Namuose yra daugybė vietų, kuriose kaupiasi nešvarumai, tačiau virtuvės kriauklė visada yra tarp „lyderių“. Joje nuolat telkiasi maisto likučiai, vanduo ir riebalai, todėl metalo paviršius ilgainiui praranda savo blizgesį. Vis dėlto yra paprastas ir veiksmingas būdas atkurti švarą – valyti kriauklę šampūnu. Šis triukas greitas, nebrangus ir nereikalauja specialių priemonių.
Kodėl verta valyti kriauklę šampūnu
Šampūnas – ne tik plaukų priežiūros priemonė. Jame esantys aliejai ir valomosios medžiagos efektyviai pašalina nešvarumus bei palieka nematomą apsauginį sluoksnį. Todėl valyti kriauklę šampūnu yra puikus sprendimas, kai norite atkurti blizgesį ir kartu apsaugoti paviršių nuo naujų dėmių. Be to, tam tinka net paprastas, nebrangus šampūnas, kurį tikriausiai jau turite savo vonioje.
Kaip valyti kriauklę šampūnu žingsnis po žingsnio
Paimkite nedidelį kiekį šampūno, užlašinkite ant indų kempinės ir sukamaisiais judesiais patrinkite kriauklės paviršių. Ypatingą dėmesį skirkite vietoms aplink vandens maišytuvą ir nutekamąją angą. Nuplaukite šampūną šiltu vandeniu ir sausai nušluostykite. Atliekant šį procesą kartą per savaitę, kriauklė ilgai išliks blizgi ir švari. Šis metodas tinka tiek nerūdijančio plieno, tiek chromuotoms detalėms.
Papildomi patarimai, kaip palaikyti švarą
Be to, kad valote kriauklę šampūnu, verta išbandyti ir kitus triukus. Pavyzdžiui, dantų pasta puikiai šalina kieto vandens nuosėdas, dėmes ir nešvarumus. Kasdieniam plovimui naudokite indų ploviklį, o kartkartėmis apipurkškite metalą dezinfekavimo priemone. Tokia priežiūra padės išlaikyti kriauklę ne tik spindinčią, bet ir higienišką – be bakterijų ir nemalonių kvapų.