Kepti ryžiai su kimchi ir šonine – sotus ir drąsaus skonio patiekalas, kuriame susilieja korėjietiški ir vakarietiški akcentai.
Kepti ryžiai su kimchi ir šonine: receptas
Puikus pasirinkimas greitiems pietums ar vakarienei, kai norisi kažko naujo, išraiškingo ir sotaus.
Ingredientai:
- 6 juostelės rūkytos šoninės
- 100 g kimchi
- 1 morka
- 500 g virtų ilgagrūdžių ryžių (apie 175 g nevirtų ryžių)
- ½ arb. š. džiovintų aitriųjų pipirų dribsnių
- 1 valg. š. sojų padažo
- Ryšulėlis laiškinių svogūnų
- 2 valg. š. augalinio aliejaus
- 4 kiaušiniai
- Aitriųjų pipirų padažas patiekimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Šoninę susmulkinti ir kepti didelėje keptuvėje, kol pradės traškėti. Įmaišyti šiek tiek pasmulkintą kimchi ir tarkuotą morką, kepti dar 1 min.
2. Sudėti ryžius ir toliau kepti, reguliariai maišyti, kol ryžiai bus visiškai įkaitę. Įmaišyti aitriųjų pipirų dribsnius, sojų padažą ir didžiąją dalį smulkintų laiškinių svogūnų.
3. Paskirstyti keptus ryžius į keturis negilius dubenėlius.
4. Išvalyti keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinti aliejų ir trumpai iškepti kiaušinius pagal savo skonį. Uždėti kiaušinius ant ryžių, apibarstyti likusiais laiškiniais svogūnais ir patiekti su aitriųjų pipirų padažu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.