ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti
Desertai

Keksiukai be kvietinių miltų – nustebsite, iš ko jie paruošti

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-04
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Keksiukai be kvietinių miltų
Keksiukai be kvietinių miltų

Keksiukai be kvietinių miltų – puikus pasirinkimas ieškantiems sveikesnio ir maistingesnio deserto. Keksiuka išsiskiria minkšta, puria tekstūra ir natūraliu saldumu, kurį suteikia datulių sirupas. Šie keksiukai ypač patiks besirūpinantiems sveika mityba ar norintiems išbandyti naujus, netradicinius skonius.

Keksiukai be kvietinių miltų: receptas

Šiuos keksiukus galima lengvai pritaikyti pagal asmeninius pageidavimus – pagardinti riešutais, džiovintais vaisiais ar šlakeliu natūralaus medaus.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 100 g bolivinės balandos kruopų
  • 1 arb. š. vanilės ekstrakto
  • 2 valg. š. ekologiško datulių sirupo
  • 2 kiaušiniai
  • 50 g migdolų miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

    Papuošti:
  • Tiršto graikiško jogurto
  • Ekologiško datulių sirupo
  • Sezamo sėklų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Bolivinę balandą apvirti 15 min. Atvėsinti.
2. Dubenyje suplakti vanilės ekstraktą su datulių sirupu ir kiaušiniais iki vientisos masės.
3. Suberti išvirtas kruopas, gerai išmaišyti.
4. Kitame dubenyje sumaišyti migdolų miltus, druską, kepimo miltelius.
5. Skystą masę supilti į miltų mišinį ir gerai išmaišyti.
6. Paruoštą tešlą padalinti į keksiukų formeles, užpildant 2/3 formelės tūrio.
7. Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros ir keksiukus kepti apie 30 min.
8. Atvėsusius keksiukus papuošti graikišku jogurtu, jį sudėti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu ir išspausti ant keksiukų. Tuomet užlašinti šiek tiek datulių sirupo ir pabarstyti sezamų sėklomis.


Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Aurelija. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje. 

ŽYMOS:Be miltųkeksiukai

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Tortilijos pica pusryčiams
Receptai

Tortilijos pica pusryčiams

2025-06-04
Kaip pagaminti minštą jautieną
Mėsos patiekalai

Penki patarimai, kaip suminkštinti jautieną gaminant įvairiais būdais

2025-06-17
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže

2025-06-04
Glazūruoti vištienos sparneliai
Mėsos patiekalai

Vištienos sparneliai glazūruoti barbekiu ir medaus padaže

2025-06-21

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?