ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Receptai

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Ieškote būdo, kaip per trumpą laiką paruošti vakarienę, kuri būtų ne tik sveika, bet ir nepaprastai skani? Klevų sirupe glazūruota lašiša yra būtent tai, ko jums reikia! Lašiša, glazūruota sodraus skonio klevų sirupu, garstyčių ir barbekiu padažo mišiniu, pavirs tikru stalo akcentu. Švelni žuvis, derinama su saldžiarūgšte glazūra, taps nepamirštamu patiekalu, kuris tiks ir kasdieniam valgymui, ir ypatingoms progoms. Be to, šį receptą paruošite greitai ir be didelio vargo – vos per kelias minutes paruošite glazūrą, o visa kita pasirūpins orkaitė. Tai puikus sprendimas tiek skubantiems, tiek ieškantiems naujų idėjų žuvies patiekalams.

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Klevų sirupe glazūruota lašiša: receptas

Klevų sirupe glazūruota lašiša: receptas

Ingredientai:

  • 4 (po 150 g) be odos lašišos filė
  • 2 šaukštai (30 ml) tamsaus klevų sirupo
  • 2 šaukštai (30 ml) grūdėtosios Dijon garstyčių
  • 2 šaukštai (30 ml) barbekiu padažo
  • Druska ir pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Naminiai ledai per 5 minutes: kaip pasigaminti greitai ir skaniai
Naminiai ledai per 5 minutes: 2 receptai, kaip pasigaminti greitai ir skaniai
2025-08-17
Brusketos su pomidorais
Brusketos su pomidorais
2025-08-25
Grybai pasaulio virtuvėse skoniai ir tradicijos
Grybai pasaulio virtuvėse: skoniai ir tradicijos
2025-07-23
Kriaušių blynai be cukraus
Kriaušių blynai be cukraus: sveikų pusryčių receptas
2025-07-26
Gaminimo eiga:
  1. Ant lengvai suteptos riebalais, folija išklotos kepimo skardos išdėliokite lašišos filė gabalėlius. Pagardinkite druska ir šviežiai maltais pipirais.
  2. Mažame dubenėlyje sumaišykite klevų sirupą, grūdėtąsias Dijon garstyčias ir barbekiu padažą, kol masė taps vientisa.
  3. Pusę paruoštos glazūros tolygiai užtepkite ant lašišos filė.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C ir kepkite lašišą apie 10 minučių. Kepimo metu, maždaug po 5 minučių, aptepkite lašišą likusia glazūra.
  5. Jeigu norite papildomo traškumo ir sodresnės spalvos, kepimo pabaigoje įjunkite grilio funkciją ir skrudinkite filė 1 minutę, laikydami 5–8 cm atstumu nuo kaitinimo elemento.

Keli naudingi patarimai:

  • Šią lašišą puikiai papildo skrudinti Briuselio kopūstai, brokoliai arba kvapnūs jazminų ar basmati ryžiai.
  • Norėdami suteikti patiekalui gaivumo ir spalvos, apibarstykite smulkintais laiškiniais svogūnais, petražolėmis arba svogūnų laiškais.
  • Jeigu neturite tamsaus klevų sirupo, galite naudoti bet kokį kitą klevų sirupą arba vietinį medų – jis taip pat puikiai tiks glazūrai.
  • Kepant lašišą ant folijos, glazūra gali lengvai karamelizuotis, tačiau tai nesukels rūpesčių tvarkantis virtuvę – foliją tiesiog išmeskite.
  • Įsitikinkite, kad lašiša kepimo metu tampa lengvai skaidoma šakute – tai ženklas, jog žuvis pilnai iškepusi.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek šeimos vakarienei, tiek šventiniam stalui. Išbandykite šią klevų sirupe glazūruotą lašišą ir mėgaukitės išskirtiniu skoniu, kuris tikrai sužavės visus!

Šaltinis: https://www.todaysparent.com/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Klevų sirupaslašiša

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

10 įspėjamųjų požymių, nurodančių, kad jūsų kūne susikaupė neigiamos energijos perteklius
Horoskopai

10 įspėjamųjų požymių, nurodančių, kad jūsų kūne susikaupė neigiamos energijos perteklius

Išsikepkite batoną per 20 minučių
Naudinga

Išsikepkite batoną per 20 minučių

Trinta brokolių sriuba su feta
Receptai

Trinta brokolių sriuba su feta

Ar elektromobiliai išties ekologiškas pasirinkimas?
Automobiliai

Ar elektromobiliai išties ekologiškas pasirinkimas? Atsako ekspertai

3 Zodiako ženklai, kurie nieko nepaisydami siekia savo tikslų
Horoskopai

3 Zodiako ženklai, kurie nieko nepaisydami siekia savo tikslų

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?