ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei
Receptai

Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-25
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kalmarų ir avinžirnių troškinys – tai šildantis, Viduržemio jūros regiono įkvėptas troškinys, kuriame dera sodrus chorizo skonis, kvapnus rozmarinas, švelnūs kalmarai ir maistingi avinžirniai.

Kalmarų ir avinžirnių troškinys: receptas

Puikiai tinka jaukiems savaitgalio pietums ar vakarienei, kai norisi ko nors ypatingo, bet ne per sudėtingo.

Ingredientai:

  • 1 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 80 g chorizo dešra
  • 1 svogūnas
  • 2 skiltelės česnako
  • žiupsnelis džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
  • ½ arb. š. saldžios rūkytos paprikos
  • 1 rozmarino šakelė
  • 50 ml raudonojo vyno
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 250 ml žuvies sultinio
  • 300 g kalmarų (išvalytų)
  • 240 g konservuotų avinžirnių (svoris be skysčio)
  • 50 g špinatų
  • nedidelė saujelė petražolių
  • 1 citrinos žievelė
  • jūros druskos ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų mažoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Sudėti pjaustytą chorizo dešrą ir kepti 2-3 min, kol ji pradės išskirti riebalus ir šiek tiek apskrus.
2. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną ir kepti dar 2-3 min, tada sudėti trintą česnaką ir kepti dar 2 min. Įmaišyti aitriąją papriką, rūkytą papriką ir rozmarino lapelius, kepti dar 3-4 min. Jei masė pradeda lipti prie dugno, įpilti šlakelį vandens.
3. Padidinti kaitrą, supilti vyną ir leisti jam užvirti, kol skysčio tūris sumažės perpus. Supilti smulkintus pomidorus ir sultinį, užvirti dar kartą ir virti apie 10 min.
4. Tuo metu paruošti kalmarus: supjaustyti maišelius 4 cm ilgio gabalėliais, įpjauti vidinę pusę arba supjaustyti storais žiedais. Ilgas čiuptuvų dalis perpjauti perpus.
5. Į keptuvę sudėti avinžirnius ir kepti dar 3-4 min, kartais pamaišant. Tuomet sudėti kalmarus, švelniai pamaišyti, kad apsemtų ir uždengti keptuvę. Kalmarus troškinti 3-4 min ant silpnos kaitros. Pagardinti druska ir pipirais, nukelti nuo kaitros ir įmaišyti špinatus bei pusę smulkintų petražolių.
6. Troškinį pilti į pašildytus dubenėlius, ant viršaus užtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės ir pabarstyti likusiomis petražolėmis. Patiekti iškart.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:avinžirniaiKalmaraiTroškinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla
Naudinga

Dažna klaida, kurią darome kepdami keptuvėje: dėl to patiekalai prisvyla

2025-06-04
Šaltibarščiai, jų istorija ir receptai
Receptai

Šaltibarščiai. Trumpa istorija ir 3 skirtingi receptai jūsų stalui

2025-05-30
Šonkauliukai grilyje
Mėsos patiekalai

Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti

2025-06-04
Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Mėsos patiekalai

Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems

2025-06-03

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?