ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Karalių pyragas – Prancūziška klasika
Desertai

Karalių pyragas – Prancūziška klasika

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-17
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Karalių pyragas
Karalių pyragas

Karalių pyragas – tai klasikinis prancūziškas „Galette des rois“ tipo pyragas – elegantiškas, šventiškas ir subtilaus skonio desertas. Traški, sluoksniuota tešla slepia švelnų, kreminį migdolų įdarą, kuris suteikia pyragui sodrumo ir malonaus riešutinio aromato.

Karalių pyragas: receptas

Šis pyragas puikiai tinka ypatingoms progoms, vaišėms ar jaukiam pasidalijimui prie stalo, kai norisi klasikos ir rafinuoto skonio.

Ingredientai:

  • 750 g sviestinės sluoksniuotos tešlos
  • kvietiniai miltai pabarstymui
  • 1 kiaušinis

Įdarui:

  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis (kambario temperatūros)
  • 1 kiaušinio trynys (kambario temperatūros)
  • 100 g maltų migdolų
  • 50 g migdolų drožlių
  • 1 arb. š. migdolų ekstrakto

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas
Sultingi mėsos kukuliai su kreminiu padažu – tobulas šeimos patiekalas
2025-07-13
Mėlynių keksiukai
Mėlynių keksiukai – minkšti ir kvapnūs
2025-08-14
Kitoks morkų pyragas receptas
Kitoks morkų pyragas: greitas ir lengvai paruošiamas patiks visai šeimai
2025-07-24
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
Pamirškite pieną – šis gėrimas maloniai nustebins ir jūsų skonio receptorius, ir virškinimą
2025-08-07
Gaminimo eiga:

1. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi. Iškočioti pusę tešlos lengvai ant miltais pabarstyto paviršiaus iki maždaug 25 × 25 cm dydžio ir šiek tiek plonesnės nei monetos storio.
2. Išpjauti 23 cm skersmens apskritimą, apipjaunant tešlą aplink 23 cm kepimo formos dugną aštriu peiliu. Perkelti tešlos apskritimą ant paruoštos skardos ir uždengti maistine plėvele.
3. Pakartoti tą patį su kita tešlos puse – antrą apskritimą padėti ant maistinės plėvelės ir uždengti dar viena plėvelės juosta. Dėti į šaldytuvą iki prireiks.
4. Įdarui sviestą išplakti kol taps kremiškas. Suberti cukrų ir dar kartą gerai išplakti, kol masė taps šviesi ir puri.
5. Nedideliame dubenyje išplakti kiaušinį su tryniu, tik kol susijungs. Po truputį, po vieną valgomąjį šaukštą, įmaišyti į sviesto ir cukraus masę, po kiekvieno įdėjimo gerai išplakti.
6. Kai masė taps labai šviesi ir lengva, švelniai įmaišyti maltus migdolus, migdolų drožles ir migdolų ekstraktą. Uždengti dubenį maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą 15-20 min.
7. Atvėsus tešlai ir įdarui, nuimti plėvelę ir palikti vieną tešlos apskritimą ant skardos. Šaukštu sudėti įdarą ant tešlos, suformuoti nedidelį kauburėlį centre ir palikti apie 2 cm kraštą aplinkui. Aptepti kraštą plaktu kiaušiniu, tada atsargiai uždėti antrą tešlos apskritimą ir tvirtai suspausti kraštus, kad užsandarinti.
8. Laikyti mažo peilio ašmenis statmenai tešlos kraštui ir lengvai įpjauti galetės kraštą, padarant mažas įdubas aplink visą perimetrą. Formuoti banguotą kraštą, spaudžiant įdubas kas 2 cm peilio nugarėle. Visą galetės paviršių aptepti likusiu plaktu kiaušiniu, tada dėti į šaldytuvą 30 min.
9. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
10. Dar kartą aptepti atšaldytos galetės viršų likusiu kiaušiniu, tada aštraus peilio galiuku įrėžti kryžminį raštą. Padaryti kelias mažas skylutes centre garams išeiti. Kepti orkaitėje 25-30 min, kol tešla taps traški ir auksinės rudos spalvos. Prieš patiekiant leisti šiek tiek atvėsti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:desertaiDesertai KalėdomsKaralių pyragaspyragasPyragas su migdolaisŠventinis pyragas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Encefalitas
Sveikata ir grožis

Erkinis encefalitas: liga nuo kurios būtina apsisaugoti iš anksto

Trys poros pagal Zodiako ženklą, kurioms tiesiog lemta būti kartu
Horoskopai

Trys poros pagal Zodiako ženklą, kurioms tiesiog lemta būti kartu

Šakninių daržovių lobynas: kaip rudenį nuimti derlių ir išsaugoti jį iki pavasario
Sodas ir daržas

Šakninių daržovių lobynas: kaip rudenį nuimti derlių ir išsaugoti jį iki pavasario

Ar gali būti draugystė tarp vyro ir moters?
Gyvenimas

Ar gali būti draugystė tarp vyro ir moters? Atsako psichologai

6 priežastys, kodėl turėtumėte geri Yerba Mate gėrimą
Sveikata ir grožis

6 priežastys, kodėl turėtumėte geri Yerba Mate gėrimą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?