ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Kodėl verdant sriubą nereikėtų jos pervirti?
Sveikata ir grožis

Kodėl verdant sriubą nereikėtų jos pervirti?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Nuo vaikystės mums buvo sakoma, kad sriubos yra labai sveika. Ir tai tikra tiesa. O kad jūsų kasdienė mityba būtų ne tik sveika ir maistinga, bet ir labai skani, siūlau pasigaminti šią aromatingą kreminę grybų sriubą.

Kodėl verdant sriubą nereikėtų jos pervirti?
Kodėl verdant sriubą nereikėtų jos pervirti?

Grybų sriuba kvepia rudeniu, mišku ir komfortu. Net jei namuose nėra nei vieno miško grybo, o tik pievagrybių, nesunkiai paruošite skanią ir sočią grybų sriubą. Tik nepamirškite  lydyto sūrelio, būtent jis sriubai suteikia ypatingo švelnumo.

Kreminė sriuba su grybais

Šiandien redaktoriai pasidalins instrukcijomis, kaip paruošti skanią grybų sriubą su grietinėle ir lydytu sūriu. Paprastas, greitas ir skanus receptas!

Ingredientai:

  • 2 bulves;
  • 300 g grybų;
  • 1 morka;
  • 100 g lydyto sūrio;
  • 1 valgomasis šaukštas daržovių aliejus;
  • 100 ml grietinėlės;
  • 1 svogūnas;
  • 2,5 litro vandens;
  • 2 lauro lapai;
  • žalumynų papuošimui;
  • druskos, pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

Supilkite vandenį į puodą ir padėkite ant ugnies. Tada nuplaukite ir nulupkite bulves. Bulves supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į verdantį vandenį. Virkite apie 10 minučių.

Taip pat skaitykite

Ūkiškas muilas. Ar galima su juo praustis?
Ūkiškas muilas: ar galima juo prausti kūną?
2025-06-14
Kaip padėti sau sulieknėti nesilaikant dietos?
Kaip padėti sau sulieknėti nesilaikant dietos?
2025-06-27
Kaip saugiai gauti vitamino D iš saulės spindulių
Kaip saugiai gauti vitamino D iš saulės spindulių
2025-08-22
Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?
Kuo pakeisti įprastus maisto produktus sveikesnei mitybai?
2025-09-10

Grybus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Grybus šiek tiek pakepinkite augaliniame aliejuje, tada suberkite grybus į bulves. Virkite dar 5-7 minutes.

Svogūną ir morkas nuplaukite, morkas sutarkuokite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, apkepkite daržoves, kol jos suminkštės. Tada sudėkite jas į sriubą.

Lydytą sūrį supjaustykite mažais gabalėliais. Įdėkite jį į sriubą. Nuolat maišykite, kol sūris ištirps, tada supilkite grietinėlę. Pabaigoje įberkite druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį, įdėkite lauro lapų.

Štai ir viskas, skani grybų sriuba paruošta. Patiekdami įberkite smulkintų žolelių, taip pat galite įdėti skrebučių ir Provanso žolelių prieskonių.

Taip pat siūlome išmokti virti grybų sriubą su pienu. Šis pirmasis patiekalas dažnai patiekiamas restoranuose, bet jūs galite lengvai jį pasigaminti namuose.

Šios kreminės grybų sriubos aromatas ir skonis užkariaus net labiausiai patyrusį gurmaną! Esame tikri, kad jūsų šeima greitai nepamirš jos skonio. Šviežios žolelės suteiks patiekalui spalvos ir maistingumo. Galima patiekti su krekeriais vietoj duonos.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsgrybaiKreminė grybų sriubasriuba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

ChatGPT pagalba priimant sudėtingus sprendimus
IT naujienos

Dirbtinio intelekto galia kasdienybėje: 7 užduotys, kurias „ChatGPT“ atlieka geriau už žmogų

Ženklai išduodantys, kad kiaušiniai nebetinkami vartoti
Gyvenimas

Ženklai, išduodantys, jog kiaušiniai nebetinkami vartoti

Įtraukite į savo racioną šiuos penkis supermaisto produktus
Sveikata ir grožis

Įtraukite į savo racioną šiuos penkis supermaisto produktus

Defender perdavimas Rokui Baciuškai 4.
Automobiliai

Rokas Baciuška sės prie legendinio „Defender“ vairo ir Dakaro ralyje, ir Lietuvoje

Norite švytinčios, rusvos odos be saulės? Tai įmanoma – ir saugu!
Sveikata ir grožis

Norite švytinčios, rusvos odos be saulės? Tai įmanoma – ir saugu!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?