Kavos ir šokolado pudingas – tai tirštas, aromatingas, kremiškas, šilkinės konsistencijos desertas, kuriame susijungia sodrus šokolado skonis, kavos gilumas
Kavos ir šokolado pudingas: receptas
Puikiai tinka, kai norisi greitai paruošiamo, bet įspūdingo deserto, kuris maloniai tirpsta burnoje ir palieka ilgai išliekantį skonį.
Ingredientai:
- 400 g pudingo
- 60 g juodojo šokolado
- 40 ml stiprios espresso kavos
- ½ apelsino žievelė
- ¼ arb. š. malto kardamono
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Kaitinti pudingą puode ant vidutinės ugnies (paruošti pagal nurodymus ant pakuotės). Sudėti gabaliukais laužytą šokoladą, supilti kavą, sudėti apelsino žievelę ir kardamoną. Nuolat maišyti, kol šokoladas ištirps. Perkošk į indą.
2. Paskirstyti gautą masę į keturis indelius ar dubenėlius ir laikyti šaldytuve bent 3 val, kad sutvirtėtų (visiškai kietas nebus).
3. Patiekiant galima apipurkšk grietinėle, pabarstyti kakavos ar pagardinti šviežiomis uogomis.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.