Kreminė salierų sriuba – tai gardi, švelnaus skonio trinta sriuba, ji išsiskiria lengva, kremine konsistencija ir subtiliu, šiek tiek riešutiniu poskoniu.
Kreminė salierų sriuba: receptas
Puikiai tinka lengviems pietums ar vakarienei, ypač sušilti žvarbią dieną.
Ingredientai:
- 75 g sviesto
- 1 svogūnas
- 50 g rūkytos šoninės
- 2 skiltelės česnako
- 1 poras
- 1 saliero stiebas
- 2 čiobrelių šakelės
- 700 g salierų šaknies (gumbo)
- 1 l daržovių sultinio
- 200 ml grietinėlės (riebios)
- druska ir baltieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Sriubai paruošti įkaitinti didelę keptuvę arba puodą iki vidutinės kaitros. Sudėti 25 g sviesto, smulkintą svogūną ir šoninę, ir kepti kelias minutes, kol šiek tiek suminkštės. Tada sudėti traiškytą česnaką, smulkiai pjaustytus porą ir salierą, suberti čiobrelių šakeles, kepti dar minutę, po to suberti supjaustytą salierų šaknį.
2. Supilti sultinį ir užvirti, tuomet sumažinti kaitrą ir virti ant silpnos kaitros 10-15 min, kol salierų šaknis suminkštės.
3. Sriubą sutrinti iki vientisos tyrės rankiniu trintuvu. Supilti atgal į puodą, įpilti grietinėlės ir plakant įmaišyti likusį 50 g sviesto.
4. Pagardinti druska ir baltaisiais pipirais. Karštą sriubą patiekti dubenėliuose.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.