ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: tradicinis receptas
Receptai

Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis: tradicinis receptas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-16
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis
Kiaulienos troškinys su džiovintomis slyvomis

Kiaulienos troškinys su slyvomis ir pomidorų padažu yra patiekalas, kuris idealiai tiks bet kuriam garnyrui: makaronams, grikiams ar bulvių košei. Slyvos suteikia patiekalui subtilaus skonio ir lengvo dūmo aromato, kuris tikrai paliks įspūdį jūsų svečiams.

Kiaulienos troškinys: tradicinis receptas

Ingredientai

  • Kiauliena – 600 g
  • Džiovintos slyvos  – 100 g
  • Svogūnai – 2 vnt.
  • Morka – 1 vnt.
  • Pomidorų pasta – 2 šaukštai
  • Aliejus – 30 ml
  • Sviestas – 30 g
  • Vanduo – 1 stiklinė
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Žalumynai – papuošimui
Kiaulienos troškinys: receptas

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai
Kiaušinių salotomis su lašiša įdaryti kruasanai
2025-07-22
Mėgstate šaltibarščius? Atraskite, kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio.
Mėgstate šaltibarščius? Štai kokie papildomi ingredientai suteiks jiems išskirtinio skonio
2025-07-21
Žiedinių kopūstų pica
Žiedinių kopūstų pica
2025-09-19
Kaip sutirštinti sriubą su bulvėmis: paprastas būdas be miltų ar grietinėlės
Kaip sutirštinti sriubą su bulvėmis: paprastas būdas be miltų ar grietinėlės
2025-10-27
Paruošimas
  1. Kiaulieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
  2. Svogūnus ir morką nuplaukite bei nulupkite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, o morkas sutarkuokite stambia tarka.
  3. Slyvas nuplaukite ir perpjaukite per pusę.
  4. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite svogūnus ir morkas, kol suminkštės. Įdėkite mėsą ir kepkite viską kartu, kol gražiai apskrus.
  5. Į keptuvę įdėkite pomidorų pastą ir sviestą, išmaišykite ir kepkite dar 2 minutes. Tada įdėkite slyvas, pagardinkite druska ir pipirais. Supilkite stiklinę vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite ant silpnos ugnies 30–40 minučių.
  6. Paruoštą patiekalą pabarstykite smulkintais žalumynais ir patiekite su mėgstamu garnyru.

Papildomi patarimai

  • Vietoj kiaulienos galite naudoti bet kurią kitą mėsą, pavyzdžiui, jautieną ar vištieną.
  • Jei norite dar intensyvesnio skonio, troškinimo metu galite įdėti šlakelį raudonojo vyno.
  • Slyvas galite pakeisti džiovintais abrikosais arba figomis – tai suteiks patiekalui kitokio, bet taip pat malonaus skonio.

Šis kiaulienos troškinys su slyvomis ir pomidorų padažu – tobulas pasirinkimas tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingoms progoms. Aromatingas, sultingas ir nepaprastai skanus – tai patiekalas, kuris sužavės visus prie stalo susėdusius. Paruoškite jį ir mėgaukitės šiltais ir jaukiais vakarais su šeima ar draugais!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KiaulienaslyvosTroškinys

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

5 maisto produktai, padedantys greičiau sulieknėti mitybos specialistų patarimai
Sveikata ir grožis

5 maisto produktai, padedantys greičiau sulieknėti: mitybos specialistų patarimai

Kaip pasigaminti naminę maskarponę?
Naudinga

Nebeperku maskarponės parduotuvėje: namuose ši produktą paruošiu vos per 10 minučių!

Ko tikėtis iš santykių su dideliu amžiaus skirtumu?
Gyvenimas

Ko tikėtis iš santykių su dideliu amžiaus skirtumu?

Kaip greitai išvalyti riebalais padengtą stalą
Gyvenimas

Riebalai ir nešvarumai išnyks tiesiog akimirksniu: gudrybė, padėsianti  išvalyti net labai apleistą virtuvės stalą!

Lenkija rengiasi slaptam mūšiui Baltijos jūroje: išbando Ukrainos karo patirtį
Lietuva ir pasaulis

Lenkija rengiasi slaptam mūšiui Baltijos jūroje: išbando Ukrainos karo patirtį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?