ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kaip užšaldyti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų skanūs, gražūs ir nepatamsėtų: šeimininkių triukas
Namai ir patarimai

Kaip užšaldyti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų skanūs, gražūs ir nepatamsėtų: šeimininkių triukas

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-11-05
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip užšaldyti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų skanūs, gražūs ir nepatamsėtų: šeimininkių triukas
Kaip užšaldyti žiedinius kopūstus, kad jie išliktų skanūs, gražūs ir nepatamsėtų: šeimininkių triukas

Žiediniai kopūstai – tai ne tik sveika, bet ir labai skani daržovė, kuri puikiai tinka įvairiems patiekalams. Kad žiemą galėtume mėgautis šiais skanėstais, dauguma šeimininkių renkasi juos užšaldyti. Tačiau norint, kad žiediniai kopūstai išliktų skanūs ir naudingi, svarbu juos tinkamai paruošti šaldymui.

Žiedinių kopūstų paruošimas šaldymui

Norint išsaugoti maksimaliai vertingas žiedinių kopūstų maistines savybes, svarbu atkreipti dėmesį į kelis esminius dalykus. Pirmiausia, rinkitės tvirtas ir šviežias kopūstų galvas, nes tik geros kokybės daržovės užtikrins ilgalaikį šaldymo efektyvumą.

Blanširavimas – būtinas žingsnis

Blanširavimas – tai labai svarbus procesas, padedantis išsaugoti ne tik žiedinių kopūstų spalvą, bet ir maistines medžiagas. Prieš šaldant kopūstus, būtinai juos blanširuokite.

Pirmiausia, pašalinkite žiedinio kopūsto lapus ir supjaustykite galvą į 3–4 dalis, kad pašalintumėte šerdį. Tada supjaustykite kopūstą į mažesnius žiedynus, priklausomai nuo to, kokio dydžio gabalėlius norite turėti po šaldymo. Gerai nuplaukite kopūstus šaltu vandeniu, kad pašalintumėte nešvarumus.

Taip pat skaitykite

Natūralus būdas pašalinti pelėsį. Išnyks per 20 minučių be nuodingų cheminių medžiagų
Natūralus būdas pašalinti pelėsį. Išnyks per 20 minučių be nuodingų cheminių medžiagų
2025-10-29
Svogūnų rūšys: kokią pasirinkti ir kaip naudoti?
Svogūnų rūšys: kokią pasirinkti ir kaip naudoti?
2025-06-18
kaip išvalyti gartraukį
Mano močiutės gartraukis visada yra švarus: pasirodo, jį išvalyti galima vos per 10 minučių
2025-09-17
Kaip greitai išvalyti lygintuvą: 4 veiksmingi būdai
Kaip greitai išvalyti lygintuvą: 4 veiksmingi būdai
2025-09-05

Blanširavimo procesas

Kopūstus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį, į kurį galite įberti 1/2 šaukštelio cukraus. Tai padės išvengti nepageidaujamo tamsėjimo. Blanširuokite kopūstus apie 2 minutes, kad jie šiek tiek suminkštėtų ir išlaikytų savo spalvą. Po to kopūstus nedelsiant perkelskite į dubenį su lediniu vandeniu, kad sustabdytumėte tolesnį terminį apdorojimą.

Kopūstų paruošimas šaldymui

Kai kopūstai visiškai atvės, juos gerai nusausinkite ant rankšluosčio, kad pašalintumėte perteklinį vandenį. Tada perkelkite žiedynus į specialius šaldymo maišelius. Iš maišelių išleiskite orą ir užriškite juos tvirtai, kad kopūstai nesušaltų su drėgme.

Žiedinių kopūstų laikymas šaldiklyje

Užšaldyti žiediniai kopūstai gali išlikti šaldiklyje iki 5–6 mėnesių. Tinkamai paruošti ir užšaldyti kopūstai išlaikys savo skonį, maistingąsias medžiagas ir spalvą, leisdami jums mėgautis jais net ir šaltą žiemą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėsŠaldymasŽiediniai kopūstai

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Štai kodėl skalbdama naudoju foliją ir actą!
Gyvenimas

Štai kodėl skalbdama naudoju foliją ir actą!

Nekaloringi cukiniju makaronai
Receptai

Cukinijų makaronai: mažiau nei 200kcal turintys pietūs

Dušas, tyla ir saldumynai: gydytojas papasakojo, kaip palengvinti migrenos priepuolį
Sveikata ir grožis

Dušas, tyla ir saldumynai: gydytojas papasakojo, kaip palengvinti migrenos priepuolį

Sodos duona
Receptai

Sodos duona – jokio ilgo kildinimo, o skonis pasakiškas

Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais
Desertai

Minkšti šokoladiniai sausainiai su šokolado gabaliukais

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?