Šiame straipsnyje mes atskleisime savo skaitytojams paslaptį, kaip iškepti sultingiausius kotletus, kurie ne tik maloniai nustebins šeimą, bet ir taps pagrindiniu bet kokios vakarienės akcentu. Kvalifikuoti virtuvės šefai visame pasaulyje naudoja marinuotą maltą mėsą – tai mažas triukas, kuris garantuoja ypatingą minkštumą ir nepakartojamą skonį. Svarbiausia – tinkamas marinavimas, kuris leidžia mėsai prisijaukinti prieskonius ir išsaugoti sultingumą kepimo metu. Šie kotletai tikrai pavergs visus, o svečiai greitai pradės teirautis, kaip jums pavyko pasiekti tokį rezultatatą.
Marinuoto faršo kotletai
Marinuota mėsa leidžia įtraukti įvairiausias prieskonių kombinacijas – nuo klasikinio česnako ir svogūnų iki džiovintų žolelių ar pikantiškų prieskonių mišinių. Taip jūsų kotletai taps ne tik gardūs, bet ir kiekvieną kartą šiek tiek kitokie, atskleidžiantys jūsų kulinarinę kūrybą.
Ingredientai:
1 kg maltos mėsos
3 didelių svogūnų
3 skiltelių česnako
2 vidutinių kiaušinių
2 šaukštelių mėgstamiausių prieskonių
druskos pagal skonį
maltų juodųjų pipirų pagal skonį
augalinio aliejaus kepimui
Kai gaminti?
- Pirmiausia turite paruošti maltą mėsą. Norėdami tai padaryti, naudokite mėsmalę ir sumalkite mėsą. Tada jums reikia supjaustyti svogūnus ir susmulkinti česnaką. Faršą sumaišykite su svogūnais ir česnakais. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir faršą padėkite į šaldytuvą maždaug keturioms valandoms. Jei maltą mėsą laikysite ilgiau, ji geriau išsimarinuos.
- Kai faršas išsimarinuos, į jį reikia įmušti du kiaušinius, įberti druskos, juodųjų pipirų ir mėgstamų prieskonių. Tada faršą vėl suvyniokite į plėvelę ir vienai valandai padėkite į šaldytuvą. Ant viršaus uždėkite sunkų daiktą.
- Praėjus šiam laikui, galite pradėti formuoti ir kepti kotletus. Naudokite nedidelį kiekį kvietinių miltų, kad faršas neliptų prie rankų.
- Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus augalinio aliejaus. Sudėkite suformuotus kotletus ir kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps. Jei kotletai yra per riebūs, lengvai nusausinkite juos popieriniais rankšluosčiais.
Kai kotletai iškepti ir pasiekti tobulas aukso rudos spalvos, jie puikiai dera su bulvių garnyru, tačiau galite eksperimentuoti ir su kitais priedais – ryžiais, daržovių troškiniu ar šviežių salotų mišiniu. Mažas patarimas: jei norite išsaugoti kotletų šilumą ilgesnį laiką, sudėkite juos į puodą su dangčiu arba laikykite orkaitėje ant žemos temperatūros.
Šie kotletai ne tik sotūs ir skanūs, bet ir suteikia malonų džiaugsmą gaminant – nuo marinavimo iki pirmojo kąsnio. Svarbiausia – kantrybė ir meilė gaminimui, nes net ir paprasčiausias faršas, tinkamai paruoštas, gali tapti tikru kulinariniu šedevru. Leiskite sau eksperimentuoti su prieskoniais, sluoksniuoti skonius ir pamatysite, kaip jūsų šeima ir svečiai taps nuolatiniais jūsų kulinarijos gerbėjais.
Skanaus ir smagaus gaminimo!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.