ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Žuvis ir jūros gėrybės » Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
Žuvis ir jūros gėrybės

Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-06
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais
Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais

Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais – tai skanus ir subalansuotas patiekalas, tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek šventiniam stalui. Didelis privalumas tokio kepinio yra tai, kad gaminimui galima naudoti bet kokias mėgstamas daržoves.

Kišas su brokoliais, lašiša ir smidrais: receptas

Kišas skanus tiek šiltas, tiek atvėsęs, puikiai tinka patiekti su šviežių žalumynų salotomis.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 80 g sviesto
  • 200 g viso grūdo miltų
  • 1 arb. š. jūros druskos

Įdarui:

Taip pat skaitykite

Gruzdinta žuvis alaus tešloje
Gruzdinta žuvis alaus tešloje
2025-08-08
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
2025-07-09
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
Traškios krevetės karšto oro gruzdintuvėje
2025-08-13
Kalmarų ir avinžirnių troškinys – ypatingai vakarienei
2025-06-04
  • 150 g brokolių
  • 150 g smidrų
  • 6 kiaušiniai
  • 100 ml pieno (riebaus)
  • 1 valg. š. smulkintų šviežių krapų
  • 1 valg. š. smulkintų šviežių bazilikų
  • 250 g rūkytos lašišos
  • 100 g šaldytų žirnelių (atšildytų)
  • 3 svogūnų laiškai
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Gaminimo eiga:

1. Ištepti 24 cm skersmens, 3 cm gylio kišo formą sviestu.
2. Tešlai paruošti sudėti miltus, druską ir sviestą į virtuvinį kombainą ir trumpai trinti, kol masė taps panaši į džiūvėsėlius. Įpilti 80 ml šalto vandens ir dar kartą trumpai trinti, kol susiformuos minkšta tešla. Išimti ją iš kombaino, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 15 min pailsėti.
3. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros. Lengvai pabarstyti stalviršį miltais ir iškočioti tešlą iki maždaug 3 mm, kad būtų apie 6 cm platesnė už kepimo formos skersmenį. Iškloti tešlą formą, prispausti kraštus ir palikti kabančius perteklinius kraštus.
4. Subadyti tešlos dugną šakute, iškloti kepimo popieriumi ir užpilti kepimo pupelėmis ar ryžiais. Kepkite „aklai“ 15 min. Išimti iš orkaitės, nuimti pupeles su popieriumi ir vėl dėti formą į orkaitę dar 10 min. Sumažinti temperatūrą iki 180 °C.
5. Įdarui paruošti uždėti garų puodą virš verdančio vandens puodo. Sudėti brokolius ir smidrus, garinti 5 min. Nusausinti ir palikti atvėsti.
6. Kiaušinius išplakti su pienu ir žolelėmis, pagardinti druska bei pipirais.
7. Iškeptoje pagrindo formoje išdėlioti brokolius ir smidrus. Ant viršaus uždėti lašišos gabalėlius, pabarstyti žirneliais ir smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais.
8. Atsargiai supilti kiaušinių mišinį ant daržovių ir lašišos. Kepti orkaitėje 30-35 min, kol įdaras sutvirtės. Aštriu peiliu nupjauti išsikišusius tešlos kraštus.
9. Leisti kišui šiek tiek atvėsti, tada atsargiai išimti iš formos ir supjaustyti.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:brokoliailašišasmidrai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nekeptas sūrio pyragas
Desertai

Nekeptas sūrio pyragas – itin paprastai paruošiamas

Lašišos oda: kodėl verta ją valgyti ir kaip paruošti?
Sveikata ir grožis

Lašišos oda: kodėl verta ją valgyti ir kaip paruošti?

Aliuminio folija: naudingi patarimai ir netikėti pritaikymo būdai
Gyvenimas

Aliuminio folija: naudingi patarimai ir netikėti pritaikymo būdai

Trapios tešlos pyragas su avietėmis
Desertai

Trapios tešlos pyragas su avietėmis

Augintinių plaukai visur? Šie triukai padės sumažinti jų kiekį.
Gyvenimas

Augintinių plaukai visur? Šie triukai padės sumažinti jų kiekį namuose

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?