ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkandžiai » Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!
Receptai

Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-21
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!
Keptos morkos daug skanesnės nei gruzdintos bulvytės: tiesiog tobulas garnyras!

Jeigu ieškote neįprasto, bet itin skanaus garnyro, orkaitėje keptos morkos gali tapti puikiu pasirinkimu. Šis patiekalas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia galimybę morkas atrasti visiškai naujame amplua. Traškios, kvapnios, gardžiai pagardintos parmezanu ir česnakais – tokios orkaitėje keptos morkos praturtins tiek kasdienį, tiek šventinį stalą.

Kokius ingredientus pasirinkti gaminant orkaitėje keptas morkas

Jums reikės:

  • maždaug 1 kg morkų
  • 50 g tarkuoto parmezano
  • 2 valg. š. maltų džiūvėsėlių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų
  • 4 česnako skiltelių (arba česnakų miltelių)
  • kapotų petražolių
  • aliejaus apšlakstymui

Kaip pagaminti orkaitėje keptas morkas žingsnis po žingsnio

  1. Nuskuskite morkas, nuplaukite ir nusausinkite.
  2. Supjaustykite morkas į 3–4 dalis ir sudėkite į dubenį.
  3. Apšlakstykite aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, visiškai išmaišykite.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir morkas paskleiskite vienu sluoksniu.
  5. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 20 minučių.
  6. Tuo metu susmulkinkite česnaką ir sumaišykite jį su džiūvėsėliais bei parmezanu.
  7. Po 20 minučių ištraukite morkas, pabarstykite paruoštu mišiniu ir išmaišykite.
  8. Kepkite dar 10 minučių, vėl išmaišykite ir kepkite dar 10 minučių.
  9. Iškepusias morkas perkelkite į lėkštę ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Skanaus!

Kaip patiekti orkaitėje keptas morkas, kad jos būtų dar skanesnės

Orkaitėje keptos morkos tinka prie paukštienos, žuvies, jautienos ar vegetariškų patiekalų. Jos gali būti valgomos ir kaip savarankiškas užkandis. Parmezanas suteikia patiekalui sūrumo ir sodrumo, o česnakas – malonaus aromato, todėl šis garnyras tikrai nenuvils.

Taip pat skaitykite

Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
2025-07-09
Tortellini sviesto padaže
Tortellini sviesto padaže – paprasta ir gardu
2025-08-27
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
2025-07-08
Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
Ką daryti, kad bulviniams blynams skirtos bulvės nepatamsėtų?
2025-09-23

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keptos morkosmorkos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Priemonė, skirta atstatyti šiurkščius ir suskilinėjusius kulnus.
Sveikata ir grožis

Priemonė, skirta atstatyti šiurkščius ir suskilinėjusius kulnus

Kokiais metodais sukčiai išvilioja daugiausiai pinigų?
Gyvenimas

Kokiais metodais sukčiai išvilioja daugiausiai pinigų?

Kaip rudenį apsaugoti obelis nuo ligų ir užtikrinti sveiką derlių
Sveikata ir grožis

Kaip rudenį apsaugoti obelis nuo ligų ir užtikrinti sveiką derlių

Zodiako ženklai, kuriems stinga pasitikėjimo savimi.
Horoskopai

Zodiako ženklai, kuriems stinga pasitikėjimo savimi

Maistas po 50: ką valgyti, kad išliktumėte liekni ir stiprūs
Sveikata ir grožis

Maistas po 50: ką valgyti, kad išliktumėte liekni ir stiprūs

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?