Keptas baltojo šokolado sūrio pyragas – šis švelnus, aksominio skonio pyragas yra išraiškingas desertas, kuriame susilieja sodrumas, subtilus saldumas ir elegantiškas tekstūros lengvumas.
Keptas baltojo šokolado sūrio pyragas: receptas
Tai puikus pasirinkimas ypatingoms progoms arba kai norisi kažko rafinuoto, bet neperkrauto.
Ingredientai:
- 450 g kreminio sūrio
- 4 kiaušiniai
- 1 vanilės ankštis
- 225 g geros kokybės baltojo šokolado
- 225 g grietinės
- šiek tiek sviesto (formos patepimui)
- 55 g sausainių (trupintų)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Plakti kreminį sūrį dubenyje kol taps minkštas, tada po vieną įmušti kiaušinius ir įmaišyti vanilės ankšties sėklas.
2. Ištirpinti baltąjį šokoladą dubenyje virš silpnai verdančio vandens puodo, tada įmaišyti grietinę, kol masė taps vientisa.
3. Atsargiai įmaišyti šokolado mišinį į kreminio sūrio masę.
4. 25 cm skersmens kepimo formą patepti sviestu ir pabarstyti sausainių trupiniais, kad padengtų dugną. Supilti šokolado ir sūrio mišinį į formą ir kelis kartus lengvai padaužyti ją į tvirtą paviršių, kad pasišalintų oro burbuliukai.
5. Kepti žemoje temperatūroje 150 °C temperatūroje 45 min-1 val, kol centras vos sustings.
6. Palikti kelioms valandoms atvėsti ir sutvirtėti prieš išimant iš formos ir patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.