ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kaip pasigaminti burokėlių sultis – receptas su apelsinais ir morkomis
Gėrimai

Kaip pasigaminti burokėlių sultis – receptas su apelsinais ir morkomis

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pasigaminti burokėlių sultis - receptas su apelsinais ir morkomis
Kaip pasigaminti burokėlių sultis - receptas su apelsinais ir morkomis

Burokėlių sultys – tai tikras vitaminų ir antioksidantų šaltinis, nusipelnęs vietos supermaistų kategorijoje. Šis skanus ir sveikas gėrimas ne tik stiprina organizmą, bet ir suteikia energijos visai dienai. Sužinokite, kaip paruošti šias burokėlių sultis, kupinas vitaminų, kuriose susijungia burokėliai, morkos, apelsinai, obuoliai ir imbieras!

Kodėl verta gerti burokėlių sultis?

Šių sulčių sudedamosios dalys yra ne tik skanios, bet ir labai naudingos:

  • Burokėliai – turtingi vitamino C, B9 (folio rūgšties) bei mikroelementų, tokių kaip geležis, padedanti palaikyti hemoglobino lygį.
  • Morkos – beta karoteno šaltinis, svarbus regėjimui ir odos sveikatai.
  • Obuoliai – praturtinti geležimi ir ląsteliena, gerinančia virškinimą.
  • Apelsinai – suteikia vitamino C, stiprinančio imunitetą.
  • Imbieras – pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, šildo ir skatina medžiagų apykaitą.

Įdomu: sporto gydytojai rekomenduoja burokėlių sultis sportininkams, nes jos gerina kraujotaką ir didina ištvermę.

Burokėliuose yra oksalo rūgšties, todėl šias sultis reikėtų vartoti saikingai žmonėms, turintiems polinkį į inkstų akmenų susidarymą.

Kodėl verta gerti burokėlių sultis

Burokėlių sulčių receptas

Ingredientai:

  • Burokėliai – 400 g
  • Morkos – 400 g
  • Apelsinai – 3 vnt.
  • Obuoliai – 2 vnt.
  • Imbieras – 50 g
  • Vanduo – 200 ml

Kaip pasigaminti burokėlių sultis?

1. Pirmiausia gerai nuplaukite daržoves ir obuolius. Nulupkite burokėlius, morkas, apelsinus ir imbierą. Viską supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius nulupkite nuo sėklų ir taip pat supjaustykite.

2. Malimas sulčiaspaudėje arba trintuve:

  • Jei naudojate sulčiaspaudę, vaisius ir daržoves dėkite vieną po kito, išspauskite sultis. Vandens galite įpilti jau išspaudus sultis.
  • Jei naudojate trintuvą, iš karto įpilkite vandens ir susmulkinkite ingredientus iki vientisos masės.

3. Supilkite paruoštas burokėlių sultis į stiklines. Papuoškite ledo kubeliais ar mėtos lapeliais, jei norite dar gaivesnio skonio. Sultis patartina vartoti iš karto, kad neprarastumėte vitaminų. Tačiau galite jas laikyti šaldytuve iki trijų dienų.

Pasigaminkite burokėlių sultis, mėgaukitės skoniu ir nauda sveikatai! Šis supermaistas puikiai papildys Jūsų mitybą ir padės jaustis energingai visą dieną.

Šaltinis: https://shuba.life/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ApelsinaiBurokėlių sultysmorkossultys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje
Mėsos patiekalai

Vištienos iešmeliai jogurto marinate karšto oro gruzdintuvėje

2025-06-19
Avižiniai rūgpienio vafliai
Blynai

Avižiniai rūgpienio vafliai

2025-06-26
Dubajaus tinginys
Desertai

Dubajaus tinginys su pistacijomis – interneto sensacija

2025-06-19
Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos patiekalai

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?