Keturių sūrių pica – tai sodri ir išraiškinga pica, pasižyminti traškiu pagrindu ir kremiškai tirpstančiu viršumi. Skirtingų sūrių derinys sukuria gilų, intensyvų skonį – nuo švelnaus iki ryškesnio, o šviežiai malti pipirai suteikia lengvo aštrumo.
Keturių sūrių pica: receptas
Tai klasikinis itališkas patiekalas, puikiai tinkantis tikram picos mėgėjui ir jaukiam pasidalijimui prie stalo.
Ingredientai:
Tešlai:
- 2,5 g sausų mielių
- ½ arb. š. smulkaus cukraus
- 300 g „00“ tipo miltų
- 200 g stiprių baltų duonos miltų
- 2 arb. š. druskos
- 35 ml alyvuogių aliejaus
Viršui:
- 300 g pomidorų tyrės (nebūtina)
- 140 g mocarelos
- 120 g gorgonzolos
- 100 g fontinos sūrio
- 60 g Parmezano
- šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dubenėlyje ištirpinti mieles 300 ml drungno vandens, tada suberti cukrų. Palikti šiltoje vietoje 10 min, kol mišinys pradėti lengvai burbuliuoti. Suberti miltus į didelį dubenį, viduryje padaryti duobelę ir supilti pusę mielių mišinio. Išmaišyti, tada sudėti druską ir aliejų, vėl išmaišyti ir supilti likusį mielių mišinį. Sujungti tešlą rankomis arba mediniu šaukštu.
2. Patepti rankas ir darbo paviršių alyvuogių aliejumi ir išversti tešlą. Minkyti 3 min, naudojant delno pagrindą tešlai lankstyti ir versti ant savęs. Dėti tešlą į švarų, lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 2 val, kol padvigubės.
3. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir perpjauti pusiau, tada palenkti kampus į apačią, suformuoti tvarkingus rutulius. Dėti ant skardos, uždengti maistine plėvele ir palikti kilti dar 20 min.
4. Įkaitinti orkaitę iki 240 °C temperatūros ir kartu įkaitinti du picos akmenis arba sunkias kepimo skardas (skardos mažiau efektyvios nei akmenys, bet vis tiek padės pagrindui greitai iškepti).
5. Pabarstyti darbo paviršių miltais, iškočioti kiekvieną tešlos rutulį į apskritimą ir pirštų galiukais, pateptais aliejumi, padaryti įdubimus. Jei naudojama passata, paskleisti ją ant pagrindų. Padalyti plėšytą mocarelą, smulkintą gorgonzolą ir fontiną tarp picų, palikti nedidelį kraštelį tirpimui ir išdėlioti sūrius. Pabarstyti takruotu parmezanu ir pagardinti juodaisiais pipirais.
6. Perkelti picas ant įkaitintų picos akmenų ir kepti orkaitės viduryje apie 15 min, kol sūriai ištirps, o kraštai tapti auksinės spalvos.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.