ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai
Gyvenimas

Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-07-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Grybai – tai itin jautrus ir greitai gendantis produktas, todėl labai svarbu juos tinkamai laikyti, kad jie kuo ilgiau išliktų švieži ir neprarastų skoninių savybių. Štai keletas paprastų, bet itin veiksmingų patarimų, kaip laikyti grybus šaldytuve, kad jie nesugestų per greitai.

Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai
Kaip teisingai laikyti grybus šaldytuve: paprasti, bet svarbūs patarimai

Geriausias būdas laikyti grybus – popieriniame maišelyje

Norėdami išlaikyti grybus šviežius, įdėkite juos į popierinį maišelį ir švelniai užriškite prieš dedant į šaldytuvą. Svarbu žinoti, kad prieš laikant grybų plauti nereikėtų – perteklinė drėgmė tik paskatins jų gedimą.

Popierinis maišelis leidžia grybams „kvėpuoti“ – jis sugeria drėgmės perteklių, todėl grybai nesukieta ar nesusiraukšlėja taip greitai. Priešingai nei plastikinė pakuotė, kuri sulaiko drėgmę ir taip sudaro palankias sąlygas puvimo procesui.

Venkite laikyti grybus sandariose plastikinėse dėžutėse

Jei pirkote grybus (pvz., pievagrybius ar kreivabudžius) supakuotus į hermetiškas plastikines dėžutes, geriau juos kuo greičiau perkelkite į popierinį maišelį. Uždara plastikinė tara be ventiliacijos skylių apsunkina drėgmės išgaravimą, todėl grybai greičiau sušunta ir pradeda gesti.

Taip pat skaitykite

6 gėrimai, kurie atrodo sveiki, bet iš tikrųjų gali kenkti jūsų sveikatai
6 gėrimai, kurie atrodo sveiki, bet iš tikrųjų gali kenkti jūsų sveikatai
2025-08-08
Katastrofizavimas ir praeities patirtys
Katastrofizavimas: kaip praeities patirtys formuoja mūsų baimes ir kaip išsivaduoti
2025-08-15
Išsirinkite saulėlydį, ką pasirinkimas sako apie jus?
Asmenybės testas: atskleiskite savo geriausią savybę pasirinkdami saulėlydį!
2025-08-26
Tėčio balsas privertė naujagimę nusišypsoti
Istorija, kaip tėčio balsas sukūrė ypatingą ryšį su naujagime
2025-07-27
Venkite laikyti grybus sandariose plastikinėse dėžutėse

Laikykite toliau nuo stipraus kvapo produktų

Grybai turi savybę greitai sugerti aplinkinių produktų kvapus, todėl nelaikykite jų šalia svogūnų, česnakų, rūkytų gaminių ar kitų stipriai kvepiančių produktų. Tai ne tik pakeis grybų kvapą, bet ir gali neigiamai paveikti jų skonį.

Kaip atpažinti, kad grybai jau sugedo

Sugedusius grybus nesunku atpažinti pagal šiuos požymius:

  • Jie tampa susiraukšlėję, minkšti ar net virsta į košę.
  • Grybų paviršius pasidengia gleivėmis.
  • Jie įgauna tamsesnę spalvą ir pradeda skleisti nemalonų, pelėsinį kvapą.

Tačiau jei ant grybų pasirodė vos keli tamsesni taškeliai, jie vis dar gali būti tinkami vartojimui – tiesiog sunaudokite juos kuo greičiau gaminant šilto patiekalo pagrindą ar įmaišykite į troškinį.

Pastebėję, kad grybai jau pradeda gesti, nesibaiminkite – tai puiki proga greitai sugalvoti receptą ir pasigaminti ką nors skanaus: keptų grybų su svogūnais, grybų sriubą ar net omletą su grybais. Svarbiausia – nepalikite jų ilgam šaldytuvo kamputyje, nes praradus šviežumą, jie jau nebus tinkami nei skoniu, nei tekstūra.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:grybaiŠaldytuvas

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Naujosios kartos sveikatos iššūkiai: kas laukia Alfa kartos?
Sveikata ir grožis

Naujosios kartos sveikatos iššūkiai: kas laukia Alfa kartos?

Kaip naudojant rankšluostį pašalinti pilvo riebalus?
Sveikata ir grožis

Kaip naudojant rankšluostį pašalinti pilvo riebalus?

Katės kvapas namuose. Patarimai kaip panaikinti?
Gyvenimas

Jaučiasi katės kvapas namuose? Šie patarimai padės jo atsikratyti

Plytų kolekcionierius
Gyvenimas

Oklahomos plytų kolekcionierius įrašytas į Gineso rekordų knygą

Aligatoriai nėra tiesiog plėšrūnai. Jie turi vieną netikėtą savybę
Įdomu

Aligatoriai nėra tiesiog plėšrūnai. Jie turi vieną netikėtą savybę

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?