ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Kodėl blynai prilimpa prie keptuvės? Venkite šių klaidų
Blynai

Kodėl blynai prilimpa prie keptuvės? Venkite šių klaidų

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kodėl blynai prilimpa prie keptuvės? Venkite šių klaidų
Kodėl blynai prilimpa prie keptuvės? Venkite šių klaidų

Net ir nepatyrusi šeimininkė gali išsikepti gardžių blynų, tačiau kartais blynų kepimas baigiasi nesėkme, nes blynai prilimpa prie keptuvės. Jei vengsite dažniausiai daromų klaidų, blynų kepimas taps kur kas sklandesnis, todėl naudinga žinoti, kas gali lemti prastą rezultatą ir kaip to išvengti.

Teisingai paruošta tešla lemia, kad blynų kepimas tampa lengvesnis

Pirmiausia svarbu pasirūpinti tinkama blynų tešlos konsistencija. Per skysta tešla dažnai nulemia, kad blynai plyšta, kepa nelygiai ar tiesiog limpa prie keptuvės. Jei matote, kad masė per skysta, įmaišykite daugiau miltų ir leiskite jiems bent kelias minutes išbrinkti.

Taip pat svarbu laikytis rekomenduojamos tvarkos. Jei recepte nurodyta į tešlą pilti aliejaus, tai darykite tik pabaigoje. Įpylus jį per anksti, miltai gali tinkamai neišbrinkti, o tai vėlgi gali apsunkinti blynų kepimą.

Tinkamas keptuvės paruošimas užtikrina, kad blynų kepimas vyks be priekaištų

Vienas dažniausių kaltininkų, kodėl blynai limpa, yra netinkamai paruošta keptuvė. Prieš kepimą įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir įdėkite truputį taukų. Jei nenorite naudoti taukų, galite tiesiog pabarstyti keptuvę druska. Keptuvę šiek tiek pakaitinkite, leiskite jai natūraliai atvėsti, o tuomet nuvalykite servetėle.

Taip pat skaitykite

Kurie maisto produktai ir patiekalai gali būti užšaldomi?
Kurie maisto produktai ir patiekalai gali būti užšaldomi?
2025-09-11
Makaronai su špinatų padažu
Makaronai su špinatų padažu
2025-06-17
Bananų traškučiai
Bananų traškučiai – natūraliai saldūs
2025-07-30
Naminiai ledai
Naminiai ledai su kava – kai norisi sveiko deserto
2025-08-02

Tokiu būdu paruoštas paviršius tampa slidesnis ir tinkamai apsaugotas, todėl blynų kepimas vyksta be pridėjimų ir nemalonių netikėtumų.

Tinkamas temperatūros pasirinkimas padeda išvengti, kad blynų kepimas baigtųsi nesėkme

Dar viena dažna priežastis – per šalta arba per karšta keptuvė. Prieš pilant pirmą blyną, keptuvę būtina gerai įkaitinti. Jei ji per šalta, tešla pradės lipti; jei per karšta – blynai sudegs iš išorės ir liks žali viduje. Kepimo metu, jei reikia, nuvalykite keptuvę duonos pluta – tai padeda pašalinti susikaupusius pridegusius likučius ir užtikrina tolygų kepimą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Blynų kepimasBlynų tešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Jei turite pieno ir tirpios kavos, išbandykite šį receptą
Desertai

Jei turite pieno ir tirpios kavos, išbandykite šį receptą

Šių aliejų vartojimas po šaukštą per dieną gali atnešti neįtikėtiną naudą organizmui.
Sveikata ir grožis

Šių aliejų vartojimas po šaukštą per dieną gali atnešti neįtikėtiną naudą jūsų organizmui

Lieknėjimą skatinantys vaistai: kaip jie veikia mūsų santykius?
Sveikata ir grožis

Lieknėjimo vaistai: kaip jie veikia mūsų santykius?

Pelėsis skalbimo mašinoje.
Gyvenimas

Pelėsis atsirado jūsų skalbimo mašinoje? Štai kaip jį panaikinti

Pica namuose
Mėsos patiekalai

Pica namuose – skonis lyg būtumėte Italijoje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?