ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas
Receptai

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Kepti burokėliai su česnakais, įkvėpti Jamie Oliver, yra puikus derinys tiems, kurie ieško paprasto, tačiau savo skoniu ypatingo garnyro.

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver

Jamie garsėja savo gebėjimu paversti kasdienes daržoves į nepaprastus patiekalus, o šis receptas taipogi ne išimtis.

Saldūs, žemiški burokėliai puikiai dera su pikantišku česnakų skoniu, sukuriančiu tikrą harmoniją.

Šis patiekalas ne tik papildo jūsų lėkštę spalvomis bei skoniu, bet ir suteikia daugybę sveikatai naudingų medžiagų.

Taip pat skaitykite

Skaniausia naminė adžika
Skaniausia naminė adžika
2025-07-06
Burokėlių salotos su apelsinais
Burokėlių salotos su apelsinais
2025-08-08
Spagečių padažas bus skanesnis, jei pridėsite 1 ingredientą
Spagečių padažas bus skanesnis ir aromatingesnis, jei pridėsite 1 papildomą ingredientą
2025-07-11
Krevečių ir daržovių blyneliai
Krevečių ir daržovių blyneliai
2025-07-14

Lengvai paruošiamas, jis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ir pavaišinti svečiams ypatingomis progomis.

Mes su šeima kaip tik turėjome parsivežę iš kaimo daug burokėlių, todėl viena iš minčių buvo panaudoti juos kaip garnyrą prie griliuje išsikeptų kiaulienos kepsenlių.

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver. Garnyras prie mėsos
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver. Garnyras prie mėsos

Kepti burokėliai su česnaku – ne tik skanu, bet ir sveika

Kepti burokėliai su česnakais – tai ne tik skanus derinys, bet ir tikrai maistingas šaltinis. Šis derinys siūlo daugybę sveikatai naudingų savybių:

Burokėliuose gausu antioksidantų, padedančių apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų ir prisidedančių prie lėtinių susirgimų rizikos mažinimo.

Juose taip pat yra medžiagų, kurios plečia kraujagysles, gerina kraujotaką, gali mažinti kraujospūdį ir širdies ligų riziką.

Dėl didelio vitaminų ir mineralų kiekio burokėliai prisideda prie organizmo stiprinimo ir padeda greičiau atsigauti raumenims. Burokėliuose esančios skaidulos stiprina virškinimą ir padeda išvengti vidurių užkietėjimo.

Česnakų nauda sveikatai žinoma jau seniai. Jie turi stiprų antibakterinį ir antivirusinį poveikį, kuris gali padėti stiprinti imuninę sistemą.

Kaip ir burokėliuose, česnakuose yra junginių, padedančių išplėsti kraujagysles ir sumažinti kraujospūdį.

Taip pat skaitykite

Pasukų blynai
Pasukų blynai – gardiems pusryčiams
2025-09-02
Sumuštiniai su avokadu receptas
Gardūs sumuštiniai su avokadu ir kiaušiniu. Tobulai tinka pusryčiams ir kaip užkandis
2025-06-12
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais
Mėlynių keksiukai su pilno grūdo miltais – vasariškas ir sveikas desertas
2025-07-24
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
Apelsininė vištiena su saldžiosiomis bulvėmis: greita vakarienė
2025-06-18

Česnakai taip pat yra žinomi dėl savo stiprių priešuždegiminių savybų, galinčių padėti sumažinti skausmą ir uždegimą organizme.

Reguliarus česnako vartojimas taip pat gali prisidėti prie aterosklerozės ir širdies ligų rizikos mažinimo.

Jamie Oliver kepti burokėliai su česnaku

Šis paprastas šio kulinaro receptas mūsų šeimai labai patiko. Iškart rekomenduoju pasigaminti didesnį jų kiekį, nes bus taip skanu, kad norėsis šio garnyro net keletą dienų iš eilės!

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver. Garnyras ir užkandis

Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio žalių burokėlių
  • 4 skiltelių česnako
  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Šviežių žolelių (pvz., čiobrelių arba petražolių) papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:
  1. Nulupkite burokėlius ir supjaustykite juos ketvirčiais arba stambiais gabalais.
  2. Nulupkite česnako skilteles ir šiek tiek jas sutraiškykite, kad išsiskirtų aromatas.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į kepimo indą sudėkite burokėlių gabalus ir česnakus.
  4. Apšlakstykite burokėlius ir česnaką alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, kad burokėliai būtų tolygiai pasidengę aliejumi ir prieskoniais.
  5. Kepimo indą įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 35–40 minučių arba kol burokėliai taps minkšti ir šiek tiek karamelizuoti kraštuose.
  6. Iškeptus burokėlius apibarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite kaip skanų garnyrą ar lengvą užkandį.

Aš ir mano šeima jums linki skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:burokėliaiČesnakas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Rusija dega: Ukrainos dronai taikliai smogia giliai į priešų teritoriją
Lietuva ir pasaulis

Rusija dega: Ukrainos dronai taikliai smogia giliai į priešų teritoriją

JAV dalinai evakuoja ambasadą Irake
Lietuva ir pasaulis

JAV dalinai evakuoja ambasadą Irake: ar artėja nauja krizė su Iranu?

Niežti pėdas? Šis požymis signalizuoja apie problemas kūne
Sveikata ir grožis

Niežti pėdas? Šis požymis signalizuoja apie problemas kūne

Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną
Sveikata ir grožis

Chia sėklos ir jų nauda svorio metimui: kaip jas įtraukti į kasdienį racioną

11 brandaus vyro požymių
Gyvenimas

Tikrai verta jį pamilti: 11 brandaus vyro požymių

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?