ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Keturių sūrių pica
Receptai

Keturių sūrių pica

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-12-20
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Keturių sūrių pica
Keturių sūrių pica

Keturių sūrių pica – tai sodri ir išraiškinga pica, pasižyminti traškiu pagrindu ir kremiškai tirpstančiu viršumi. Skirtingų sūrių derinys sukuria gilų, intensyvų skonį – nuo švelnaus iki ryškesnio, o šviežiai malti pipirai suteikia lengvo aštrumo.

Keturių sūrių pica: receptas

Tai klasikinis itališkas patiekalas, puikiai tinkantis tikram picos mėgėjui ir jaukiam pasidalijimui prie stalo.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 2,5 g sausų mielių
  • ½ arb. š. smulkaus cukraus
  • 300 g „00“ tipo miltų
  • 200 g stiprių baltų duonos miltų
  • 2 arb. š. druskos
  • 35 ml alyvuogių aliejaus

Viršui:

Taip pat skaitykite

Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei
2025-06-04
Daugiau duonos nebepirksite. Puiki ir greitai paruošiama duona - tiesiog išbandykite! Nuotraukos šaltinis: baking bread with Maria - youtube
Daugiau duonos nebepirksite. Puiki ir greitai paruošiama duona – tiesiog išbandykite!
2025-09-05
Barbekiu padažas
Barbekiu padažas – paprasta pagaminti
2025-07-30
Drėgnas šokoladinis pyragas su vyšniomis: jus tikrai sužavės jo skonis!
Drėgnas šokoladinis pyragas su vyšniomis: jus tikrai sužavės jo skonis!
2025-09-26
  • 300 g pomidorų tyrės (nebūtina)
  • 140 g mocarelos
  • 120 g gorgonzolos
  • 100 g fontinos sūrio
  • 60 g Parmezano
  • šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenėlyje ištirpinti mieles 300 ml drungno vandens, tada suberti cukrų. Palikti šiltoje vietoje 10 min, kol mišinys pradėti lengvai burbuliuoti. Suberti miltus į didelį dubenį, viduryje padaryti duobelę ir supilti pusę mielių mišinio. Išmaišyti, tada sudėti druską ir aliejų, vėl išmaišyti ir supilti likusį mielių mišinį. Sujungti tešlą rankomis arba mediniu šaukštu.
2. Patepti rankas ir darbo paviršių alyvuogių aliejumi ir išversti tešlą. Minkyti 3 min, naudojant delno pagrindą tešlai lankstyti ir versti ant savęs. Dėti tešlą į švarų, lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikti kilti šiltoje vietoje 2 val, kol padvigubės.
3. Išversti tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir perpjauti pusiau, tada palenkti kampus į apačią, suformuoti tvarkingus rutulius. Dėti ant skardos, uždengti maistine plėvele ir palikti kilti dar 20 min.
4. Įkaitinti orkaitę iki 240 °C temperatūros ir kartu įkaitinti du picos akmenis arba sunkias kepimo skardas (skardos mažiau efektyvios nei akmenys, bet vis tiek padės pagrindui greitai iškepti).
5. Pabarstyti darbo paviršių miltais, iškočioti kiekvieną tešlos rutulį į apskritimą ir pirštų galiukais, pateptais aliejumi, padaryti įdubimus. Jei naudojama passata, paskleisti ją ant pagrindų. Padalyti plėšytą mocarelą, smulkintą gorgonzolą ir fontiną tarp picų, palikti nedidelį kraštelį tirpimui ir išdėlioti sūrius. Pabarstyti takruotu parmezanu ir pagardinti juodaisiais pipirais.
6. Perkelti picas ant įkaitintų picos akmenų ir kepti orkaitės viduryje apie 15 min, kol sūriai ištirps, o kraštai tapti auksinės spalvos.

    Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

    Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

    ŽYMOS:Keturių sūrių picaNaminė picapicaPica be mėsosPica su sūriuVegetariška pica

    AutoriusVaida Bučinskienė
    Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

    Rekomenduojami Video

    Jums gali patikti

    Kung fu meistras pasakoja apie 5 psichines būsenas, kurios nuodija mūsų gyvenimus
    Sveikata ir grožis

    Kung fu meistras pasakoja apie 5 psichines būsenas, kurios nuodija mūsų gyvenimus

    Vieno puodo makaronai su tunu
    Makaronų patiekalai

    Vieno puodo makaronai su tunu

    Burokėliai ir jų nauda sveikatai ir svorio metimui
    Sveikata ir grožis

    Burokėliai, jų nauda sveikatai ir svorio metimui

    Su duona, su kuo geriau jos nevalgyti?
    Sveikata ir grožis

    Kokie produktai, derinami su duona, nėra sveikas pasirinkimas?

    Kaip pasiekti natūralaus makiažo efektą
    Sveikata ir grožis

    Kaip pasiekti natūralaus makiažo efektą

    ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

    Mūsų populiariausios

    Sodas ir daržas
    Namai ir patarimai
    Sveikata ir grožis
    Mokslas
    Receptai

    Bendradarbiaukime

    Kontaktai

    Sekite mus
    @ 2025 Visos teisės saugomos
    • Kontaktai
    • Privatumo ir slapukų politika
    Welcome Back!

    Sign in to your account

    Username or Email Address
    Password

    Lost your password?