ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Vegetariški patiekalai » Kepti briuselio kopūstai – pakeis jūsų nuomonę apie šią daržovę
Receptai

Kepti briuselio kopūstai – pakeis jūsų nuomonę apie šią daržovę

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Kepti briuselio kopūstai – puikus pasirinkimas garnyrui, kuris yra ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas. Šie kopūstai sujungia traškią tekstūrą, subtilų muskatų riešuto skonį ir gaivumą iš citrinos sulčių bei šviežių petražolių.

Kepti briuselio kopūstai
Kepti briuselio kopūstai

Kepti briuselio kopūstai: receptas

Tai puikus pasirinkimas kaip garnyras prie įvairių patiekalų, nes šie kopūstai yra pilni skonio ir subtiliai traškūs.

Ingredientai:

  • 400 g Briuselio kopūstų
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 50 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 3 česnako skiltelės
  • ½ muskato riešuto (tarkuoto)
  • 40 g Parmezano sūrio
  • 10 g smulkiai supjaustytų petražolių
  • 1 valg. š. šviežių citrinos sulčių
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros.
2. Briuselio kopūstus perpjauti per pusę ir sudėti į didelį dubenį. Pabarstykite prieskoniais ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi.
3. Ištiesti didelę kepimo skardą kepimo popieriumi ir išdėlioti kopūstus, pjovimo puse žemyn. Padėti skardą į orkaitės vidurinę lentyną ir kepti 10-15 min, kol kopūstai suminkštės apačioje ir apskrus viršuje.
4. Atsargiai perkelti karštus kopūstus atgal į dubenį ir sumaišyti su sviestu, traiškytu česnaku, muskato riešutu ir tarkuotu Parmezano sūriu. Perkelti atgal į skardą ir kepti dar 10 min, kol taps apskrudę ir traškūs.
5. Pabarstyti petražolėmis ir apšlakstyti citrinos sultimis, gerai išmaišyti ir patiekti iškart.

Taip pat skaitykite

Kiaulienos ir pupelių troškinys
Kiaulienos ir pupelių troškinys
2025-06-04
Tiršta pomidorų sriuba
Tiršta pomidorų sriuba su aštriu keptu sūrio sumuštiniu
2025-07-11
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
Marinuoti pomidorai su aviečių lapais, receptas žiemai
2025-08-26
Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
Žagarėliai – skaniausias vaikystės desertas
2025-07-22

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Briuselio kopūstaiGarnyrasVegetariškas receptas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl pagal etiketo taisykles apatinė vyriško švarko saga niekada neturi būti užsegta?
Gyvenimas

Kodėl pagal etiketo taisykles apatinė vyriško švarko saga niekada neturi būti užsegta?

Sąmoningumas santykiuose: kaip tai gali pakeisti jūsų santykius
Gyvenimas

Sąmoningumas santykiuose: kaip tai gali pakeisti jūsų santykius

Zodiako ženklai, kuriems pasiseks loterijoje.
Horoskopai

Zodiako ženklai, kuriems sekmadienį nusišypsos sėkmė loterijoje

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų
Uncategorized

Natūraliai saldus morkų pyragas be kvietinių miltų

Kava, kurios nerekomenduoja gerti nei vienam.
Sveikata ir grožis

Kava, kurios nerekomenduoja gerti nei vienam: specialistų įspėjimas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?