Klasikinis jautienos padažas – tai sodrus, aromatingas padažu ir minkšta, tirpstanti mėsa, kuri puikiai sujungia klasikinius itališkus skonius.

Klasikinis jautienos padažas: receptas
Sotus, puikiai subalansuotas ir aromatingas pasirinkimas tiek kasdieniams, tiek šventiniams pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 kg jautienos sprandinės (supjaustytos 2 cm kubeliais)
- 1 svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 4 salierų stiebai
- 1 valg. š. šviežių rozmarinų (smulkiai pjaustytų)
- 350 ml raudonojo vyno
- 600 g pomidorų tyrės
Patiekimui: - pappardelle makaronai
- Parmezano sūris
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Didelėje, orkaitėje tinkamoje naudoti keptuvėje arba puode pašildyti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. Pagardinti jautieną, sudėti į keptuvę ir apkepti iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimti mėsą ir atdėti į šalį.
3. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, trintą česnaką, smulkintus salierus ir rozmariną. Kepti kol suminkštės. 4. Sudėti mėsą atgal, supilti raudonąjį vyną ir užvirti. Įmaišyti pomidorų tyrę ir paviršių uždengti kepimo popieriaus apskritimu. Kepti orkaitėje 2½ val arba kol mėsa taps labai minkšta.
5. Nuimkite kepimo popierių ir šakute susmulkinti mėsą. Pagardinti druska ir pipirais, atidėti į šalį.
6. Išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal pakuotės instrukcijas arba kol bus al dente.
7. Į lėkštę dėti makaronų su mėsos padažu, apiberti tarkuotu Parmezano sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.