ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas
Gyvenimas

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Prieš ruošiant patiekalą, verta sužinoti apie mažai žinomus virtuvės triukus, kurie gali palengvinti maisto ruošimą ir pagerinti patiekalų kokybę. Vienas iš tokių triukų yra kiaušinių paruošimas virimui, kuris gali nustebinti ne tik pradedančiuosius, bet ir patyrusius šeimininkus. Kiaušinį pradurkite adata ir tuomet jį virkite.

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami
Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami

Pradurti kiaušinį adata – tai ne tik būdas palengvinti lupimą, bet ir galimybė užtikrinti nepriekaištingą rezultatą. Šis triukas ypač naudingas ruošiant kiaušinius ypatingoms progoms, kai jų estetika yra svarbi, pavyzdžiui, gaminant salotas ar dekoruojant stalą. Be to, šis metodas sumažina įtrūkimų riziką, todėl kiaušiniai išverda tolygiai ir nepraranda savo formos.

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas, apie kurį mažai kas žino

Šis nedidelis adatos dūris turi labai naudingą funkciją, kuri palengvina daugelio darbą. Verdant kiaušinius, per mažą skylutę į kiaušinį pateks vandens, todėl lukštas neprilips prie baltymo. Tokiu būdu kiaušinius bus lengva nulupti, o lukštas tiesiog nukris pats. Baltymo paviršius liks lygus ir gražus.

Svarbu žinoti, kad skylutę reikia daryti ant bukosios kiaušinio pusės. Būtent ten yra oro kamera, į kurią virimo metu pateks vanduo. Jei pradursite kiaušinį kitoje vietoje, lukštas sutrūks, o kiaušinis virti nebetiks.

Taip pat skaitykite

Ar smurtaujantys nusikaltėliai kitaip suvokia emocijas? Naujas tyrimas pateikia įdomių išvadų
Ar smurtaujantys nusikaltėliai kitaip suvokia emocijas? Naujas tyrimas pateikia įdomių išvadų
2025-07-18
Kaip užtikrinti tinkamą netiesioginę šviesą kambariniams augalams: ekspertų patarimai
Kaip užtikrinti tinkamą netiesioginę šviesą kambariniams augalams: ekspertų patarimai
2025-07-20
Audinių minkštiklis ir soda išgelbėjo mane nuo nemalonios problemos
Audinių minkštiklis ir soda išgelbėjo mane nuo nemalonios problemos
2025-08-27
Kas yra tikrasis laimės šaltinis? Atsakymas jus nustebins
Kas yra tikrasis laimės šaltinis? Atsakymas jus nustebins
2025-07-25

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas

Kaip teisingai virti kiaušinius: patyrusių šeimininkių patarimai

  • Kad kiaušiniai nesutrūktų verdant, į vandenį įberkite druskos. Jei kiaušiniai sutrūktų, baltymas neišbėgs taip stipriai.
  • Nedėkite šaltų kiaušinių į verdantį vandenį – taip jie sutrūks, o baltymas išbėgs.
  • Kiaušinius reikėtų virti ant silpnos ugnies.
  • Jei kiaušiniai yra labai švieži, geriau juos virti tris minutes ilgiau.
  • Po virimo užpilkite kiaušinius šaltu vandeniu ir lengvai juos padaužykite – tai padės juos lengvai nulupti.

Kiaušinių virimo subtilybės gali pasirodyti smulkmena, tačiau jos tikrai palengvina kasdienį maisto ruošimą. Išbandykite šį paprastą, bet veiksmingą metodą, ir virti kiaušiniai taps malonumu tiek gaminti, tiek valgyti. Jūsų virtuvės kasdienybė gali tapti lengvesnė, o rezultatai – dar labiau džiuginantys!

Šaltinis: tsn.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušinisKiaušinių. virimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Šviežios slyvos yra labai naudingos sveikatai!
Sveikata ir grožis

Vasarą tai turėtų žinoti visi: šviežios slyvos yra labai naudingos sveikatai!

Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais
Blynai

Baltyminiai lietiniai blynai su varške ir bananais

Lūžis kovoje su Zika virusu: Brazilijos mokslininkai pristatė proveržį
Lietuva ir pasaulis

Lūžis kovoje su Zika virusu: Brazilijos mokslininkai pristatė proveržį

Barbekiu vištienos šlaunelės
Mėsos patiekalai

Barbekiu vištienos šlaunelės

Kavos tirščiai ir jų panaudojimo būdai
Gyvenimas

4 netikėti kavos tirščių panaudojimo būdai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?