ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Kaip pasigaminti imbierinius sausainius, be kurių neapsieina nė viena šventė?
Desertai

Kaip pasigaminti imbierinius sausainius, be kurių neapsieina nė viena šventė?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pasigaminti imbierinius sausainius, be kurių neapsieina nė viena šventė?
Kaip pasigaminti imbierinius sausainius, be kurių neapsieina nė viena šventė?

Naujieji metai ir Kalėdos daugeliui asocijuojasi su sočiais patiekalais, tradicinėmis mišrainėmis ir gausiu šventiniu stalu. Tačiau vis dažniau norisi ne tik laikytis tradicijų, bet ir įnešti šiek tiek naujovių. Veganiniai imbieriniai sausainiai – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori nustebinti šeimą, pradžiuginti vaikus ir tuo pačiu pasiūlyti lengvesnį, sąžiningesnį desertą. Svarbiausia – niekas net neatspės, kad šie kepiniai visiškai neturi gyvūninės kilmės ingredientų.

Veganiniai imbieriniai sausainiai: receptas

Ingredientai

  • 200 g kvietinių miltų
  • 100 ml avižų pieno
  • 100 ml kokosų aliejaus
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus arba cukraus sirupo
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1/4 arbatinio šaukštelio sodos
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 arbatiniai šaukšteliai vanilino arba vanilės ekstrakto
  • 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • 0,5 arbatinio šaukštelio muskato riešuto
  • Žiupsnelis kardamono, anyžių ir maltų gvazdikėlių

Glajui

  • 5 valgomieji šaukštai cukraus pudros
  • 3–4 arbatiniai šaukšteliai citrinos sulčių

Taip pat skaitykite

Omleto keksiukai su daržovėmis karšto oro gruzdintuvėje
Omleto keksiukai su daržovėmis karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje
Labai skanūs vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje: paruošite greitai ir be didelių pastangų!
2025-09-24
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: paprastas, bet skanus užkandis
2025-07-20
Cukinijų apkepas
Cukinijų apkepas
2025-11-27

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Į gilų dubenį persijokite miltus. Suberkite druską, kepimo miltelius, visus prieskonius, vaniliną ir cukrų. Sodą nugesinkite trupučiu acto ir įmaišykite į sausą mišinį.

Supilkite avižų pieną ir tirpintą, bet nekarštą kokosų aliejų. Viską gerai išmaišykite ir išminkykite vientisą, minkštą tešlą.

Tešlą iškočiokite maždaug 5 mm storio sluoksniu. Sausainių formelėmis išspauskite norimas formas – eglutes, žvaigždes ar žmogeliukus.

Sausainius sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite 10–15 minučių, kol sausainiai lengvai paruduos.

Kaip paruošti glajų veganiniams imbieriniams sausainiams

Cukraus pudrą sumaišykite su citrinos sultimis, kol gausite tirštą, bet lengvai tekantį glajų. Jei norite, galite įlašinti natūralių maistinių dažų. Atvėsusius sausainius papuoškite glajumi naudodami konditerinį maišelį arba paprastą šaukštelį.

Veganiniai imbieriniai sausainiai yra minkšti, aromatingi ir ilgai išlieka švieži. Jie puikiai tinka dovanoti, vaišinti svečius ar tiesiog ramiai mėgautis su arbata, apmąstant praėjusius metus ir laukiant naujų.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

5 auksinės vištienos ruošimo taisyklės, kad ji būtų sultinga ir itin skani
5 auksinės vištienos ruošimo taisyklės, kad ji būtų sultinga ir itin skani
2025-11-24
Lašišos salotos su čiorizo dešra
Lašišos salotos su čiorizo dešra
2025-06-05
Klasikinės Graikiškos salotos
Klasikinės Graikiškos salotos – gaivu ir paprasta
2025-08-05
7 maisto produktų laikymo klaidos. Nebedarykite jų!
7 maisto produktų laikymo klaidos. Nebedarykite jų!
2025-11-14
ŽYMOS:imbieriniai sausainiaiKalėdiniai kepiniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl obuoliai tamsėja?
Įdomu

Kodėl obuoliai tamsėja? Sužinokite tikrąją priežastį ir kodėl tai svarbu

Naminiai daržovių traškučiai
Receptai

Naminiai daržovių traškučiai

Ukrainai nepriimtinas ultimatumas: Marco Rubio atvirai apie Rusijos reikalavimus ir Vakarų ribas
Lietuva ir pasaulis

Ukrainai nepriimtinas ultimatumas: Marco Rubio atvirai apie Rusijos reikalavimus ir Vakarų ribas

Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu
Receptai

Traški žuvis su bulvytėmis ir tartaro padažu

Nissan pristato naują „Leaf“ – žingsnis siekiant atgaivinti elektromobilių reputaciją
Automobiliai

Nissan pristato naują „Leaf“ – žingsnis siekiant atgaivinti elektromobilių reputaciją

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?