai pamatytas paveikslėlis pasakys, koks jūsų charakteris
2025-07-10
Kaip išvengti blakių keliaujant: ekspertės patarimai ir gudrybės, apie kurias dar negirdėjote
Kaip išvengti blakių keliaujant: ekspertės patarimai ir gudrybės, apie kurias dar negirdėjote
2025-06-04
Kaip buvimas vienišu gali pakeisti gyvenimą
Kaip buvimas vienišu gali pakeisti jūsų gyvenimą?
2025-07-26
Burokėlių spalvą išsaugos garstyčios
  1. Paruoškite burokėlius – jų nelupkite, tik gerai nuplaukite.
  2. Užvirinkite vandenį – į puodą įpilkite pakankamai vandens, kad jis visiškai apsemtų burokėlius.
  3. Įdėkite garstyčių – į vandenį įberkite vieną arbatinį šaukštelį garstyčių miltelių arba įpilkite šaukštelį jau paruoštų skystų garstyčių.
  4. Maišykite – išmaišykite vandenį, kad garstyčios tolygiai pasiskirstytų.
  5. Virkite kaip įprasta – kai burokėliai suminkštės, juos ištraukite ir leiskite atvėsti.

Svarbu! Nenaudokite garstyčių grūdelių, nes jos nesuteiks norimo efekto.

Naudodami šį metodą, išvirsite ryškios spalvos, intensyvaus skonio burokėlius, kurie bus puikus priedas prie salotų, sriubų ar kitų patiekalų. Garstyčios ne tik padeda išsaugoti burokėlių estetiką, bet ir subtiliai pagerina jų skonį.

Šis paprastas, bet efektyvus triukas leis mėgautis dar geresniu burokėlių skoniu ir užtikrinti, kad jie išliktų patrauklūs net ir po ilgo virimo!

Šaltinis: https://ukr.media/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:burokėliaiBurokėlių spalvaVirimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kiek laiko galioja virtas kiaušinis.
Gyvenimas

Kiek laiko galioja virtas kiaušinis? Atsakymas nustebins

2025-07-03
Parduotuvių darbo laikai per Jonines: kas keisis?
Gyvenimas

Parduotuvių darbo laikai per Jonines: kas keisis?

2025-06-23
8 frazės, kurios vyrams reiškia daugiau nei manote
Gyvenimas

8 frazės, kurios vyrams reiškia daugiau nei manote

2025-08-03
Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai
Gyvenimas

Kaip laikyti vyno taurę, kad vynas atskleistų visą savo skonį: someljė patarimai

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?