ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas
Gyvenimas

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami
Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami

Prieš ruošiant patiekalą, verta sužinoti apie mažai žinomus virtuvės triukus, kurie gali palengvinti maisto ruošimą ir pagerinti patiekalų kokybę. Vienas iš tokių triukų yra kiaušinių paruošimas virimui, kuris gali nustebinti ne tik pradedančiuosius, bet ir patyrusius šeimininkus. Kiaušinį pradurkite adata ir tuomet jį virkite.

Pradurti kiaušinį adata – tai ne tik būdas palengvinti lupimą, bet ir galimybė užtikrinti nepriekaištingą rezultatą. Šis triukas ypač naudingas ruošiant kiaušinius ypatingoms progoms, kai jų estetika yra svarbi, pavyzdžiui, gaminant salotas ar dekoruojant stalą. Be to, šis metodas sumažina įtrūkimų riziką, todėl kiaušiniai išverda tolygiai ir nepraranda savo formos.

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas, apie kurį mažai kas žino

Šis nedidelis adatos dūris turi labai naudingą funkciją, kuri palengvina daugelio darbą. Verdant kiaušinius, per mažą skylutę į kiaušinį pateks vandens, todėl lukštas neprilips prie baltymo. Tokiu būdu kiaušinius bus lengva nulupti, o lukštas tiesiog nukris pats. Baltymo paviršius liks lygus ir gražus.

Svarbu žinoti, kad skylutę reikia daryti ant bukosios kiaušinio pusės. Būtent ten yra oro kamera, į kurią virimo metu pateks vanduo. Jei pradursite kiaušinį kitoje vietoje, lukštas sutrūks, o kiaušinis virti nebetiks.

Taip pat skaitykite

Jaučiate, kad aptingote ir nenuveikiate tiek, kiek anksčiau, ką daryti?
Ką daryti jei pajutote, jog aptingote ir nenuveikiate tiek kiek anksčiau?
2025-08-28
Netikėti kavos filtrų panaudojimo būdai. Kai kuriuos tikrai verta išbandyti
Netikėti kavos filtrų panaudojimo būdai. Kai kuriuos tikrai verta išbandyti
2025-09-25
Katė neleidžia miegoti naktį: kaip tą ištaisyti?
Katė neleidžia miegoti naktį: kaip tą ištaisyti?
2025-11-12
Kodėl terapija kartais neveikia: ką svarbu suprasti, jei nusivylei psichologo pagalba
Kodėl terapija kartais neveikia: ką svarbu suprasti, jei nusivylei psichologo pagalba
2025-07-21

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas

Kaip teisingai virti kiaušinius: patyrusių šeimininkių patarimai

  • Kad kiaušiniai nesutrūktų verdant, į vandenį įberkite druskos. Jei kiaušiniai sutrūktų, baltymas neišbėgs taip stipriai.
  • Nedėkite šaltų kiaušinių į verdantį vandenį – taip jie sutrūks, o baltymas išbėgs.
  • Kiaušinius reikėtų virti ant silpnos ugnies.
  • Jei kiaušiniai yra labai švieži, geriau juos virti tris minutes ilgiau.
  • Po virimo užpilkite kiaušinius šaltu vandeniu ir lengvai juos padaužykite – tai padės juos lengvai nulupti.

Kiaušinių virimo subtilybės gali pasirodyti smulkmena, tačiau jos tikrai palengvina kasdienį maisto ruošimą. Išbandykite šį paprastą, bet veiksmingą metodą, ir virti kiaušiniai taps malonumu tiek gaminti, tiek valgyti. Jūsų virtuvės kasdienybė gali tapti lengvesnė, o rezultatai – dar labiau džiuginantys!

Šaltinis: tsn.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušinisKiaušinių. virimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ilgai neveikęs palydovas netikėtai paskleidė stiprų radijo signalą ir sukėlė astronomų susidomėjimą
Įdomu

Ilgai neveikęs palydovas netikėtai paskleidė stiprų radijo signalą ir sukėlė astronomų susidomėjimą

Ar rankinė ir batai turi derėti? Ko geriau vengti?
Gyvenimas

Ar rankinė ir batai turi derėti? Ko geriau vengti?

Balinimas aspirino tabletėmis. Canva nuotrauka
Gyvenimas

Greitas ir efektyvus būdas, kuris padės išbalinti užuolaidas ar drabužius

Jei norite jaustis energingi visą dieną, pusryčiams rinkitės produktus, kuriuos valgo princesė Kate Middelton
Sveikata ir grožis

Jei norite jaustis energingi visą dieną, pusryčiams rinkitės produktus, kuriuos valgo princesė Kate Middelton

Savivertės svarba: kaip savivertė veikia įvairias žmogaus gyvenimo sritis
Gyvenimas

Savivertės svarba: kaip savivertė veikia įvairias žmogaus gyvenimo sritis

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?