ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Kas ir kodėl turėtų atsisakyti keptos mėsos?
Sveikata ir grožis

Kas ir kodėl turėtų atsisakyti keptos mėsos?

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-10-15
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Mėsos kepimas aliejuje yra populiarus patiekalas, dažnai pasirinktas pietums. Tačiau, specialistai pabrėžia, kad su amžiumi, ypač 50 metų ir vyresniems žmonėms, tokio maisto vartojimas gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Keptas maistas sunkiai virškinamas ir gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Pažvelkime, kodėl verta atsisakyti šio patiekalo.

Kas ir kodėl turėtų atsisakyti keptos mėsos?
Kas ir kodėl turėtų atsisakyti keptos mėsos?

Su amžiumi didėja ligų rizika

Su amžiumi organizmo gebėjimas virškinti sunkius ir riebalus turinčius patiekalus silpnėja. Mėsos kepimas aliejuje, nors ir skanus, yra riebus maistas, kurio virškinimas gali tapti iššūkiu vyresniems žmonėms. Gastritas, diabetas, antsvoris ir kitos su amžiumi susijusios sveikatos problemos apsunkina virškinimo procesą. Dėl šios priežasties specialistai rekomenduoja vengti kepto maisto, nes jis gali ne tik pabloginti virškinimą, bet ir sukelti rimtesnes sveikatos problemas.

Kaip sumažinti riziką ir išvengti žalos sveikatai?

Nors visiškai atsisakyti keptos mėsos gali būti sunku, specialistai pataria sumažinti porcijas ir taip palengvinti virškinimą. Jei nesate pasiruošę atsisakyti šio patiekalo, rekomenduojama pasirinkti sveikesnes alternatyvas, pavyzdžiui, kepti mėsą ant grotelių, o ne aliejuje. Tai leis sumažinti riebalų kiekį ir padaryti patiekalą lengviau virškinamą.

Garnyrai ir sveikesni pasirinkimai

Kad būtų mažiau žalos sveikatai, į patiekalą rekomenduojama įtraukti daugiau žalumynų ir šviežių daržovių. Šie papildai ne tik suteiks daugiau maistinių medžiagų, bet ir pagerins virškinimo procesą, padedant sušvelninti kepto maisto poveikį organizmui.

Taip pat skaitykite

Serotoninas – laimės hormonas: kaip natūraliai padidinti jo kiekį?
Serotoninas – laimės hormonas: kaip natūraliai padidinti jo kiekį?
2025-07-29
Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje
Skaitmeninės terapijos: nauja era sveikatos priežiūroje
2025-08-07
Kava, kurios nerekomenduoja gerti nei vienam.
Kava, kurios nerekomenduoja gerti nei vienam: specialistų įspėjimas
2025-06-26
Pavojingos grožio tendencijos internete: dermatologai įspėja, ko geriau vengti
Pavojingos grožio tendencijos internete: dermatologai įspėja, ko geriau vengti
2025-07-03

Išvada

Vyresniame amžiuje organizmas reikalauja sveikesnio ir lengviau virškinamo maisto. Kepta mėsa aliejuje gali kelti riziką, todėl verta pagalvoti apie sveikesnius patiekalų pasirinkimus, kad išlaikytumėte gerą sveikatą ir tinkamą virškinimo sistemos funkcionavimą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kepta mėsaMitybos rekomendacijossveika mitybavirškinimas

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Daržovės, turinčios daugiausiai antioksidantų: kaip sustiprinti imunitetą kasdien
Sveikata ir grožis

Daržovės, turinčios daugiausiai antioksidantų: kaip sustiprinti imunitetą kasdien

Kodėl tie, kas valgo spanguoles, neserga: 9 šių uogų supersavybės
Sveikata ir grožis

Kodėl tie, kas valgo spanguoles, neserga: 9 šių uogų supersavybės

Tempimo pratimai nugarai
Sveikata ir grožis

Pamirškite vaistus nuo nugaros skausmo: išbandykite šiuos tempimo pratimus

Vandens gėrimas valgant
Sveikata ir grožis

Ar tikrai vandens gėrimas valgio metu mums nekenksmingas?

Kalendros nauda sveikatai: įvardinti 7 privalumai
Sveikata ir grožis

Nuostabi kalendros nauda sveikatai: įvardinti 7 privalumai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?