Vištiena – vienas populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, tačiau net ir šis paprastas ingredientas gali sukelti nemalonumų, jei pasitaiko klaidų ją ruošiant. Nors vištieną gaminti atrodo paprasta, patyrusios namų šeimininkės pastebi, kad dažniausiai pasitaikančios klaidos gali gerokai pabloginti galutinį rezultatą. Štai trys svarbiausios klaidos, kurių reikėtų vengti, kad vištienos patiekalai būtų sultingi ir skanūs.
Netinkama vištos padėtis orkaitėje
Kai dedame vištą į orkaitę, dažnai nesusimąstome apie jos padėtį. Tinkama vištos padėtis yra labai svarbi, nes ji gali tiesiogiai paveikti patiekalo skonį ir tekstūrą. Jei kepate visą vištą, svarbu, kad jos krūtinėlė būtų nukreipta žemyn. Taip užtikrinsite, kad vištiena bus sultinga, o krūtinėlė nesušals ir nebus sausa. Jei pasirinksite priešingą padėtį ir vištos krūtinėlė bus viršuje, mėsa išsausės ir taps sausoka bei beskonė.
Per dažnas mėsos vartymas
Kepant vištieną keptuvėje, dažnai norime ją apversti per dažnai, tačiau tai gali būti klaida. Mėsa turi turėti laiko gerai apskrusti ir įgauti norimą tekstūrą. Geriausia naudoti vidutinę kaitrą ir apversti vištienos gabalėlius tik kas 7 minutes. Nuolatinis vartymas neleis mėsai susidaryti gero kepimo paviršiui, todėl vištiena gali būti sausoka arba netgi neprikabinti tinkamo skonio.
Nepakankamas drėgmės valdymas
Vienas svarbiausių dalykų gaminant vištieną – užtikrinti, kad mėsa būtų sausa prieš ją kepant. Jei vištiena yra šlapi, tai gali turėti neigiamos įtakos kepimo procesui, nes drėgmė sumažins galimybę susidaryti traškiai plutai. Prieš dedant vištieną į keptuvę ar orkaitę, būtina ją nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Tai užtikrins geresnį skonį ir traškesnę pluto.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.