ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą
Gyvenimas

Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą

Saulena
Autorius Saulena
Publikuota: 2025-08-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą
Kaip užšaldyti sūrį: patarimai, kaip išsaugoti skonį ir tekstūrą

Sūrį užšaldyti gali būti labai efektyvu, norint ilgai išlaikyti jo šviežumą, tačiau svarbu laikytis tam tikrų taisyklių, kad nesugadintume jo skonio ir tekstūros. Ne visi sūriai yra vienodai atsparūs žemoms temperatūroms, todėl tinkamas paruošimas ir supakavimas yra labai svarbūs.

Ar visus sūrius galima užšaldyti?

Sūrį galima užšaldyti, tačiau svarbu žinoti, kurie sūriai geriau atlaiko šį procesą. Tyrimai rodo, kad mažesnis drėgmės kiekis sūryje reiškia mažesnę ląstelių žalą užšaldant. Todėl kietieji ir pusiau kietieji sūriai, turintys mažai drėgmės, tokie kaip čederis, mozzarella, parmezanas ir pecorino romano, yra tinkami užšaldyti.

Tokie sūriai, jei jie teisingai supakuoti ir atsargiai atšildyti, gali išlaikyti savo kokybę. Tačiau užšaldžius sūrius su dideliu drėgmės kiekiu, pavyzdžiui, brie, kamamberą ar šviežią ožkos sūrį, jų struktūra gali pasikeisti. Po atšildymo šie sūriai gali tapti trupiniai, vandeningi arba prarasti savo kremišką tekstūrą.

Kurį sūrį nereikėtų šaldyti?

Minkšti sūriai, turintys daug drėgmės, tikrai neturėtų būti užšaldyti. Brie, kamamberas ir šviežias ožkos sūris, po užšaldymo gali prarasti savo skonį ir tekstūrą. Tai gali neigiamai paveikti tiek jų struktūrą, tiek skonį, o po atšildymo jie gali tapti neskanūs.

Taip pat skaitykite

Kaip įveikti po darbo dienos jaučiamą nuovargį
Kaip įveikti po darbo dienos jaučiamą nuovargį: 7 mokslu pagrįsti patarimai
2025-07-14
Svogūnų rūšys: kokią pasirinkti ir kaip naudoti?
Svogūnų rūšys: kokią pasirinkti ir kaip naudoti?
2025-06-18
Ekspertas papasakojo apie indų ploviklius: kenkia sveikatai
Ekspertas papasakojo visą tiesą apie indų ploviklius: nepastebimai kenkia sveikatai
2025-08-15
Kodėl vyras ignoruoja jūsų prašymus? Psichologės įžvalgos ir sprendimo būdai
Kodėl vyras ignoruoja jūsų prašymus? Psichologės įžvalgos ir sprendimo būdai
2025-07-18
Kurį sūrį nereikėtų užšaldyti?

Kiek laiko galima užšaldyti sūrį?

Sūrį galima užšaldyti iki šešių mėnesių, tačiau po šio laiko jo tekstūra ir skonis gali pablogėti. Geriausia sūrį užšaldyti vakuume arba apvynioti plėvele ir laikyti sandariame inde arba maišelyje, skirtame užšaldymui.

Teisingas atšildymas

Teisingas atšildymas yra lygiai taip pat svarbus, kaip ir pats užšaldymas. Geriausias būdas atšildyti sūrį yra perkelti jį iš šaldiklio į šaldytuvą ir leisti jam lėtai atšilti. Šis procesas padeda išsaugoti sūrio tekstūrą ir skonį.

Yra keli būdai, kaip atšildyti sūrį, tačiau kiekvienas iš jų turi savo privalumų ir trūkumų:

  • Šaldytuvo metodas (rekomenduojama): palikite sūrį atšildyti šaldytuve per naktį.
  • Šaltas vanduo: įmerkite supakuotą sūrį į šaltą vandenį, keisdami vandenį kas 30 minučių.
  • Kambario temperatūra (tik kietiems sūriams): palikite ant stalo, kad atšiltų per trumpą laiką.

Šaltinis: rbc.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Minkštas sūrissūrisUžšaldymas

AutoriusSaulena
Sveiki! Aš – Saulena, rašau straipsnius Ub.lt portale. Labiausiai domiuosi psichologijos temomis ir sveika gyvensena. Mano tikslas – ne tik sudominti skaitytojus, bet ir padėti geriau pažinti save, rasti praktiškų patarimų emocinei bei fizinei gerovei ir atsakymų į kasdien kylančius klausimus.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 lęšių nauda sveikatai: kodėl turėtumėte juos įtraukti į savo mitybą?
Sveikata ir grožis

Lęšių nauda sveikatai: kodėl turėtumėte juos įtraukti į savo mitybą?

Savininkas išvarė šeimą dėl verkiančių vaikų
Gyvenimas

Kavinės savininkas išvarė šeimą dėl verkiančių vaikų: žmonės gina šį savininko elgesį

Galbūt nesate intravertas. Gal tai reakcija į traumą.
Gyvenimas

Galbūt nesate intravertas. Gal tai reakcija į traumą.

Žuvis kepta folijos maišelyje
Receptai

Žuvis kepta folijos maišelyje

Kodėl žmonės išduoda net būdami laiminguose santykiuose?
Gyvenimas

Kodėl žmonės išduoda net būdami laiminguose santykiuose?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?