ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Klasikinis jautienos padažas
Mėsos patiekalai

Klasikinis jautienos padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-10-09
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Klasikinis jautienos padažas – tai sodrus, aromatingas padažu ir minkšta, tirpstanti mėsa, kuri puikiai sujungia klasikinius itališkus skonius.

Klasikinis jautienos padažas
Klasikinis jautienos padažas

Klasikinis jautienos padažas: receptas

Sotus, puikiai subalansuotas ir aromatingas pasirinkimas tiek kasdieniams, tiek šventiniams pietums ar vakarienei.

Ingredientai:

  • 4 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 kg jautienos sprandinės (supjaustytos 2 cm kubeliais)
  • 1 svogūnas
  • 1 česnako skiltelė
  • 4 salierų stiebai
  • 1 valg. š. šviežių rozmarinų (smulkiai pjaustytų)
  • 350 ml raudonojo vyno
  • 600 g pomidorų tyrės

    Patiekimui:
  • pappardelle makaronai
  • Parmezano sūris
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Didelėje, orkaitėje tinkamoje naudoti keptuvėje arba puode pašildyti alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros. Pagardinti jautieną, sudėti į keptuvę ir apkepti iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos. Išimti mėsą ir atdėti į šalį.
3. Į keptuvę sudėti smulkiai pjaustytą svogūną, trintą česnaką, smulkintus salierus ir rozmariną. Kepti kol suminkštės. 4. Sudėti mėsą atgal, supilti raudonąjį vyną ir užvirti. Įmaišyti pomidorų tyrę ir paviršių uždengti kepimo popieriaus apskritimu. Kepti orkaitėje 2½ val arba kol mėsa taps labai minkšta.
5. Nuimkite kepimo popierių ir šakute susmulkinti mėsą. Pagardinti druska ir pipirais, atidėti į šalį.
6. Išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal pakuotės instrukcijas arba kol bus al dente.
7. Į lėkštę dėti makaronų su mėsos padažu, apiberti tarkuotu Parmezano sūriu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Taip pat skaitykite

Šokoladiniai putėsiai
Šokoladiniai putėsiai – vos 4 ingredientai
2025-10-09
Labai šokoladiniai keksiukai su šokoladu
Labai šokoladiniai keksiukai su šokoladu
2025-08-09
Kitoks morkų pyragas receptas
Kitoks morkų pyragas: greitas ir lengvai paruošiamas patiks visai šeimai
2025-07-24
Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
Šoninės ir briuselio kopūstų salotos
2025-07-18

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:jautienaJautienos patiekalaiKlasikinis jautienos padažasMėsos padažasMėsos padažas makaronamsmėsos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ridikėlių salotos su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais
Receptai

Ridikėlių salotos su virtais kiaušiniais ir svogūnų laiškais

Chia sėklų vanduo: kokia jo nauda organizmui, kaip teisingai jį gerti?
Sveikata ir grožis

Chia sėklų vanduo: kokia jo nauda organizmui, kaip teisingai jį gerti?

Kaip valgymo greitis veikia cukraus kiekį kraujyje ir sveikatą?
Sveikata ir grožis

Kaip valgymo greitis veikia cukraus kiekį kraujyje ir sveikatą?

Pusryčių omletas su pievagrybiais
Receptai

Pusryčių omletas su pievagrybiais: puikus pasirinkimas rytui

Pagrindinės rudens 2025 m. mados tendencijos pasak Vogue
Gyvenimas

Pagrindinės rudens 2025 m. mados tendencijos pasak Vogue: nuo maksimalizmo iki šiuolaikinės akademijos

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?