ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
Mėsos patiekalai

Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis

Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis – tai elegantiška ir puikiai subalansuota vakarienė, kurioje dera švelni, sultinga antiena ir traškios orkaitėje keptos daržovės.

Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis: receptas

Puikus pasirinkimas gurmaniškos vakarienės akimirkoms.

Ingredientai:

  • 2 mažos česnako skiltelės
  • 4 čiobrelių šakelės
  • 12-16 mažų bulvių
  • 4 burokėliai (maži)
  • 4 morkos
  • 8 ropės (mažos)
  • 4 antienos krūtinėlės
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Puode įkaitinti šiek tiek riebalų, sudėti trintą česnaką, čiobrelius ir gabaliukais pjaustytas bulves ir morkas, pagardinti jūros druska bei pipirais. Perkelti viską į kepimo skardą ir kepti 40-60 min, kol bulvės taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps.
3. Likus 25 minutėms iki kepimo pabaigos sudėti burokėlius ir kepti kol suminkštės. Leisti jiems atvėsti, nulupti ir supjaustyti.
4. Ropes virti pasūdytame vandenyje apie 10 min, kol suminkštės. Nukošti ir atidėti.
5. Antienai sumažinti orkaitės temperatūrą iki 190 °C temperatūros.
6. Anties krūtinėlių odą įpjauti, pabarstyti druska ir pipirais. Dėti į šaltą keptuvę odele žemyn ir kepti ant labai silpnos kaitros apie 8 min, kol išsiskirs riebalai ir oda taps traški bei auksinė.
7. Apversti krūtinėles ir kepti dar 2 min, kol gražiai apskrus. Perkelti keptuvę į orkaitę ir kepti dar 3-4 minutes – mėsa turi likti šiek tiek rausva viduje. Leisti pailsėti 4-5 min, tada supjaustyti.
8. Patiekiant į kiekvieną lėkštę dėkite keptas daržoves ir antienos griežinėlius. Galima papildomai patiekti su mėgstamu padažu.

Taip pat skaitykite

Cinamoninė bolivinės balandos košė tobuliems pusryčiams
Cinamoninė bolivinės balandos košė tobuliems pusryčiams
2025-08-12
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas
Mėgstamiausias Elvio Preslio grietinėlės keksas – paragavę tikrai suprasite, kodėl
2025-07-07
Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
Veganiški sausainiai su makadamijos riešutais
2025-07-17
Penkių ingredientų varškės pyragas
Penkių ingredientų varškės pyragas
2025-06-27

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:AntienaKepta anties krūtinėlė

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

„Valgau, kai jaučiu stresą ir nerimą, kitaip negaliu susidoroti su emocijomis, nežinau, ką su tuo daryti“
Sveikata ir grožis

„Valgau, kai jaučiu stresą ir nerimą, kitaip negaliu susidoroti su emocijomis, nežinau, ką su tuo daryti“

Jaučiate stresą? Mokslinis tyrimas rodo, kad gamtos įsivaizdavimas gali padėti atsipalaiduoti
Sveikata ir grožis

Jaučiate stresą? Mokslinis tyrimas rodo, kad gamtos įsivaizdavimas gali padėti atsipalaiduoti

Ką galite sužinoti apie žmogų iš jo akių?
Gyvenimas

Ką galite sužinoti apie žmogų iš jo akių?

Kaip greitai nusiraminti? 3 moksliškai pagrįsti būdai
Sveikata ir grožis

Kaip greitai nusiraminti? 3 moksliškai pagrįsti būdai

Kodėl verta turėti šunį: ekspertai įvardijo 5 svarbiausias priežastis
Gyvenimas

Kodėl verta turėti šunį: ekspertai įvardijo 5 svarbiausias priežastis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?