ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą
Naudinga

Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą
Kiaušinienė bus skanesnė, jei pridėsite 1 įprastą ingredientą

Kiaušinienė yra vienas universaliausių patiekalų, tinkantis tiek pusryčiams, tiek pietums. Tačiau ji gali būti nesėkminga. Norint pasiekti idealią konsistenciją ir skonį, tereikia vieno paprasto ingrediento – graikiško jogurto. Šis receptas leis mėgautis minkščiausiais, kremiškiausiais ir baltymais praturtintais kiaušiniais, o jogurtas suteiks ne tik sodrumo, bet ir subtilią rūgštelę. Tai puiki alternatyva tradiciškai naudojamai grietinėlei.

Kiaušinienė su graikišku jogurtu: receptas

Kiaušinienė su graikišku jogurtu: receptas

Ingredientai:

  • 4 dideli kiaušiniai
  • Jūros druska
  • 2–3 šaukštai graikiško jogurto
  • 1 valgomasis šaukštas smulkintų laiškinių česnakų
  • 1–2 šaukštai aukščiausios kokybės alyvuogių aliejaus

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Į mažą dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnį jūros druskos ir įpilkite vieną arbatinį šaukštelį alyvuogių aliejaus. Gerai išplakite šluotele arba šakute, kol viskas susijungs. Druska į kiaušinių masę įmaišoma prieš kepant, nes tai padeda išsaugoti drėgmę ir minkštumą gaminant.
  2. Nedidelę nelimpančią keptuvę pastatykite ant vidutinės ugnies ir supilkite 1–2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Šildykite apie 30 sekundžių, kol aliejus taps šiltas, bet ne per karštas. Alyvuogių aliejus ne tik suteikia patiekalui sodrumo, bet ir padaro kiaušinius dar minkštesnius bei puresnius.
  3. Supilkite išplaktus kiaušinius į šiltą keptuvę. Kepkite lėtai, nuolat maišydami silikonine mentele, kad kiaušiniai būtų švelniai maišomi ir nesukibtų. Kai masė pradės tirštėti, tačiau dar bus šiek tiek skysta, nuimkite keptuvę nuo ugnies.
  4. Į pusiau iškepusius kiaušinius įmaišykite graikišką jogurtą. Jogurtas suteikia ypatingą kremiškumą ir subtilų skonį. Maišykite, kol jogurtas visiškai įsimaišys į kiaušinius ir pasieksite norimą tekstūrą.
  5. Patiekite plaktus kiaušinius dar šiltus, pagardindami smulkintais laiškiniais česnakais. Šį patiekalą galite derinti su šviežia duona, skrudintomis daržovėmis ar net avokadu.

Patarimai tobulai kiaušinienei

  • Kepkite kiaušinius ant vidutinės ar net žemos ugnies – tai padeda išvengti perkepimo.
  • Nepamirškite alyvuogių aliejaus – jis ne tik pagerina skonį, bet ir apsaugo nuo sausumo.
  • Eksperimentuokite su priedais – prie šio pagrindinio recepto puikiai tinka švieži pomidorai, špinatai ar sūris.

Šis paprastas, bet skanus receptas įrodo, kad net keturi ingredientai gali sukurti įspūdingą skonio harmoniją. Išbandykite ir mėgaukitės neprilygstama kiaušiniene!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušinienėPusryčių patiekalai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti
Gėrimai

Gira – mėgiamas lietuvių gėrimas. Jos istorija ir patarimai kaip pasigaminti

2025-06-03
Degintas baskų sūrio pyragas
Desertai

Degintas baskų sūrio pyragas: gardus desertas

2025-08-04
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Receptai

Kiaulienos ir pupelių troškinys

2025-06-04
Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene
Desertai

Greitos sluoksniuotos tešlos bandelės su uogiene oro gruzdintuvėje

2025-06-28

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?