Krabų lazdelių užkandis – originalus šventinis sprendimas
Šis traškus krabų lazdelių užkandis primena populiarius saldainius, tik šiuo atveju – pikantiškas variantas. Auksiniai kamuoliukai ne tik skaniausiai atrodo šventiniame stale, bet ir turi malonų staigmeną viduje.
Receptas idealiai tinka Naujųjų metų ar bet kokiam kitam šventiniam renginiui. Svečiai tikrai bus nustebinti šio neįprasto, bet labai skaniaus užkandžio.
Reikalingi ingredientai užkandžiui
Paruošimui jums reikės paprastų ingredientų:
- 100 g vištienos filės
- 150 g kieto sūrio
- 200 g krabų lazdelių
- 3 kiaušiniai (1 masei, 2 glazūrai)
- 70 g sviesto
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Džiūvėsėliai apvoliojimui
Visi šie produktai lengvai randami bet kuriame parduotuvėje. Ypač patogiai, kad nereikia jokių egzotiškų ingredientų.

Masės paruošimo žingsniai
Pirmiausia mėsmalėje susmulkinkite krabų lazdeles kartu su vištienos file. Gautą masę perkelkite į didelį dubenį.
Sūrį sutarkuokite rupia tarka ir sumaišykite su mėsos mase. Įmuškite vieną kiaušinį, pridėkite išlydytą sviestą. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Kruopščiai viską sumaišykite, kad masė būtų vienalytė.
Kamuoliukų formavimas ir apvoliojimas
Iš paruoštos masės šlapiopomis rankomis formuokite nedidelius rutuliukus. Stenkitės, kad visi kamuoliukai būtų panašaus dydžio – taip jie vienodai iškeps.
Atskirame dubenyje išplakite du kiaušinius. Kiekvieną kamuoliuką pirmiau panarykite į kiaušinių masę, tada apvoliokite džiūvėsėliuose. Šis sluoksnis suteiks traškumo ir gražios auksinės spalvos.
Kepimo procesas ir patiekimo patarimai
Įkaitinkite aliejų keptuvėje vidutinio stiprumo ugnyje. Kamuoliukus kepkite iš visų pusių, kol jie taps aukso rudos spalvos. Paprastai užtenka 3-4 minučių.
Iškeptuus kamuoliukus išdėkite ant popieriaus rankšluosčio, kad nuvarvėtų perteklinis aliejus. Patiekite dar šiltus su mėgstamu padažu arba tiesiog taip. Šis krabų lazdelių užkandis puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney