Keptų paprikų ir pomidorų padažo makaronai – tai sodraus skonio makaronų patiekalas, kuris pasižymi lengvu aštrumu ir daržovių aromatu.

Keptų paprikų ir pomidorų padažo makaronai: receptas
Tobulas pasirinkimas, kai norisi šilto, kvapnaus ir sočiai kreminio maisto.
Ingredientai:
- 3 raudonosios paprikos
- 2 pomidorai
- 4 česnako skiltelės (neluptos)
- 2 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 250 g makaronų
- 50 g kreminio sūrio
- Saujelė parmezano
- Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 220 °C temperatūros.
2. Dėti išvalytas ir gabalais pjaustytas paprikas, per pusę perpjautus pomidorus ir česnako skilteles į kepimo indą. Pabarstyti puse aitriųjų paprikų dribsnių, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, pagardinti druska ir pipirais, tada viską gerai išmaišyti, kad daržovės pasidengtų prieskoniais.
3. Kepti orkaitėje 30-35 min, kol daržovės suminkštės ir lengvai apskrus kraštuose.
4. Tuo metu užvirti didelį puodą pasūdyto vandens.
5. Daržovių kepimui likus 10 min, išvirti makaronus pagal pakuotės nurodymus. Atskirai pasilikti vieną puodelį virimo vandens ir gerai nukošti makaronus.
6. Kai daržovės iškeps, išspausti česnaką iš luobelių.
7. Sudėti keptas daržoves ir česnaką į trintuvą. Suberti likusius aitriųjų paprikų dribsnius, žiupsnelį druskos ir pipirų, įpilti 2-3 valg. š. makaronų virimo vandens, kad masė lengviau susitrintų. Trinti kol gausis tirštas, vientisas padažas.
8. Supilti padažą į puodą, kuriame virė makaronai, ir sudėti kreminį sūrį. Kaitinti ant vidutinės kaitros, maišyti kelias minutes, kol sūris ištirps ir susijungs su padažu.
9. Sudėti išvirtus makaronus, gerai išmaišyti.
10. Paragauti ir, jei reikia, pakoreguoti prieskonius. Patiekti dubenėliuose, pabarstyti tarkuotu parmezanu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.