ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių patiekalai » Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai
Bulvių patiekalai

Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai
Kaip pasigaminti tobulas gruzdintas bulvytes: virtuvės šefų patarimai

Kai kalbame apie gruzdintas bulvytes, dauguma iš mūsų įsivaizduoja jas kaip iš restorano: traškias išorėje ir minkštas viduje. Deja, namuose ne visada pavyksta pasiekti tokių rezultatų. Kartais bulvytės būna per minkštos, be apetitą keliančios plutelės, arba išorėje traškios, tačiau viduje kietos. Vis dėlto, virtuvės šefai turi kelias gudrybes, kurios padeda paruošti tobulas bulvytes net ir be gruzdintuvės.

Kaip tinkamai paruošti bulves?

Pirmas ir svarbiausias žingsnis ruošiant tobulas gruzdintas bulvytes – tinkamas daržovių apdorojimas. Daugelis žmonių praleidžia šį etapą, tačiau jis yra esminis siekiant traškių ir minkštų bulvyčių. Pradėkite nuo to, kad bulves nulupkite ir supjaustykite į vienodo dydžio skilteles. Pirmiausia jas pavirkite verdančiame vandenyje apie 2 minutes. Tai leis pašalinti perteklinį krakmolą ir sušvelninti bulvių struktūrą.

Po virimo bulves atvėsinkite ir palaikykite šaldiklyje maždaug 2–3 valandas. Tai suteiks bulvytėms kietumo, o vėlesnis kepimo procesas bus sėkmingesnis.

Dviejų etapų kepimas: paslaptys tobuloms bulvytei

Svarbus žingsnis – kepimas dviem etapais. Pirmasis etapas: kepkite bulves ant silpnos ugnies, kad jos šiek tiek suminkštėtų, bet neperkeptų. Šis etapas padeda sukurti tvirtą pagrindą, kuris leis bulvytėms išlikti minkštoms viduje, tačiau nesudegs iš išorės.

Taip pat skaitykite

Geriausi bulviniai blynai: greitas ir paprastas receptas iš senos kulinarijos knygos!
Geriausi bulviniai blynai: greitas ir paprastas receptas iš senos kulinarijos knygos!
2025-12-10
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
2025-06-14
Švelni moliūgų sriuba, kuri papildys Jūsų organizmą vitaminais
Švelni moliūgų sriuba, kuri papildys Jūsų organizmą vitaminais
2025-11-04
Kava su kakava: įberkite šaukštelį į rytinį puodelį ir smegenys dirbs kaip kompiuteris
Kava su kakava: įberkite šaukštelį į rytinį puodelį ir smegenys dirbs kaip kompiuteris
2025-12-17

Po pirmo etapo, padidinkite ugnį iki maksimumo ir kepkite dar kartą, kad išorė taptų traški ir aukso spalvos. Staigus temperatūros pokytis – tai pagrindinė paslaptis, kad bulvytės būtų traškios iš išorės ir minkštos viduje.

Svarbūs patarimai dėl aliejaus

Bulves kepkite dideliame aliejaus kiekyje, kad jos galėtų tolygiai kepti ir pasiekti norimą traškumą. Jei naudosite per mažai aliejaus, bulvytės gali tapti per daug riebios arba neiškeps tolygiai.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:aliejusGruzdintos Bulvytes

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ilgo galiojimo pienas. Kiek laiko galima vartoti?
Gyvenimas

Ilgo galiojimo pienas: kiek laiko iš tikrųjų jį galima vartoti? Atsako specialistai

„Auksinė" veido kaukė, kurią naudojo net karalienė Elžbieta!
Sveikata ir grožis

„Auksinė” veido kaukė, kurią naudojo net karalienė Elžbieta!

Žalioji arbata: tinkamo vartojimo laiko pasirinkimo svarba jūsų sveikatai
Sveikata ir grožis

Žalioji arbata: tinkamo vartojimo laiko pasirinkimo svarba jūsų sveikatai

Niekada nedovanokite geltonų gėlių savo artimiesiems: tam yra priežastis
Gyvenimas

Niekada nedovanokite geltonų gėlių savo artimiesiems: tam yra priežastis

Zodiako ženklai geriausi draugai.
Horoskopai

Geriausi draugai pagal zodiako ženklą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?