Kreminiai ryžiai su pomidorais – tai švelnios, kreminės tekstūros pomidorinis patiekalas, kupinas jaukumo ir sodraus skonio.
Kreminiai ryžiai su pomidorais: receptas
Tai puikus pasirinkimas, kai norisi šilto, gardaus ir lengvai elegantiško maisto.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 2 česnako skiltelės
- ½ arb. š. džiovintų mišrių žolelių
- 400 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 300 g ryžių (apvaliųjų arba rizoto)
- 1 sultinio kubelis
- 900 ml karšto vandens
- 40 g čederio sūrio
- druska ir malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti 1 šaukštą aliejaus dideliame puode ir kepti smulkiai pjaustytus svogūnus ant vidutinės kaitros 6-8 min, kol suminkštės, dažnai maišyti. Sudėti traiškytą česnaką ir džiovintas žoleles. Kepti dar 1 min, nuolat maišant, tada supilti smulkintus pomidorus. Pagardinti žiupsneliu druskos ir juodaisiais pipirais. Troškinti 4-5 min, kad šiek tiek nugaruotų skystis, dažnai maišyti.
2. Suberti ryžius ir maišyti minutę, kad pasidengtų pomidorų padažu. Tuomet įdėti sultinio kubelį ir apie 100 ml karšto vandens. Nuolat maišyti ir, kai vanduo susigers, įpilti dar šiek tiek vandens.
3. Kartoti kol ryžiai išvirs ir taps kreminės konsistencijos (apie 20 min). Jei reikia, įpilti dar vandens, kad būtų pasiektas tinkamas tirštumas. Nukelti nuo kaitros ir įmaišyti beveik visą tarkuotą čederį.
4. Patiekti patiekalą apšlakstytą alyvuogių aliejumi, pabarstytą raudonėliu ir likusiu sūriu.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.