ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių patiekalai » Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai
Bulvių patiekalai

Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai
Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai

Kai kalbame apie gruzdintas bulvytes, dauguma iš mūsų įsivaizduoja jas kaip iš restorano: traškias išorėje ir minkštas viduje. Deja, namuose ne visada pavyksta pasiekti tokių rezultatų. Kartais bulvytės būna per minkštos, be apetitą keliančios plutelės, arba išorėje traškios, tačiau viduje kietos. Vis dėlto, virtuvės šefai turi kelias gudrybes, kurios padeda paruošti tobulas bulvytes net ir be gruzdintuvės.

Kaip tinkamai paruošti bulves?

Pirmas ir svarbiausias žingsnis ruošiant tobulas gruzdintas bulvytes – tinkamas daržovių apdorojimas. Daugelis žmonių praleidžia šį etapą, tačiau jis yra esminis siekiant traškių ir minkštų bulvyčių. Pradėkite nuo to, kad bulves nulupkite ir supjaustykite į vienodo dydžio skilteles. Pirmiausia jas pavirkite verdančiame vandenyje apie 2 minutes. Tai leis pašalinti perteklinį krakmolą ir sušvelninti bulvių struktūrą.

Po virimo bulves atvėsinkite ir palaikykite šaldiklyje maždaug 2–3 valandas. Tai suteiks bulvytėms kietumo, o vėlesnis kepimo procesas bus sėkmingesnis.

Dviejų etapų kepimas: paslaptys tobuloms bulvytei

Svarbus žingsnis – kepimas dviem etapais. Pirmasis etapas: kepkite bulves ant silpnos ugnies, kad jos šiek tiek suminkštėtų, bet neperkeptų. Šis etapas padeda sukurti tvirtą pagrindą, kuris leis bulvytėms išlikti minkštoms viduje, tačiau nesudegs iš išorės.

Taip pat skaitykite

Lietuvių mėgstamiausi saldumynai. Grybukai
Lietuvių mėgstamiausi saldumynai – jų 10-ukas ir gardūs receptai
2025-07-24
Cinamoninės mėlynių bandelės
Cinamoninės mėlynių bandelės
2025-08-14
Nebėra kiaušinių? 6 netikėti pakaitalai kepant
Nebėra kiaušinių? 6 netikėti pakaitalai kepant
2025-09-10
Cinamoniniai bananų ir šilauogių keksiukai
Cinamoniniai bananų ir šilauogių keksiukai
2025-11-03

Po pirmo etapo, padidinkite ugnį iki maksimumo ir kepkite dar kartą, kad išorė taptų traški ir aukso spalvos. Staigus temperatūros pokytis – tai pagrindinė paslaptis, kad bulvytės būtų traškios iš išorės ir minkštos viduje.

Svarbūs patarimai dėl aliejaus

Bulves kepkite dideliame aliejaus kiekyje, kad jos galėtų tolygiai kepti ir pasiekti norimą traškumą. Jei naudosite per mažai aliejaus, bulvytės gali tapti per daug riebios arba neiškeps tolygiai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:aliejusGruzdintos Bulvytes

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Namuose kepta česnakinė duona
Receptai

Namuose kepta česnakinė duona – 100 kartų geresnė už pirktinę

Skalbimo kapsulės – ar tikrai geresnis pasirinkimas? Privalumai ir trūkumai
Gyvenimas

Skalbimo kapsulės – ar tikrai geresnis pasirinkimas? Privalumai ir trūkumai

Vienas rytinis įprotis, kuris pakeis jūsų energijos lygį visai dienai
Sveikata ir grožis

Vienas rytinis įprotis, kuris pakeis jūsų energijos lygį visai dienai

Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių
Naudinga

Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas

7 įpročiai, padedantys nuolat palaikyti švarią virtuvę
Gyvenimas

7 įpročiai, padedantys nuolat palaikyti švarią virtuvę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?