ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!
Naudinga

Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!
Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!

Šventinis Kalėdų ar Naujųjų metų stalas turbūt net neįsivaizduojamas be baltos mišrainės. Nors šis receptas visiems yra puikiai žinomas, tačiau rezultatas ne visada būna toks, kokio ir tikimasi. Būtent todėl siūlome išbandyti šį baltos mišrainės receptą: garantuojame, jis tikrai sužavės svečius!

Baltos mišrainės receptas

Baltos mišrainės receptas – tai klasikinis ir visiems gerai pažįstamas patiekalas, be kurio neapsieina nei viena šventė. Ji derina virtas daržoves, kiaušinius, marinuotus agurkus, mėsą ir švelnų majonezo padažą. Ši mišrainė ne tik soti ir skani, bet ir primena jaukias šeimos šventes bei tradicinius lietuviškus skonius.

Ingredientai:

3–4 vidutinio dydžio morkų
4 vidutinio dydžio bulvių
4–5 kiaušinių
5–6 marinuotų agurkų
450 g konservuotų žirnelių
50 g svogūnų laiškų
Šiek tiek krapų
450 g mėsos (tinka virta arba kepta jautiena, virtas liežuvis, virta kiauliena, kiaulienos kumpis ir t. t.)
250 g majonezo
Druskos
Maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
Tradiciniai šašlykai marinuoti su actu
2025-07-03
Sėkmės sausainiai. Švenčių stalo akcentas, kurį galite iškepti patys
Sėkmės sausainiai. Švenčių stalo akcentas, kurį galite iškepti patys
2025-11-10
Degintas baskų sūrio pyragas
Degintas baskų sūrio pyragas: gardus desertas
2025-08-04
Kokie 3 ingredientai pagerins keptų cukinijų skonį
Kokie 3 ingredientai pagerins keptų cukinijų skonį: patyrusios šeimininkės pasidalino keliomis gudrybėmis
2025-08-27
  1. Kruopščiai nuplaukite morkas ir bulves, dėkite į puodą su vandeniu, virkite ant stiprios ugnies.
  2. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį. Daržoves virkite apie 30 minučių. Tuomet nupilkite vandenį, palaukite, kol daržovės atvės, nulupkite.
  3. Išvirkite kiaušinius, kai išvirs, sudėkite į dubenį su šaltu vandeniu. Agurkus supjaustykite mažais kubeliais. Supjaustykite morkas, bulves ir kiaušinius.
  4. Suberkite konservuotus žirnelius.
  5. Susmulkinkite svogūnų laiškus ir krapus, suberkite į dubenį.
  6. Susmulkinkite pasirinktą mėsą, suberkite į dubenį.
  7. Pabarstykite druskos ir pipirų, įdėkite majonezo, viską gerai išmaišykite.
  8. Dubenį uždenkite maistine plėvele, 30–50 minučių palaikykite šaldytuve. Papuoškite žalumynais.

Kaip pagerinti baltos mišrainės skonį?

Jei norite, kad mišrainė būtų dar gardesnė, įdėkite šlakelį citrinos sulčių – jos suteiks gaivumo ir subalansuos majonezo riebumą. Vietoj įprasto majonezo galima naudoti ir pusę majonezo, pusę grietinės – tai padarys mišrainę lengvesnę ir ne tokia riebią.

Taip pat galite išbandyti virtų kiaušinių baltymus ir trynius sumaišyti atskirai, o tada sujungti – taip išgausite švelnesnę tekstūrą. Kai kurie kulinarai rekomenduoja įmaišyti šlakelį garstyčių – jos suteikia pikantiško poskonio, puikiai derančio su marinuotais agurkais.

Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas! Kaip pagerinti mišrainės skonį

Kokie ingredientai užtikrina geriausią rezultatą?

Nors klasikinėje versijoje naudojamos virtos daržovės ir mėsa, labai svarbu pasirinkti tinkamos kokybės produktus. Agurkai neturėtų būti per rūgštūs – geriausia rinktis vidutinio rūgštumo, o žirneliai turi būti minkšti, bet nesuvirti.

