ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip marinuoti svogūnus karštame marinate?
Naudinga

Kaip marinuoti svogūnus karštame marinate?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip marinuoti svogūnus karštame marinate?
Kaip marinuoti svogūnus karštame marinate?

Jei dar nesate bandę marinuoti svogūnų, dabar pats metas tai išbandyti! Šie marinuoti svogūnai – kvapnūs, traškūs ir saldžiarūgščiai – puikiai tiks prie įvairių patiekalų: daržovių, garnyrų, mėsos ar tiesiog kaip užkandis. Be to, šis receptas yra labai paprastas ir greitas – jums reikės tik kelių ingredientų ir vos kelias minutes skirti gamybai. O svarbiausia – pagamintas marinatas gali stovėti šaldytuve net mėnesį ar ilgiau.

Kaip marinuoti svogūnus: receptas

Ingredientai:

  • 500 g raudonojo svogūno
  • 250 ml vyno acto
  • 140 g cukraus
  • (Pasirinktinai: gvazdikėlių, pipirų, lauro lapų)

Gaminimo eiga:

  1. Svogūnų paruošimas: Pirmiausia nulupkite svogūnus. Galite naudoti tiek raudonuosius, tiek baltuosius, tiek geltonuosius svogūnus, tačiau raudonieji svogūnai suteiks marinatu gaminamam patiekalui gražesnę spalvą ir šiek tiek intensyvesnį skonį.
  2. Svogūnų pjaustymas: Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir sudėkite į stiklainį. Kuo ploniau juos supjaustysite, tuo geriau įsigers marinatas.
  3. Marinato paruošimas: Actą supilkite į puodą, suberkite cukrų ir padėkite ant ugnies. Jei norite praturtinti skonį, galite pridėti šiek tiek gvazdikėlių, pipirų ar lauro lapų, tačiau ir be šių prieskonių marinatas bus labai skanus.
  4. Marinato užvirinimas: Leiskite marinatui užvirti ir užpilkite jį ant svogūnų stiklainyje. Įsitikinkite, kad svogūnai yra visiškai uždengti marinatu.
  5. Atvėsinimas ir laikymas: Stiklainį leiskite atvėsti iki kambario temperatūros, tada padėkite į šaldytuvą. Po kelių valandų marinuoti svogūnai jau bus paruošti valgyti.

Skonio subtilybės:

Marinuoti svogūnai turi saldžiarūgštį skonį, kuris yra idealus priedas prie įvairių patiekalų. Jie puikiai tinka su šašlykais, mėsos patiekalais, salotomis, o kai kuriems žmonėms netgi yra ideali užkandžio alternatyva, valgoma su šviežia duona.

Šis paprastas ir greitas receptas – tikras išsigelbėjimas, kai reikia kažko greitai paruošti, tačiau norite, kad patiekalas būtų skanus ir išskirtinis. Išbandykite ir patys įsitikinsite, kaip šie marinuoti svogūnai gali papildyti įvairius jūsų patiekalus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Ar jūsų skalbimo mašina su durelėmis priekyje? Tuomet turite tai žinoti
Ar jūsų skalbimo mašina su durelėmis priekyje? Tuomet turite tai žinoti
2025-12-01
Virti kiaušiniai
Tobulo minkštumo kiaušiniai: kiek laiko ir kaip juos virti?
2025-07-10
10 gaminimo klaidų, kurias daro net labiausiai patyrę virėjai
10 gaminimo klaidų, kurias daro net labiausiai patyrę virėjai
2025-11-07
5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius
5 lengvos idėjos, kur galima panaudoti virtus kiaušinius
2025-07-14
ŽYMOS:actassvogūnai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 Zodiako ženklai, turintys puikų humoro jausmą
Horoskopai

5 Zodiako ženklai, turintys puikų humoro jausmą

Sotus vištienos troškinys
Mėsos patiekalai

Sotus vištienos troškinys

Kaip nusiraminti ir kontroliuoti stresą? 6 metodai
Sveikata ir grožis

Kaip nusiraminti ir kontroliuoti stresą? 6 metodai

Juoda kriauklė bus kaip nauja: išbandykite šį paprastą triuką!
Gyvenimas

Juoda kriauklė bus kaip nauja: išbandykite šį paprastą triuką!

Purūs vafliai
Blynai

Purūs vafliai – gardiems pusryčiams

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?