ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės
Naudinga

Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-12
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės
Kokius svogūnus dėti į faršą: tą žino ne visos šeimininkės

Svogūnai – viena iš pagrindinių maltos mėsos sudedamųjų dalių, tačiau jų pasirinkimas gali labai paveikti patiekalo skonį. Kiekvienas virtuvės šefas turi savo patarimų, kaip išgauti geriausią skonį ir tekstūrą. Ar turėtumėte naudoti žalius svogūnus, ar apkeptus? Kokie svogūnai suteikia geriausią skonį? Aptarsime kelis variantus, kurie padės jums pasiekti norimą rezultatą gaminant maltą mėsą.

Askaloniniai česnakai – subtilus ir unikalus pasirinkimas

Askaloniniai česnakai (dar žinomi kaip askaloniniai svogūnai) yra brangesni už paprastus svogūnus, tačiau jų skonis ir aromatas tikrai verta papildomų išlaidų. Šie svogūnai pasižymi švelniu ir subalansuotu skoniu, be nemalonaus kartumo, kuris dažnai būdingas kitoms svogūnų rūšims. Askaloniniai česnakai puikiai tinka restoranų virtuvėms ir gali suteikti patiekalams ypatingą skonį. Jie itin tinka kotletams, nes ne tik pagyvina jų skonį, bet ir suteikia švelnumo. Askaloniniai česnakai gali būti puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išgauti delikačius ir aromatingus patiekalus.

Termiškai neapdoroti svogūnai – greitas ir paprastas pasirinkimas

Termiškai neapdoroti svogūnai yra viena iš populiariausių paruošimo parinkčių, nes jie yra greiti ir paprasti naudoti. Naudojant žalius svogūnus, jūsų kotletai išlieka sultingi ir turi natūralų svogūnų skonį. Tačiau svarbu žinoti, kad neapkepti svogūnai gali būti kartoki, ypač jei naudojate per daug, o tai gali neigiamai paveikti patiekalo skonį. Jei norite, kad kotletai būtų minkšti ir sultingi, bet nenorite per daug aštraus skonio, turėtumėte naudoti šiek tiek mažiau svogūnų.

Karštu vandeniu nuplikyti svogūnai – nemalonaus kartumo šalinimas

Karštu vandeniu nuplikyti svogūnai yra populiarus metodas, skirtas pašalinti nemalonų kartumą, kuris gali pasireikšti naudojant žalius svogūnus. Nuplikytų svogūnų tekstūra būna minkštesnė, tačiau šis metodas gali paveikti kotletų sultingumą. Tokie svogūnai nėra tokie sultingi kaip žali svogūnai, todėl jei jums svarbu, kad patiekalas išliktų drėgnas, šis pasirinkimas gali būti mažiau tinkamas. Tačiau, jei norite, kad kotletai būtų švelnesni ir su mažiau aštrumo, karšto vandens nuplikytų svogūnų variantas gali būti naudingas.

Taip pat skaitykite

Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
Kepta anties krūtinėlė su daržovėmis
2025-09-06
Rikotos blynai
Rikotos blynai – tobulai purūs ir minkšti
2025-06-27
burokėliai ir česnakas
Tik 2 burokėliai ir viena česnako galvutė: gaila, kad šio recepto nežinojau anksčiau!
2025-09-09
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
Lęšių sriuba su kopūstais ir rūkytu kumpiu
2025-06-05

Apkepti svogūnai – intensyvus skonis ir maloni tekstūra

Apkepti svogūnai yra vienas iš populiariausių pasirinkimų kotletams, nes jie suteikia patiekalui intensyvų skonį ir malonią tekstūrą. Kepti svogūnai praranda dalį savo aštrumo, tačiau išsiskiria saldumu ir švelnumu. Pakepinkite svogūnus kelias minutes aliejuje, kol jie taps auksinės spalvos, ir įmaišykite į maltą mėsą. Šis metodas suteikia kotletams daugiau skonio ir švelnesnės tekstūros. Be to, apkepti svogūnai padeda išlaikyti kotletų sultingumą, nes išlaiko dalį savo natūralios drėgmės.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:FaršasKotletų receptaisvogūnai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ilgaamžiškumo dieta: įvardino maisto produktus, kuriuos reikėtų įtraukti į savo maisto racioną
Sveikata ir grožis

Ilgaamžiškumo dieta: įvardino maisto produktus, kuriuos reikėtų įtraukti į savo maisto racioną

Tyrimas: sunkesnės antklodės padeda gydyti depresiją, ADHD ir gerina miegą
Sveikata ir grožis

Tyrimas: sunkesnės antklodės padeda gydyti depresiją, ADHD ir gerina miegą

5 zodiako ženklai šiandien sulauks nemalonių naujienų darbe
Horoskopai

5 zodiako ženklai šiandien sulauks nemalonių naujienų darbe

Legendos sugrįžimas be benzino: Alpine užsimena apie elektrinį A110
Automobiliai

Legendos sugrįžimas be benzino: Alpine užsimena apie elektrinį A110

Orų prognozė Visų Šventųjų savaitgaliui: sinoptikė pataria būti pasiruošusiems
Lietuva ir pasaulis

Orų prognozė Visų Šventųjų savaitgaliui: sinoptikė pataria būti pasiruošusiems

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?