ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kreminis vištienos pyragas su traškia plutele
Mėsos patiekalai

Kreminis vištienos pyragas su traškia plutele

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-11-22
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Kreminis vištienos pyragas su traškia plutele
Kreminis vištienos pyragas su traškia plutele

Kreminis vištienos pyragas su traškia plutele – minkšta vištiena, švelnus padažas ir žolelių derinys suteikia patiekalui naminio jaukumo ir ypatingo komforto.

Kreminis vištienos pyragas su traškia plutele: receptas

Auksinė plutelė slepia turtingą, šiltą vidų – tikrą klasikinės virtuvės malonumą.

Ingredientai:

Tešlai:

  • 400 g miltų
  • 1½ arb. š. smulkios druskos
  • 1 arb. š. cukraus
  • 300 g šalto sviesto
  • 130 ml ledinio vandens
  • 1 kiaušinis (viršui aptepti)

    Vištienos įdarui:
  • 1 morka
  • 1 saliero stiebas
  • 1 šalotinis svogūnas
  • 1 česnako galvutė
  • 1 lauro lapas
  • 2 valg. šaukštai smulkintų petražolių
  • 1 kg vištienos šlaunelių su kaulu, be odos
  • 100 g sviesto
  • 100 g kvietinių miltų
  • 100 g grietinės
  • ½ valg. š. Dižono garstyčių
  • pluoštas svogūnų laiškų
  • jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
Maisto gaminimo triukai, kuriuos atskleidė Jamie Oliver
2025-10-15
Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba
Trinta brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba
2025-08-22
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle
Keksiukai su avietėmis ir sviestine kepurėle – šventiškai atrodantis desertas
2025-08-01
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje?
Kiaulienos sprandinė: kaip gaminti, kad būtų sultinga ir tirptų burnoje? Šefas pasidalijo patarimais
2025-07-16
Gaminimo eiga:

1. Tešlai paruošti dubenyje ar virtuvinio kombaino inde sumaišyti miltus, druską ir cukrų. Sudėti sviestą ir trinti pirštų galiukais, maišyti mentelės pagalba arba pulsuoti kombaine, kol gausid stambūs trupiniai. Supilti ledinį vandenį ir greitai, trumpai išmaišyti, kol susidarys tešla.
2. Išversti tešlą ant kepimo popieriaus ir, naudojant popierių, suformuoti vientisą rutulį – tešla gali būti šiek tiek lipni. Suvynioti į maistinę plėvelę ar naują kepimo popieriaus lakštą, suploti į diską ir laikyti šaldytuve 2 val, kol sustings.
3. Tuo metu paruošti vištienos įdarą. Į didelį puodą sudėti per pusę perpjautas daržoves – morką, salierą, svogūną ir česnako galvą, dėti lauro lapą, ant viršaus išdėliokite vištienos šlauneles ir užpilti 1 l vandens. Pagardinti druska ir pipirais. Užvirti ir sumažinti kaitrą iki silpno garavimo.
4. Nugraibyti baltas putas nuo paviršiaus ir virti 30-40 min, kol vištiena suminkštės (patikrinti peiliu). Įsitikinti, kad mėsa visiškai išvirusi – storiausioje vietoje pradūrus neturi likti rausvų sulčių.
5. Atsargiai išimti vištieną ir palikti atvėsti. Sultinį pasilikti. Mėsą atskirti nuo kaulų ir suplėšyti kąsnio dydžio gabalėliais.
6. Perkošti sultinį. Daržoves, česnaką ir žoleles išmesti.
7. Nedideliame puode ištirpinti sviestą, suberti miltus ir maišyti kol susijungs. Kaitinti 3-4 min ant silpnos kaitros, kol taps šviesiai gelsvos spalvos.
8. Po truputį įmaišyti ~700 ml sultinio, gerai išplakti, kad neliktų gumulėlių. Užvirinti ant silpnos ugnies maišant, kol padažas sutirštės. Sudėti grietinę, garstyčias, smulkintus petražolių lapelius ir vištieną.
9. Įmaišyti kapotus svogūnų laiškus, jei reikia – pagardinti druska ir pipirais. Atidėti.
10. Pyragui surinkti lengvai pabarstyti stalviršį miltais. Švelniai paminkyti tešlą ir iškočioti iki 5-6 mm storio, suformuojant apskritimą, kuris bus 2 cm didesnis už 26 cm skersmens kepimo indą. Uždėti tešlą ant skardos ir šaldyti 20 min.
11. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
12. Į 26 cm skersmens kepimo indą sudėti vištienos įdarą – geriausia, jei jis jau šiek tiek atvėsęs, kad neištirpdytų tešlos.
13. Uždėti atvėsintą tešlos lakštą ant indo ir užkišti kraštus į vidų. Kas 1-2 cm pirštais suformuoti gražų užvyniotą kraštą, kad tešla gerai priglustų.
14. Visą paviršių patepti kiaušiniu. Peilio galiuku padaryti nedidelę skylutę centre, kad kepant išeitų garai.
15. Kepti 45 min arba kol paviršius taps sodriai auksinis, o įdaras lengvai burbuliuos per vidurį. Patiekite.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Kreminė vištienaKreminis vištienos pyragas su traškia plutelevištienaVištiena padaževištienos patiekalai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ženklai išduodantys, kad maistas, kurį valgote dažniausiai jums netinka
Sveikata ir grožis

Ženklai išduodantys, jog maistas, kurį valgote dažniausiai jums netinkamas

Geležinis augalas kapinėms. Atlaiko šalčius geriau nei chrizantemos. Dekoratyvinis kopūstas
Sodas ir daržas

Geležinis augalas kapinėms. Atlaiko šalčius geriau nei chrizantemos

Kodėl skaidulos svarbu ilgaamžiškumui ir kiek jų reikia kasdien?
Sveikata ir grožis

Kodėl skaidulos svarbu sveikam senėjimui ir ilgaamžiškumui ir kiek jų reikia kasdien?

Kodėl obelis rudenį nenumeta lapų: patarimai sodininkui
Sodas ir daržas

Kodėl obelis rudenį nenumeta lapų: patarimai sodininkui

Maisto produktai, kurie vyrams mažina testosterono kiekį
Sveikata ir grožis

Maisto produktai, kurie vyrams mažina testosterono kiekį

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?