Mėsa turi būti gerai išvirta, bet nepervirta – tuomet ji išliks sultinga. Jei naudojate kumpį, venkite per sūraus varianto, kad nepersūdyti visos mišrainės. Svarbu ir tai, kad visus ingredientus pjaustytumėte vienodo dydžio kubeliais – tai ne tik estetiškai gražiau, bet ir leidžia skonio komponentams tolygiau pasiskirstyti.

Klasikinės mišrainės variantai

Baltos mišrainės receptas turi daugybę variacijų. Vegetariškai versijai vietoj mėsos galite naudoti virtus avinžirnius arba pupeles – jie suteiks baltymų ir sotumo. Norintiems lengvesnio patiekalo, tinka virta vištiena ar kalakutiena, o norintiems gurmaniško skonio – smulkiai pjaustyti rūkyti mėsos gaminiai.

Jei mėgstate ryškesnius skonius, į mišrainę galite įdėti truputį smulkintų raugintų kopūstų ar žiupsnelį džiovintų prieskonių – krapų, petražolių ar net žiupsnelį maltos garstyčios. Kiekvienas toks mažas pakeitimas gali suteikti naują skonio niuansą, išlaikant tradicinį pagrindą.

Kaip laikyti baltą mišrainę?

Laikykite baltą mišrainę sandariame inde šaldytuve. Geriausia ją suvartoti per 1–2 dienas, kad išliktų šviežias skonis ir tekstūra. Mišrainės negalima užšaldyti – atitirpinus ji praras konsistenciją ir taps vandeninga.

Jei norite ją pasigaminti iš anksto, sumaišykite visus ingredientus, bet majonezą įdėkite tik prieš pat patiekiant – taip išsaugosite gaivumą ir išvengsite per minkštos konsistencijos.

Taip pat skaitykite

Airiška bulvių košė - kuo skiriasi nuo lietuviškos?
Airiška bulvių košė prieš tradicinę, kokie skirtumai? Išbandykite receptą
2025-06-13
Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: minkšti ir purūs, nuo stalo bus nušluoti per 5 minutes
Kaip pasigaminti tobulus keksiukus: minkšti ir purūs, nuo stalo bus nušluoti per 5 minutes
2025-11-11
Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas
Ką gaminti iš moliūgų: skanaus ir sveiko deserto receptas
2025-11-06
Kaip pasigaminti česnakinę bagetę?
Kaip pasigaminti česnakinę bagetę?
2025-11-03
Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas! Kaip pagerinti mišrainės skonį. Kaip laikyti baltą mišrainę?

Patiekimo idėjos šventiniam stalui

Baltą mišrainę galima patiekti ne tik dubenyje. Ji gražiai atrodo sluoksniuota taurėse ar išdėliota ant salotų lapų – tokia forma suteikia stalui elegancijos. Taip pat galima naudoti kaip įdarą krepšeliams ar tortilijoms – tai puikus užkandis šventėms.

Jei norite nustebinti svečius, papuoškite mišrainę virto kiaušinio griežinėliais, žirneliais ar smulkintais krapais. Net ir tradicinis patiekalas gali atrodyti moderniai, jei jį pateiksite kūrybiškai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Balta mišrainėMaisto gamybos patarimaiMišrainės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
Makaronų patiekalai

Makaronai su špinatų ir šoninės padažu

Kaip kalbėti per pasimatymą
Sveikata ir grožis

Kaip kalbėti pirmą pasimatymą: ekspertų patarimai ir nuomonė

Kodėl verta valgyti bazilikus: medikai nurodė vertingas augalo savybes
Sveikata ir grožis

Kodėl verta valgyti bazilikus: medikai nurodė vertingas augalo savybes

Jei namuose turite mikropluošto šluosčių, išbandykite šią gudrybę!
Gyvenimas

Jei namuose turite mikropluošto šluosčių, išbandykite šią gudrybę!

Baltyminiai batonėliai – ar tikrai sveikesnė saldumynų alternatyva?
Sveikata ir grožis

Baltyminiai batonėliai – ar tikrai sveikesnė saldumynų alternatyva?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?