Kreminiai makaronai su špinatais – tai švelnaus skonio patiekalas, kuriame dera lengvas maskarponės sūrio tirštumas, subtilus česnako aromatas ir špinatų gaivumas.
 
			Kreminiai makaronai su špinatais: receptas
Lengvas, bet sotus patiekalas puikiai tinka tiek greitai vakarienei, tiek savaitgalio pietums.
Ingredientai:
- 200 g makaronų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 česnako skiltelės
- ½ arb. š. džiovintų aitriųjų paprikų dribsnių (nebūtina)
- 300 g špinatų
- 100 g maskarponės sūrio
- 100 g grietinėlės
- žiupsnelis malto muskato riešuto
- 30 g parmezano
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Išvirti makaronus pasūdytame verdančiame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. 
2. Tuo tarpu keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinti alyvuogių aliejų.
3. Sudėti trintą česnaką ir, jei naudojami, aitriųjų paprikų dribsnius, kepti maišant apie 1 min.
4. Tada suberti špinatus ir kepti dar 2-3 min, dažnai maišant, kol jie suminkštės.
5. Įdėti maskarponę, supilti grietinėlę, įberti muskato, druskos ir pipirų pagal skonį. Užvirinti, tada nukelti nuo kaitros ir įmaišyti parmezaną.
6. Nusunkti makaronus, pasilikti šiek tiek virimo vandens.
7. Suberti makaronus į padažą, įpilti samtį virimo vandens ir maišyti ant silpnos kaitros, kol makaronai pasidengs glotniu, blizgančiu padažu.
8. Patiekti su papildomu parmezanu ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.
 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		 
		