ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kokių 3 klaidų reikėtų vengti gaminant vištieną: namų šeimininkių paslaptys
Mėsos patiekalai

Kokių 3 klaidų reikėtų vengti gaminant vištieną: namų šeimininkių paslaptys

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kokių 3 klaidų reikėtų vengti gaminant vištieną: namų šeimininkių paslaptys
Kokių 3 klaidų reikėtų vengti gaminant vištieną: namų šeimininkių paslaptys

Vištiena – vienas populiariausių ir paprasčiausių patiekalų, tačiau net ir šis paprastas ingredientas gali sukelti nemalonumų, jei pasitaiko klaidų ją ruošiant. Nors vištieną gaminti atrodo paprasta, patyrusios namų šeimininkės pastebi, kad dažniausiai pasitaikančios klaidos gali gerokai pabloginti galutinį rezultatą. Štai trys svarbiausios klaidos, kurių reikėtų vengti, kad vištienos patiekalai būtų sultingi ir skanūs.

Netinkama vištos padėtis orkaitėje

Kai dedame vištą į orkaitę, dažnai nesusimąstome apie jos padėtį. Tinkama vištos padėtis yra labai svarbi, nes ji gali tiesiogiai paveikti patiekalo skonį ir tekstūrą. Jei kepate visą vištą, svarbu, kad jos krūtinėlė būtų nukreipta žemyn. Taip užtikrinsite, kad vištiena bus sultinga, o krūtinėlė nesušals ir nebus sausa. Jei pasirinksite priešingą padėtį ir vištos krūtinėlė bus viršuje, mėsa išsausės ir taps sausoka bei beskonė.

Per dažnas mėsos vartymas

Kepant vištieną keptuvėje, dažnai norime ją apversti per dažnai, tačiau tai gali būti klaida. Mėsa turi turėti laiko gerai apskrusti ir įgauti norimą tekstūrą. Geriausia naudoti vidutinę kaitrą ir apversti vištienos gabalėlius tik kas 7 minutes. Nuolatinis vartymas neleis mėsai susidaryti gero kepimo paviršiui, todėl vištiena gali būti sausoka arba netgi neprikabinti tinkamo skonio.

Nepakankamas drėgmės valdymas

Vienas svarbiausių dalykų gaminant vištieną – užtikrinti, kad mėsa būtų sausa prieš ją kepant. Jei vištiena yra šlapi, tai gali turėti neigiamos įtakos kepimo procesui, nes drėgmė sumažins galimybę susidaryti traškiai plutai. Prieš dedant vištieną į keptuvę ar orkaitę, būtina ją nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Tai užtikrins geresnį skonį ir traškesnę pluto.

Taip pat skaitykite

Jennifer Aniston salotos
Jennifer Aniston salotos – valgė kasdien
2025-07-14
Šokoladiniai keksiukai su šokoladinio kremo kepurėle
Šokoladiniai keksiukai su šokoladinio kremo kepurėle
2025-11-12
Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
2025-07-09
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
Karšto oro gruzdintuvėje keptos bulvės
2025-06-24

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:vištienaVištienos kepimas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trys Zodiako ženklai, kuriems 2025 m. rudens pabaiga bus išbandymų metas
Horoskopai

Trys Zodiako ženklai, kuriems iki rudens pabaigos reikia būti atsargesniems

Kaip išvalyti nešvariausias vietas automobilyje. Ekspertų patarimai
Automobiliai

Kaip išvalyti sunkiai pasiekiamas ir nešvariausias vietas automobilyje? Atsako ekspertai

Kaip suvaldyti pavydą ir išsaugoti santykius?
Gyvenimas

Kaip suvaldyti pavydą ir išsaugoti santykius?

Peršalimo gydymas: kokios priemonės veikia, o kas ne?
Sveikata ir grožis

Peršalimo gydymas: kokios priemonės veikia, o kas ne?

Sužinokite, kokie 5 požymiai rodo, kad esate protingas žmogus
Gyvenimas

Sužinokite, kokie 5 požymiai rodo, kad esate protingas žmogus

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?