ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?
Naudinga

Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-12
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?
Kodėl negalima marinuoti mėsos acte?

Prisipažinkite, ar mėsą marinuodavote acte kepimui ant grotelių? Jei taip, tikriausiai pastebėjote, kokia ji tapo sausa ir kieta. Keistas dalykas, nes anksčiau šis produktas buvo naudojamas mėsai minkštinti. Tačiau iš tikrųjų viskas pasirodo veikia visiškai priešingai.

Iš tiesų, daugelis žmonių vis dar iš įpročio kiaulieną ir jautieną marinuoja acte. Ir ne tik išvykoms į gamtą, bet ir kepimui namuose. Papasakosime kodėl tai darome ir kuo mėsos marinate pakeisti actą.

Kodėl neturėtumėte marinuoti mėsos acte?

Iš tiesų, anksčiau mėsa buvo marinuojama acte. Tačiau pamirštame, kad anksčiau buvo sunku gauti geros, sultingos ir minkštos mėsos. Todėl mėsa buvo minkštinama actu. Reikia pasakyti, kad tai pavykdavo gana gerai.

Tačiau dabar labai lengva gauti pirmos klasės mėsos. O elastingą ir kokybišką gaminį actas veikia kitaip. Šis produktas sutraukia mėsos pluoštus, todėl patiekalas tampa kietas ir sausas. Geriausi virėjai rekomenduoja iš marinato pašalinti actą.

Taip pat skaitykite

Karamelizuoti apelsinai: desertas, kurį pasigaminti lengviau nei galvojate
Karamelizuoti apelsinai: desertas, kurį pasigaminti lengviau nei galvojate
2025-12-23
Originalus tiramisu receptas tiesiai iš Italijos: štai kaip jį iš tiesų gamina ten
Originalus tiramisu receptas tiesiai iš Italijos: štai kaip jį iš tiesų gamina ten
2025-12-22
Sviestiniai sausainiai su šokoladu
Sviestiniai sausainiai su šokoladu
2025-11-20
Šis išradingas patarimas, kaip iškepti omletą, kartą ir visiems laikams pakeis jūsų pusryčius!
Šis išradingas patarimas, kaip iškepti omletą, kartą ir visiems laikams pakeis jūsų pusryčius!
2025-11-12

Yra daug galimybių marinatui. Tarp labiausiai paplitusių yra grietinės, majonezo, kefyro, svogūnų, garstyčių naudojimas. Be to, norėdami įvairovės, galite rinktis egzotiškesnius variantus. Pavyzdžiui, kivius, imbierą, greipfrutą. Nuo seno pažįstamas patiekalas sužibės naujais skoniais!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:actasMarinavimas acteMėsos marinavimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Flioksai: močiučių soduose anksčiau pamėgtos gėlės vėl grįžta į madą
Sodas ir daržas

Flioksai: močiučių soduose anksčiau pamėgtos gėlės vėl grįžta į madą

Efektyvi priemonė, padedanti ilgam įveikti kalkių dėmes vonios kambaryje
Gyvenimas

Efektyvi priemonė, padedanti ilgam įveikti kalkių dėmes vonios kambaryje

Kaip sumažinti pilvo riebalus: pratimas, kurio galbūt nebandėte
Sveikata ir grožis

Kaip sumažinti pilvo riebalus: pratimas, kurio galbūt nebandėte

4 Zodiako ženklai, kuriems metų pabaigoje labai pasiseks
Horoskopai

4 Zodiako ženklai, kuriems metų pabaigoje labai pasiseks

3 sveiki gėrimai vietoj kavos: natūralūs energijos šaltiniai
Sveikata ir grožis

3 sveiki gėrimai vietoj kavos: natūralūs energijos šaltiniai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?