Kepsnys su čimičiuri padažu – šis patiekalas išsiskiria sodriu, sultingu kepsnio skoniu, kurį puikiai papildo gaivus ir aromatingas čimičiurio padažas.

Kepsnys su čimičiuri padažu: receptas
Patiekalas pasižymi subtiliu žolelių ir prieskonių balansu, suteikiančiu patiekalui intensyvumo ir rafinuotumo.
Ingredientai:
- 2 x 275 g jautienos nugarinės kepsniai
- 2 arb. š. rapsų aliejaus
- 1 arb. š. dribsnių jūros druskos
Padažui: - 1 maža geltona paprika
- 1 maža raudona aitri paprika
- ½ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių
- 2 skiltelės česnako
- 20 g šviežių petražolių
- 10 g šviežio baziliko, peletrūno ir laiškinių česnakų
- 1 valg. š. baltojo vyno acto
- 150 ml rapsų aliejaus
- dribsnių jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Padažui paruošti sudėti visus padažo ingredientus į galingą maisto smulkintuvą ir trinti kol masė taps visiškai vientisa. Atidėti.
2. Įkaitinti grilio keptuvę ant stiprios kaitros, kol ji taps labai karšta. Įtrinti kepsnius aliejumi ir pabarstyti vieną pusę druska.
3. Dėti kepsnius ant keptuvės nepagardinta puse žemyn ir kepti 4 min. Apversti ir kepti dar 3 min iš kitos pusės. Perkelti ant lentelės ir palikti pailsėti 7 min.
4. Stambiai supjaustyti kepsnius ir išdėlioti ant dviejų pašildytų lėkščių. Užpilti čimičiurio padažu, apšlakstyti trupučiu aliejaus ir patiekti iš karto.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.