Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais – sodri tekstūra, švelnūs prieskoniai ir natūralus ingredientų saldumas suteikia sriubai ypatingo jaukumo bei išskirtinio skonio balanso.
Kreminė pastarnokų sriuba su obuoliais: receptas
Ji puikiai dera vėsesnėmis dienomis ir gali būti patiekiama kaip lengvas pietų patiekalas ar elegantiška vakarienės pradžia.
Ingredientai:
- 25 g sviesto
- 1 valg. š. saulėgrąžų aliejaus
- 2 svogūnai
- 600 g pastarnokų
- 2 česnako skiltelės
- 600 g obuolių (nuluptų, išvalytų)
- 1 litras sultinio
- 150 ml pieno
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Ištirpinti sviestą ir aliejų dideliame puode. Ant silpnos kaitros kepinti smulkiai pjaustytus svogūnus ir gabaliukais pjaustytus pastarnokus apie 15 min, kol svogūnai suminkštės. Sudėti trintą česnaką ir pjaustytus obuolius, kepti dar dvi minutes, retkarčiais pamaišant.
2. Supilti sultinį ir užvirti. Sumažinti kaitrą ir virti apie 20 min, kol pastarnokai visiškai suminkštės. Nukelti nuo kaitros ir pagardinti druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Sutrinti sriubą maisto smulkintuvu iki vientisos, glotnios konsistencijos.
3. Įmaišyti pieną, prireikus įpilti šiek tiek daugiau, kad būtų pasiektas norimas tirštumas. Paragauti ir dar kartą pagardinti pagal skonį druska ir pipirais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.