ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
Naudinga

Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-01
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!
Kasmet žalius pomidorus konservuoju tokiu būdu: labai naudinga ir skanu!

Kasmet, pasibaigus vasarai ir darže likus nemažai neprinokusių pomidorų, daugelis suka galvą, kaip juos sunaudoti. Išmesti būtų gaila, o laukti, kol visi sunoks, – ne visada įmanoma. Aš atradau paprastą ir patikimą būdą, kaip išsaugoti žalius pomidorus žiemai – konservuoti juos ypatingu receptu. Rezultatas ne tik praktiškas, bet ir labai gardus: tokie pomidorai tampa puikiu priedu prie kasdienių patiekalų, suteikia spalvų rudens stalui ir maloniai nustebina savo skoniu.

Jums reikės:

  • 1 kg žalių pomidorų
  • 2 česnako galvučių
  • 60 ml obuolių sidro acto (vienam stiklainiui)
  • 1 arb. š. cukraus (vienam stiklainiui)
  • 3-4 citrinos rūgšties grūdelių (vienam stiklainiui)
  • 1/2 arb. š. akmens druskos (vienam stiklainiui)
  • vandens

Kaip gaminti?

  1. Nuplautus pomidorus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais.
  2. Nulupkite česnaką ir susmulkinkite skiltelėmis.
  3. Sudėkite česnaką į švarius ir sterilius stiklainius.
  4. Sudėkite pomidorų griežinėlius.
  5. Į stiklainius įberkite cukraus.
  6. Įberkite akmens druskos.
  7. Įberkite citrinos rūgšties.
  8. Supilkite actą.
  9. Įpilkite kambario temperatūros vandens.
  10. Užsukite steriliais dangteliais.
  11. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje 25 dienas.
  12. Atidarytą stiklainį laikykite šaldytuve.

Žalių pomidorų padažas

Iš žalių pomidorų taip pat galima pasigaminti padažą. Jis dažnai būna gaivesnio ir šiek tiek rūgštesnio skonio nei iš prinokusių pomidorų, todėl puikiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų. Be to, tokį padažą galima pagardinti aštriais prieskoniais ir žolelėmis, suteikiant jam išskirtinį aromatą.

Taip pat skaitykite

Puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
Pasak virtuvės šefo, puri bulvių košė pavyks tik jei įdėsite į ją šiuos ingredientus
2025-07-09
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
Naminė duona vos iš 4 ingredientų
2025-06-14
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
Itin paprastai paruošiamas braškių džemas
2025-08-04
Naminių sausainių desertas su zefyrais
Naminių sausainių desertas su zefyrais
2025-06-08

Jums reikės:

  • 1,4 kg žalių pomidorų
  • 1/2 kg obuolių
  • 2 svogūnų
  • 20 ml acto
  • Maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • prieskonių pagal skonį (pvz., tinka kvapieji pipirai, garstyčių sėklos, ir t.t.)

Kaip gaminti?

  1. Pomidorus supjaustykite gabalėliais, susmulkinkite ir kepkite su smulkintais obuoliais ir svogūnais.
  2. Įmaišykite actą ir prieskonius.
  3. Užvirinkite ir supilstykite į stiklainius.
  4. Sterilizuokite vandens vonelėje mažiausiai 20 minučių.
  5. Nerimaujate, kad žalieji pomidorai yra nuodingi? Jūs turite tai žinoti!
  6. Neprinokę pomidorai turi didesnę dozę tomatino ir solanino – nuodų, kenkiančių žmogaus organizmui.
  7. Vis dėlto, ruošdami pomidorus įpilsite acto, kuris pašalins žalingą nuodų poveikį.
  8. Žindančios ir nėščios moterys turėtų vengti vartoti bet kokių žalių pomidorų produktų.

Skanaus!

ŽYMOS:KonservavimasŽali pomidoraiŽali pomidorai žiemaiŽalių pomidorų padažasa

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklas: jam žvaigždės pranašauja finansinį pagausėjimą
Horoskopai

Zodiako ženklas, kuriam žvaigždės šiandien pranašauja finansinį pagausėjimą

12 daiktų, kurių žmonės kraustydamiesi gailisi, kad pasiliko
Gyvenimas

12 daiktų, kurių žmonės kraustydamiesi gailisi, kad pasiliko

Skalbinių džiovinimas lauke. 6 priežastys, kodėl jis netinkamas
Gyvenimas

6 priežastys, kodėl skalbinių džiovinimas lauke gali būti netinkamas

Cukraus pakaitalai. Natūralūs ir dirbtiniai saldikliai ir jų rizika
Sveikata ir grožis

Cukraus pakaitalai – rizika apie kurią niekas nekalba

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui
Receptai

Orkaitėje kepti smidrai – ir užkandžiui, ir garnyrui

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?