Kreminė žiedinių kopūstų sriuba – tai švelni, kreminės tekstūros sriuba, išsiskirianti subtiliu prieskonių aromatu ir jaukiai šildančiu skoniu.

Kreminė žiedinių kopūstų sriuba: receptas
Lengvas, bet maistingas patiekalas, puikiai tinkantis tiek kasdieniams pietums, tiek jaukiam vakarui.
Ingredientai:
- 1 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1 svogūnas
- 1 česnako skiltelė
- 1 arb. š. malto kumino
- 1 arb. š. maltų kalendrų
- 800 g žiedinio kopūsto
- 1 l sultinio
- 150 ml grietinėlės (35% riebumo)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Žiedinių kopūstų sriubai įkaitinti aliejų gilioje keptuvėje ar puode ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintą svogūną ir trintą česnaką, kepti 2-3 min, kol šiek tiek suminkštės.
2. Suberti maltą kuminą ir kalendras, kepti dar 1-2 min, kol pasklis aromatas.
3. Sudėti smulkintą žiedinį kopūstą ir supilti sultinį. Užvirti, tuomet sumažinti kaitrą ir virti 8-12 min, kol kopūstas suminkštės. Nukelti nuo kaitros ir palikti šiek tiek atvėsti.
4. Atsargiai supilti sriubą į maisto smulkintuvą ir sutrinti iki tyrės (arba tiesiog sutrinti rankiniu trintuvu puode). Grąžinti sutrintą sriubą į puodą, supilti grietinėlę, pagal skonį pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Pašildyti dar 1-2 min.
5. Patiekti. Gardu valgyti su traškia duona ir sviestu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.