Naminiai produktai visuomet turi išskirtinį skonį ir šiltus prisiminimus. Vienas iš tokių produktų, kurį dauguma iš mūsų pamiršo gaminti, bet kurio skonis sugrąžina vaikystės akimirkas, yra naminis sūris. Močiutės virtuvė visada buvo pilna paslapčių, ir šiandien noriu pasidalinti paprastu ir skaniu sūrio receptu, kurį gali išmokti net pradedantieji kulinarai.

Naminio sūrio ingredientai ir paruošimas
Naminis sūris gaminamas iš paprastų ingredientų, kurių dažniausiai galima rasti kiekvienoje virtuvėje. Jei norite sužinoti, kaip pasigaminti skanų ir sveiką sūrį, jums reikės tik keturių pagrindinių produktų.
Jums reikės:
- 1 l pieno (3,3% riebumo)
- 200 g grietinės (20% riebumo)
- 3 kiaušinių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
1 žingsnis: paruoškite ingredientus
Pirmas žingsnis – pasirinkite gerą pieną, kuris turėtų būti ne mažesnio riebumo nei 3,3%. Tai suteiks sūriui sodresnį skonį. Tada paruoškite 200 g grietinės ir tris kiaušinius. Išplakite kiaušinius su druska, kol atsiras šviesios putos, tada įdėkite grietinę ir išmaišykite.
2 žingsnis: virkite pieną su kiaušinių ir grietinės mišiniu
Supilkite pieną į puodą ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Kai pienas pradės virti, atsargiai supilkite kiaušinių ir grietinės mišinį, nuolat maišydami. Tai svarbu, kad masė nepridegtų. Tęskite virimą 5-7 minutes, kol mišinys ims formuoti dribsnius.
3 žingsnis: atskirkite skystį nuo kietųjų medžiagų
Kai masė pradės formuotis, virkite dar kelias minutes, tada išjunkite ugnį ir atsargiai perkoškite masę per marlę arba kiaurasamtį. Apvyniokite sūrį marlėje ir leiskite jam atvėsti. Tai leis sūriui sustingti ir taps tvirtesnis, kad būtų galima lengvai pjaustyti.
Ką daryti su atvėsusiu sūriu?
Kai sūris atvės, jį galima pjaustyti ir patiekti. Vienas iš didžiausių naminio sūrio privalumų – jo skonis gali būti koreguojamas pagal jūsų pageidavimus. Galite pridėti įvairių žolelių, prieskonių ar net riešutų, kad gautumėte visiškai naują skonį. Eksperimentuokite su skonių deriniais ir sukurkite unikalų, jums patinkantį variantą.
Naminis sūris yra puikus pusryčių, pietų ar užkandžių pasirinkimas. Jis yra lengvai paruošiamas ir puikiai tinka įvairiems patiekalams. Vaikai jį pamėgs dėl švelnaus skonio, o suaugusieji bus maloniai nustebinti jūsų kulinariniais sugebėjimais.
Išvada: sūrio gaminimas yra paprastas ir smagus procesas
Naminio sūrio gaminimas yra ne tik naudingas, bet ir malonus procesas. Pirmiausia jis suteikia pasitenkinimą, nes žinote, kad šis produktas yra pagamintas su meile ir tikrais ingredientais. Be to, turėdami paprastą receptą, galite pasigaminti sveiką ir skanų produktą, kuris bus puikus priedas prie įvairių patiekalų. Išbandykite šį receptą, eksperimentuokite su skonių deriniais ir pasimėgaukite šiuo puikiu, naminės virtuvės gaminiu!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.