ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas
Receptai

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver, gardžiausias kada nors ragautas patiekalas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver

Kepti burokėliai su česnakais, įkvėpti Jamie Oliver, yra puikus derinys tiems, kurie ieško paprasto, tačiau savo skoniu ypatingo garnyro.

Jamie garsėja savo gebėjimu paversti kasdienes daržoves į nepaprastus patiekalus, o šis receptas taipogi ne išimtis.

Saldūs, žemiški burokėliai puikiai dera su pikantišku česnakų skoniu, sukuriančiu tikrą harmoniją.

Šis patiekalas ne tik papildo jūsų lėkštę spalvomis bei skoniu, bet ir suteikia daugybę sveikatai naudingų medžiagų.

Taip pat skaitykite

Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
Pavasariškos žaliosios salotos su bulvėmis
2025-06-05
Saldžiųjų bulvių šokoladainis
Saldžiųjų bulvių šokoladainis: skanus desertas
2025-08-06
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
2025-08-05
Naminiai ledai
Naminiai ledai su kava – kai norisi sveiko deserto
2025-08-02

Lengvai paruošiamas, jis puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek ir pavaišinti svečiams ypatingomis progomis.

Mes su šeima kaip tik turėjome parsivežę iš kaimo daug burokėlių, todėl viena iš minčių buvo panaudoti juos kaip garnyrą prie griliuje išsikeptų kiaulienos kepsenlių.

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver. Garnyras prie mėsos
Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver. Garnyras prie mėsos

Kepti burokėliai su česnaku – ne tik skanu, bet ir sveika

Kepti burokėliai su česnakais – tai ne tik skanus derinys, bet ir tikrai maistingas šaltinis. Šis derinys siūlo daugybę sveikatai naudingų savybių:

Burokėliuose gausu antioksidantų, padedančių apsaugoti ląsteles nuo pažeidimų ir prisidedančių prie lėtinių susirgimų rizikos mažinimo.

Juose taip pat yra medžiagų, kurios plečia kraujagysles, gerina kraujotaką, gali mažinti kraujospūdį ir širdies ligų riziką.

Dėl didelio vitaminų ir mineralų kiekio burokėliai prisideda prie organizmo stiprinimo ir padeda greičiau atsigauti raumenims. Burokėliuose esančios skaidulos stiprina virškinimą ir padeda išvengti vidurių užkietėjimo.

Česnakų nauda sveikatai žinoma jau seniai. Jie turi stiprų antibakterinį ir antivirusinį poveikį, kuris gali padėti stiprinti imuninę sistemą.

Kaip ir burokėliuose, česnakuose yra junginių, padedančių išplėsti kraujagysles ir sumažinti kraujospūdį.

Taip pat skaitykite

Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
Švelnus ir kvapnus cukinijų apkepas su malta mėsa
2025-07-14
Takos su plėšyta kiauliena - lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!
Takos su plėšyta kiauliena – lengvai paruošiami ir mano šeimos mėgstamiausi!
2025-07-18
Makaronai su lašiša ir smidrais
Makaronai su lašiša ir smidrais
2025-06-05
Kugelis ir 3 receptai. Kugelio receptas
Kugelis: istorijos vingiai ir 3 skanūs receptai įvairioms progoms
2025-06-02

Česnakai taip pat yra žinomi dėl savo stiprių priešuždegiminių savybų, galinčių padėti sumažinti skausmą ir uždegimą organizme.

Reguliarus česnako vartojimas taip pat gali prisidėti prie aterosklerozės ir širdies ligų rizikos mažinimo.

Jamie Oliver kepti burokėliai su česnaku

Šis paprastas šio kulinaro receptas mūsų šeimai labai patiko. Iškart rekomenduoju pasigaminti didesnį jų kiekį, nes bus taip skanu, kad norėsis šio garnyro net keletą dienų iš eilės!

Kepti burokėliai su česnakais pagal Jamie Oliver. Garnyras ir užkandis

Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio žalių burokėlių
  • 4 skiltelių česnako
  • 2–3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Šviežių žolelių (pvz., čiobrelių arba petražolių) papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:
  1. Nulupkite burokėlius ir supjaustykite juos ketvirčiais arba stambiais gabalais.
  2. Nulupkite česnako skilteles ir šiek tiek jas sutraiškykite, kad išsiskirtų aromatas.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į kepimo indą sudėkite burokėlių gabalus ir česnakus.
  4. Apšlakstykite burokėlius ir česnaką alyvuogių aliejumi. Pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Viską gerai išmaišykite, kad burokėliai būtų tolygiai pasidengę aliejumi ir prieskoniais.
  5. Kepimo indą įdėkite į orkaitę ir kepkite apie 35–40 minučių arba kol burokėliai taps minkšti ir šiek tiek karamelizuoti kraštuose.
  6. Iškeptus burokėlius apibarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite kaip skanų garnyrą ar lengvą užkandį.

Aš ir mano šeima jums linki skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:burokėliaiČesnakas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

4 įpročiai artinantys prie insulto.
Sveikata ir grožis

4 įpročiai dėl kurių žmonės save priartina prie insulto

Kiek kremo nuo saulės turėtumėte naudoti? Daugelis žmonių to nežino
Sveikata ir grožis

Kiek kremo nuo saulės turėtumėte naudoti? Daugelis žmonių to nežino

Kuo skiriasi vyrų ir moterų smegenys įsimylėjimo metu?
Gyvenimas

Įsimylėjimo biochemija: kuo skiriasi vyrų ir moterų smegenys įsimylėjimo metu?

Kas yra Reiki? Šamanizmas ar išties sielą gydanti praktika?
Įdomu

Kas yra Reiki? Šamanizmas ar išties sielą gydanti praktika?

Kaip greitai numalšinti danties skausmą namuose – paprastas būdas išgelbėti dieną
Sveikata ir grožis

Kaip greitai numalšinti danties skausmą namuose – paprastas būdas išgelbėti dieną

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?