ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kitoks morkų pyragas: greitas ir lengvai paruošiamas patiks visai šeimai
Desertai

Kitoks morkų pyragas: greitas ir lengvai paruošiamas patiks visai šeimai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-24
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kitoks morkų pyragas receptas
Kitoks morkų pyragas receptas

Išbandykite šio nuostabaus skonio morkų pyrago receptą esu tikras, kad būsite maloniai nustebinti jo skoniu! Šis morkų pyragas paruošiamas itin greitai ir paprastai, o jo unikalus skonis tikrai pavergs jūsų širdį ir paliks nepamirštamą įspūdį.

Pyragas puikiai tinka tiek šventinėms progoms, tiek kasdienai, norint palepinti šeimos narius. Pasimėgaukite šiuo skanėstu ir dalinkitės juo su artimaisiais – jie taip pat jį įvertins!

Kitoks morkų pyragas su obuoliais

Paruošimas yra labai paprastas! Rekomenduojama šį pyragą gaminti su blenderiu. Tačiau jo neturintiems taip pat yra alternatyva.

Morkų pyragas su obuoliais
Morkų pyragas su obuoliais

Receptui jums prireiks šių ingredientų:

  • 250 g morkų
  • 4 kiaušiniai
  • 150 ml augalinio aliejaus
  • 200 g granuliuoto cukraus
  • 250 g kvietinių miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • Obuolių ar kitų vaisių gabalėlių (pagal skonį)
  • Cukraus pudros (nebūtina, dekoravimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Kaip gaminti:

  1. Nulupkite morkas ir sutarkuokite jas smulkia tarka arba supjaustykite nedideliais griežinėliais (jei naudosite blenderį). Mažesnius gabalėlius lengviau susmulkinti blenderiu. Sutarkuotas morkas sudėkite į didelį dubenį.
  2. Į dubenį su morkomis įmuškite kiaušinius ir įpilkite augalinio aliejaus.
  3. Jei turite blenderį, sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės. Jei blenderio neturite, morkas galite sutarkuoti su bulvių tarkiui paruošti tinkančia tarka ir masę išplakti mikseriu arba rankiniu būdu. Svarbu, kad masė būtų kuo vientisesnė.
  4. Į tešlą įmaišykite tarkuotos citrinos žievelės – tai suteiks pyragui gaivumo ir malonaus aromato. Kiekius reguliuokite pagal skonį.
  5. Suberkite granuliuotą cukrų, miltus ir kepimo miltelius. Kruopščiai išmaišykite šluotele arba mentele, kol tešloje nebeliks gumuliukų. Vienalytė tešla yra raktas į sėkmingą kepimą.
  6. Pasirinktą didesnę kepimo formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir pabarstykite miltais, kad pyragas nepriliptų.
  7. Nulupkite obuolį, išimkite sėklas ir supjaustykite plonomis skiltelėmis.
  8. upilkite paruoštą tešlą į kepimo formą ir ant viršaus gražiai išdėliokite obuolių skilteles.
  9. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite pyragą maždaug 30-40 minučių (kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės ir formos dydžio). Kepimo metu patikrinkite pyrago iškepimą mediniu krapštuku – jei ištraukus lazdelė bus švari, pyragas iškepęs.
  10. Iškeptą pyragą atvėsinkite kepimo formoje keletą minučių, po to išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Pabarstykite cukraus pudra.
  11. Supjaustykite pyragą ir patiekite su arbata ar kava.

Pastabos:

  • Rekomenduojama naudoti šviežias morkas ir obuolius.
  • Jei norite saldesnio pyrago, galite naudoti daugiau cukraus.
  • Galite eksperimentuoti su prieskoniais – pvz., įmaišyti cinamono, imbiero ar muskatų riešuto.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Morkų pyragaspyragas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sodos duona
Receptai

Sodos duona – jokio ilgo kildinimo, o skonis pasakiškas

2025-07-24
Salotos su feta
Receptai

Gaivios ir maistingos salotos su avokadu bei feta: receptas ir patarimai

2025-07-14
Užtepėlė su virtais kiaušiniais. Pirmi gaminimo žingsniai
Receptai

Gardi pusryčių užtepėlė su virtais kiaušiniais. Greita, sotu ir skanu.

2025-07-08
Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže
Receptai

Orkaitėje kepta žuvis kreminio sūrio padaže

2025-06-05

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?