Krembriulė su kava – tai elegantiškas, švelnus, kava praturtintas desertas, padengtu traškiu karamelizuoto cukraus sluoksniu.
Krembriulė su kava: receptas
Tobulas pasirinkimas tiek ypatingoms progoms, tiek norint pasilepinti išskirtiniu skoniu.
Ingredientai:
- gabalėlis sviesto (kepimo formoms patepti)
- 4 kiaušinių tryniai
- 45 g smulkaus cukraus
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
- 300 ml grietinėlės (mažesnio riebumo)
- 300 ml riebios grietinėlės
- 2½ arb. ša. tirpios kavos granulių
- 100 g smulkaus cukraus (viršui)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 160 °C temperatūros. Lengvai patepti sviestu 6 karščiui atsparius 150 ml dydžio indelius. Į didelį dubenį sudėti kiaušinių trynius, suberti smulkų cukrų ir įpilti vanilės ekstrakto. Tuomet plakti šluotele kol viskas susijungs.
2. Abiejų rūšių grietinėlę supilti į puodą ir kaitinti kol beveik užvirs. Nukelti nuo kaitros ir suberti tirpią kavą, maišyti kol ji ištirps. Tada palikti masę šiek tiek atvėsti, apie 2 min. Supilti grietinėlės mišinį į trynių masę ir gerai išmaišyti. Perkošti kremą ir supilti į paruoštus indelius.
3. Indelius sudėti į gilesnį kepimo indą ir pripilti karšto vandens tiek, kad jis siektų iki pusės indelių šonų. Kepti 25-30 min, tuomet išimti indelius iš kepimo indo ir palikti atvėsti. Uždengti ir laikyti šaldytuve per naktį (arba iki 2 dienų).
4. Smulkų cukrų, skirtą karamelei, suberti į nerūdijančio plieno puodą ir sudrėkinti trupučiu vandens. Kaitinti ant vidutinės kaitros maišant, kol cukrus visiškai ištirps (DĖMESIO: verdantis cukrus yra labai karštas. Atsargiai!). Kai ištirps, padidinti kaitrą ir virti kol karamelė įgaus labai šviesią gelsvą spalvą. Supilti ją ant kepimo popieriaus ir leisti visiškai atvėsti. Atvėsusią karamelę sutrinti virtuviniu kombainu iki smulkių granulių. Užberti jas tolygiai ant atvėsusio kremo paviršiaus.
5. Įkaitinti grilį iki maksimalios kaitros. Indelius padėti kuo arčiau kaitinimo elemento ir grilinti apie 4-5 min. Atsargiai stebėti, kad cukrus nesudegtų ir kremas nebūtų perkepęs – jis turi išlikti švelniai sutvirtėjęs.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.