ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas
Gyvenimas

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami: profesionalių šefų triukas

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-07-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Prieš ruošiant patiekalą, verta sužinoti apie mažai žinomus virtuvės triukus, kurie gali palengvinti maisto ruošimą ir pagerinti patiekalų kokybę. Vienas iš tokių triukų yra kiaušinių paruošimas virimui, kuris gali nustebinti ne tik pradedančiuosius, bet ir patyrusius šeimininkus. Kiaušinį pradurkite adata ir tuomet jį virkite.

Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami
Kiaušinį pradurkite adata prieš virdami

Pradurti kiaušinį adata – tai ne tik būdas palengvinti lupimą, bet ir galimybė užtikrinti nepriekaištingą rezultatą. Šis triukas ypač naudingas ruošiant kiaušinius ypatingoms progoms, kai jų estetika yra svarbi, pavyzdžiui, gaminant salotas ar dekoruojant stalą. Be to, šis metodas sumažina įtrūkimų riziką, todėl kiaušiniai išverda tolygiai ir nepraranda savo formos.

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas, apie kurį mažai kas žino

Šis nedidelis adatos dūris turi labai naudingą funkciją, kuri palengvina daugelio darbą. Verdant kiaušinius, per mažą skylutę į kiaušinį pateks vandens, todėl lukštas neprilips prie baltymo. Tokiu būdu kiaušinius bus lengva nulupti, o lukštas tiesiog nukris pats. Baltymo paviršius liks lygus ir gražus.

Svarbu žinoti, kad skylutę reikia daryti ant bukosios kiaušinio pusės. Būtent ten yra oro kamera, į kurią virimo metu pateks vanduo. Jei pradursite kiaušinį kitoje vietoje, lukštas sutrūks, o kiaušinis virti nebetiks.

Taip pat skaitykite

Pykčiai su partneriu ir ką daryti po jų
Pykčiai su partneriu: 3 geriausi dalykai, kuriuos reikia daryti po jų
2025-07-26
Išlaidų taupymas: kodėl verta investuoti į būsto atnaujinimą
Išlaidų taupymas: kodėl verta investuoti į būsto atnaujinimą
2025-08-12
Kaip skalbimo mašinoje išskalbti antklodę?
Kaip skalbimo mašinoje išskalbti antklodę?
2025-09-29
Kokiais metodais sukčiai išvilioja daugiausiai pinigų?
Kokiais metodais sukčiai išvilioja daugiausiai pinigų?
2025-06-04

Kiaušinį pradurkite adata: naudingas metodas

Kaip teisingai virti kiaušinius: patyrusių šeimininkių patarimai

  • Kad kiaušiniai nesutrūktų verdant, į vandenį įberkite druskos. Jei kiaušiniai sutrūktų, baltymas neišbėgs taip stipriai.
  • Nedėkite šaltų kiaušinių į verdantį vandenį – taip jie sutrūks, o baltymas išbėgs.
  • Kiaušinius reikėtų virti ant silpnos ugnies.
  • Jei kiaušiniai yra labai švieži, geriau juos virti tris minutes ilgiau.
  • Po virimo užpilkite kiaušinius šaltu vandeniu ir lengvai juos padaužykite – tai padės juos lengvai nulupti.

Kiaušinių virimo subtilybės gali pasirodyti smulkmena, tačiau jos tikrai palengvina kasdienį maisto ruošimą. Išbandykite šį paprastą, bet veiksmingą metodą, ir virti kiaušiniai taps malonumu tiek gaminti, tiek valgyti. Jūsų virtuvės kasdienybė gali tapti lengvesnė, o rezultatai – dar labiau džiuginantys!

Šaltinis: tsn.ua

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušinisKiaušinių. virimas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą bei patarimus, skirtus visiems namų mylėtojams ir puoselėtojams. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir naudinga informacija, kuria galiu pasidalinti su jumis. Tikiu, kad kiekvienas straipsnis gali sudominti ir įkvėpti.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar būtina šiltnamyje keisti dirvožemį po sezono? Atsako ekspertai.
Uncategorized

Ar būtina šiltnamyje keisti dirvožemį po sezono? Atsako ekspertai

Kaip taikiai užbaigti ginčą: 9 veiksmingi būdai
Gyvenimas

Kaip taikiai užbaigti ginčą: 9 veiksmingi būdai

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Blynai

Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių

Riešutų sviesto sausainiai be miltų
Receptai

Riešutų sviesto sausainiai be miltų – puikus desertas netoleruojantiems gliuteno

4 zodiako ženklai, kurių atstovėms nėra svarbūs vyro turtai
Horoskopai

4 zodiako ženklai, kurių atstovėms nėra svarbūs vyro turtai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?